ΑρχικήsecurityFTC: Οι Αμερικανοί έχασαν 10 δισεκατομμύρια από απάτες το 2023

FTC: Οι Αμερικανοί έχασαν 10 δισεκατομμύρια από απάτες το 2023

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ (FTC) αναφέρει ότι οι Αμερικανοί έχασαν πάνω από 10 δισεκατομμύρια δολάρια από απάτες το 2023, μια αύξηση 14% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Δείτε επίσης: FTC: Απαγορεύει σε εταιρεία προώθησης δεδομένων να πωλεί τα δεδομένα τοποθεσίας Αμερικανών
FTC απάτες Αμερικανοί

Συγκεκριμένα, η Chainalysis αναφέρει ότι οι ομάδες ransomware είχαν επίσης μια ιστορική χρονιά, με τις πληρωμές λύτρων να έχουν φτάσει στα 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια το 2023.

Πάνω από 2,6 εκατομμύρια Αμερικανοί καταναλωτές υπέβαλαν αναφορές για απάτες στο FTX το προηγούμενο έτος, ένα ποσό που είναι σχεδόν αναλλοίωτο σε σχέση με το 2022. Οι απάτες με ψευδείς ταυτότητες εμφανίστηκαν ως η πιο συχνά αναφερόμενη κατηγορία απάτης, με προβληματική αύξηση στις αναφορές παραβίασης επιχειρήσεων και κυβερνήσεων.

Αμέσως μετά ακολουθούν οι απάτες στις online αγορές, που ακολουθούνται από αναφορές για δώρα, διαγωνισμούς και λαχεία, καθώς και απάτες επενδύσεων και ευκαιριών εργασίας ή επιχειρηματικών σχεδίων.

Οι καταναλωτές ανέφεραν ότι έχασαν περισσότερα χρήματα από απάτες επενδύσεων – περισσότερα από 4,6 δισεκατομμύρια δολάρια – από οποιαδήποτε άλλη κατηγορία το 2023. Αυτό το ποσό αντιπροσωπεύει αύξηση 21% σε σχέση με το 2022“, σύμφωνα με την FTC.

​Πέρυσι, η Επιτροπή Ομοσπονδιακού Εμπορίου (FTC) πρόσθεσε 5,4 εκατομμύρια αναφορές για απάτες που υπέβαλαν Αμερικανοί, στην ασφαλή διαδικτυακή βάση δεδομένων του Consumer Sentinel Network (Sentinel), ενώ έλαβε περισσότερες από 1,1 εκατομμύρια αναφορές κλοπής ταυτότητας μέσω της ιστοσελίδας IdentityTheft.gov του οργανισμού.

Δείτε ακόμα: Η FTC απαγορεύει στην InMarket Media να πουλά δεδομένα τοποθεσίας χρηστών

Ωστόσο, τα δεδομένα που κοινοποιήθηκαν σήμερα από την Επιτροπή Ομοσπονδιακού Εμπορίου αντανακλούν μόνο ένα μικρό μέρος της πραγματικής ζημίας που προκαλείται από απάτες το 2023, αφού οι περισσότερες δεν αναφέρονται ποτέ.

FTC απάτες

Όσοι έπεσαν θύματα απάτης μπορούν να αναφέρουν τα περιστατικά στο ReportFraud.ftc.gov ή να υποβάλουν αναφορές κλοπής ταυτότητας στο IdentityTheft.gov.

Αφού συμπεριληφθούν στη βάση δεδομένων της FTC, οι αναφορές για απάτες που έχουν υποβάλει Αμερικανοί πολίτες, γίνονται διαθέσιμες σε περίπου 2.800 επαγγελματίες επιβολής του νόμου σε ομοσπονδιακό, πολιτειακό, τοπικό και διεθνές επίπεδο. Βοηθούν τους ερευνητές να εντοπίσουν τους απατεώνες, κάνοντας ευκολότερη την ανακάλυψη των τάσεων και την ενημέρωση του κοινού για τις απόπειρες απάτης.

Μπορείτε να βρείτε μια πλήρη ανάλυση των αναφορών που έγιναν το 2023, συμπεριλαμβανομένων των στατιστικών για πολιτείες και αστικές περιοχές, στον ιστότοπο ανάλυσης δεδομένων της FTC στο ftc.gov/exploredata.

Δείτε επίσης: Blackbaud παραβίαση δεδομένων: Η FTC ζητά ενίσχυση της ασφάλειας

Πώς μπορείς να αναγνωρίσεις τα σημάδια μιας πιθανής χρηματικής απάτης;

Ένα από τα πιο συνηθισμένα σημάδια χρηματικής απάτης είναι οι υπερβολικά καλές προσφορές. Αν κάποιος σας προσφέρει μια επένδυση με απίστευτα υψηλά κέρδη και ελάχιστο κίνδυνο, είναι πιθανό να είναι απάτη.

Ένα άλλο σημάδι μπορεί να είναι η πίεση για άμεση δράση. Οι απατεώνες συχνά προσπαθούν να σας πιέσουν να λάβετε αποφάσεις γρήγορα, χωρίς να έχετε την ευκαιρία να εξετάσετε την πρότασή τους.

Επίσης, οι χρηματικές απάτες συχνά συνοδεύονται από ασαφείς ή πολύπλοκες πληροφορίες. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πώς λειτουργεί μια επένδυση ή αν οι πληροφορίες που σας δίνονται είναι ασαφείς ή περίπλοκες, αυτό μπορεί να είναι ένα σημάδι απάτης.

Τέλος, ένα σημαντικό σημάδι απάτης είναι η απουσία γραπτών εγγράφων. Κάθε νόμιμη επένδυση ή συμφωνία θα πρέπει να συνοδεύεται από γραπτά έγγραφα που εξηγούν τους όρους και τις συνθήκες. Αν αυτά τα έγγραφα λείπουν, πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί.

Πηγή: bleepingcomputer

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS