ΑρχικήinetPython: H top γλώσσα προγραμματισμού που ξεπέρασε τη Java

Python: H top γλώσσα προγραμματισμού που ξεπέρασε τη Java

Η διάσημη γλώσσα προγραμματισμού Python ξεπέρασε την πρώην κυρίαρχη γλώσσα Java και έγινε η δεύτερη πιο δημοφιλής γλώσσα στον δικτυακό τόπο GitHub.

Η Python ξεπερνάει πλέον τη Java με βάση τον αριθμό των χορηγών στο χώρο αποθήκευσης. Με βάση αυτή τη μέτρηση η Python είναι δεύτερη μόνο στη JavaScript, η οποία βρίσκεται στην πρώτη θέση από το 2014, σύμφωνα με την έκθεση του GitHub για το έτος 2019.

python

Μια άλλη ενδιαφέρουσα πτυχή της έκθεσης του GitHub είναι η κατάταξή του στις γρηγορότερα αναπτυσσόμενες γλώσσες. Η γλώσσα προγραμματισμού Dart της Google και το Flutter, χρησιμοποιούνται ιδιαίτερα από τους προγραμματιστές στο GitHub, για τη δημιουργία UI για εφαρμογές iOS και Android.

Το Dart ήταν η γρηγορότερα αναπτυσσόμενη γλώσσα μεταξύ 2018 και 2019, σε επίπεδο 532%. Ακολούθησε η Rust που αναπτύχθηκε από τη Mozilla, η οποία αυξήθηκε κατά 235%.

Η Microsoft πειραματίζεται με τη Rust στη βάση κώδικα των Windows, λόγω του ότι σχεδιάστηκε για να αντιμετωπίσει σφάλματα ασφαλείας που σχετίζονται με τη μνήμη που είναι ο κυρίαρχος τύπος λογισμικού της Microsoft την τελευταία δεκαετία.

Πέρυσι, η Kotlin, η γλώσσα προγραμματισμού που υποστηρίζεται από την Google για την ανάπτυξη εφαρμογών Android, ήταν η γρηγορότερα αναπτυσσόμενη γλώσσα στο GitHub. Δεν είναι ακόμα στις κορυφαίες 10 γλώσσες, αλλά εξακολουθεί να αυξάνεται κατά 182% κατά τη διάρκεια του έτους.

python

Άλλες γλώσσες που αποτελούν τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες είναι οι HCL, PowerShell, Apex, Python, Assembly, and Go.

Dart 532%

Rust 235%

HCL 213%

Kotlin 182%

TypeScript 161%

PowerShell 154%

Apex 154%

Python 151%

Assembly 149%

Go 147%

Αλλά ο πραγματικός πρωταθλητής στην έκθεση του GitHub είναι η Python, η δημοτικότητα της οποίας προωθείται από επαγγελματίες της επιστήμης της πληροφορικής και hobbyists.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS