ΑρχικήsecurityΝέες προηγμένες απειλές το 2020: Πιο περίπλοκες πλέον οι επιθέσεις

Νέες προηγμένες απειλές το 2020: Πιο περίπλοκες πλέον οι επιθέσεις

Οι ερευνητές της Kaspersky μοιράστηκαν το όραμά τους για το Advanced Persistent Threats (APTs) το 2020, επισημαίνοντας πως το τοπίο των στοχευμένων επιθέσεων θα αλλάξει τους επόμενους μήνες. Η γενική τάση δείχνει ότι οι απειλές θα εξελιχθούν σε ποιότητα και θα γίνουν πιο στοχοποιημένες, όπως η ανάπτυξη και η διάδοση του machine learning, οι τεχνολογίες για βαθιά ανάπτυξη ή οι εντάσεις γύρω από τις εμπορικές οδούς μεταξύ Ασίας και Ευρώπης.

Οι προβλέψεις αναπτύχθηκαν με βάση τις αλλαγές παρακολούθησε το 2019 η ομάδα έρευνας και ανάλυσης παγκοσμίως για να υποστηρίξει την κοινότητα στον κυβερνοχώρο με κάποιες κατευθυντήριες γραμμές και ιδέες. Μαζί με μια σειρά προβλέψεων για την απειλή της βιομηχανίας και της τεχνολογίας, θα βοηθήσει στην προετοιμασία για τις προκλήσεις που θα προκύψουν τους επόμενους 12 μήνες.

απειλές

Μετά από διάφορες διαρροές προσωπικών δεδομένων που συνέβησαν τα τελευταία χρόνια, ο αριθμός των διαθέσιμων προσωπικών στοιχείων διευκόλυνε τους επιτιθέμενους να εκτελούν στοχοποιημένες επιθέσεις, με βάση τις πληροφορίες που διαρρέουν τα θύματα.

Οι False flag επιθέσεις φτάνουν σε ένα εντελώς νέο επίπεδο

Αυτό θα αναπτυχθεί περαιτέρω, με φορείς απειλής που επιδιώκουν όχι μόνο να αποφύγουν την απόδοση, αλλά και να βάλουν ενεργά την ευθύνη σε κάποιον άλλο. Το λογισμικό κακόβουλου λογισμικού, τα σενάρια, τα διαθέσιμα στο κοινό εργαλεία ασφαλείας ή το λογισμικό διαχειριστή, αναμειγνύονται με δύο false flags, όπου οι ερευνητές της ασφάλειας είναι “πεινασμένοι” για οποιαδήποτε μικρή ένδειξη.

Το Ransomware μετατοπίζεται προς στοχευμένες απειλές

Μια ενδεχόμενη μεταστροφή μπορεί να είναι ότι, αντί να καταστρέψουν όλα τα αρχεία, οι hackers μπορεί να απειλήσουν να δημοσιεύσουν δεδομένα που έχουν κλέψει από την εταιρεία.

απειλές

Νέοι τραπεζικοί κανονισμοί στην ΕΕ ανοίγουν νέους φορείς επίθεσης

Δεδομένου ότι οι τράπεζες θα πρέπει να ανοίξουν την υποδομή και τα δεδομένα τους σε τρίτους, είναι πιθανό οι επιτιθέμενοι να επιδιώξουν να καταχραστούν αυτούς τους μηχανισμούς με νέα δόλια συστήματα.

Τα κινητά APTs αναπτύσσονται πιο γρήγορα

Δεν υπάρχουν λόγοι να πιστεύουμε ότι αυτό θα σταματήσει σύντομα. Ωστόσο, λόγω της αυξημένης προσοχής που δίνεται σε αυτό το θέμα από την κοινότητα ασφαλείας, πιστεύουμε ότι ο αριθμός των επιθέσεων που εντοπίζονται και αναλύονται λεπτομερώς θα αυξηθεί επίσης.

απειλές

Η κατάχρηση προσωπικών πληροφοριών αυξάνεται, λόγω του AI

Αυτή η τεχνολογία είναι ήδη σε χρήση και είναι απλώς θέμα χρόνου πριν κάποιοι επιτιθέμενοι να το εκμεταλλευτούν.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS