ΑρχικήinetΟι νεότεροι προγραμματιστές συμμορφώνονται περισσότερο με τους στόχους των επιχειρήσεων

Οι νεότεροι προγραμματιστές συμμορφώνονται περισσότερο με τους στόχους των επιχειρήσεων

προγραμματιστές Η εταιρεία MongoDB έκανε μια έρευνα σχετικά με τους στόχους μιας επιχείρησης και τους προγραμματιστές. Οι συμμετέχοντες ήταν τόσο προγραμματιστές όσο και IT επαγγελματίες που παίρνουν αποφάσεις σχετικά με θέματα πληροφορικής. Και οι δύο ομάδες δήλωσαν ότι οι προγραμματιστές στις μέρες μας κατανοούν πλήρως τους στόχους και τις προτεραιότητες των επιχειρήσεων.

Στην έρευνα συμμετείχαν συνολικά 1.516 επαγγελματίες (760 προγραμματιστές και 756 IT decision-makers) από τη Γαλλία, τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Αυτή η έρευνα έρχεται σε μια εποχή, που οι προγραμματιστές θεωρούνται σημαντικός παράγοντας για την επιτυχία μιας επιχείρησης (σε συνδυασμό με την προηγμένη τεχνολογία, την αυξημένη χρήση του cloud και άλλων IT συστημάτων).

Ωστόσο, η έρευνα διαπίστωσε ότι υπάρχει μια εντυπωσιακή διαφορά ανάμεσα στους προγραμματιστές που ξεκίνησαν την καριέρα τους στη δεκαετία του 1980 και σε εκείνους που ξεκίνησαν κατά τη δεκαετία του 2000. Η διαφορά έχει να κάνει με τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνονται τους στόχους της επιχείρησης και με τον βαθμό στον οποίο συμμορφώνονται με αυτούς.

Η συντριπτική πλειονότητα (93%) των προγραμματιστών ηλικίας 25 έως 44 ετών, θεωρεί ότι ο κλάδος τους και οι IT managers συμφωνούν ως προς τις αποφάσεις που παίρνουν και τις στρατηγικές που ακολουθούν. Την ίδια άποψη εξέφρασε μόνο το 62% των προγραμματιστών ηλικίας 55 ετών και άνω.

Αυτή η συμφωνία ή η διαφωνία αντίστοιχα, επηρεάζει διάφορους τομείς μιας επιχείρησης.

Η ίδια διαφορά μεταξύ των γενεών παρατηρήθηκε και σε σχέση με τις στάσεις που έχουν οι προγραμματιστές σχετικά με την τεχνολογία και τα λογισμικά που χρησιμοποιούν οι επιχειρήσεις: το 91,6% των προγραμματιστών ηλικίας μεταξύ 25 και 34 ετών συμφωνεί με τις επιλογές των επιχειρήσεων. Αντίθετα, μόνο το 66,7% των μεγαλύτερων προγραμματιστών συμφωνούσε με τις επιχειρήσεις.

Πού οφείλεται αυτή η συμπεριφορά των μεγαλύτερων προγραμματιστών; Γιατί δεν υπάρχει συμφωνία με τους επιχειρηματικούς στόχους και τις απόψεις των IT managers;

Οι λόγοι μπορεί να είναι πολλοί. Οι προγραμματιστές μεγαλύτερης ηλικίας μπορεί να αντιμετωπίζονται λίγο ρατσιστικά από τις επιχειρήσεις, λόγω της ηλικίας τους.

Για παράδειγμα, πρώην υπάλληλοι της IBM (μεγαλύτεροι σε ηλικία) είχαν κατηγορήσει την εταιρεία ότι τους απέλυε και τους αντικαθιστούσε με νεότερους προγραμματιστές για να δημιουργήσουν μια πιο cool εικόνα.

Η Oracle, επίσης, έχει κατηγορηθεί από πρώην εργαζομένους για το ίδιο λόγο.

Ωστόσο, υπάρχουν και κάποιοι άλλοι που υποστηρίζουν ότι βασικό κριτήριο για τη διατήρηση μιας θέσης εργασίας είναι η απόδοση. Εάν κάποιος κάνει καλά τη δουλειά του, είναι δύσκολο να απολυθεί.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS