ΑρχικήinetYouTube: Διαγράφει 1.000 απάτες βίντεο με διαφημίσεις τεχνητής νοημοσύνης

YouTube: Διαγράφει 1.000 απάτες βίντεο με διαφημίσεις τεχνητής νοημοσύνης

Η Google, η ιδιοκτήτρια του YouTube, έχει αφαιρέσει περισσότερα από 1.000 πλαστά διαφημιστικά βίντεο που χρησιμοποίησαν τεχνολογία deepfake. Αυτά τα βίντεο χρησιμοποίησαν την τεχνητή νοημοσύνη για να δημιουργήσουν την ψευδαίσθηση ότι διάσημες προσωπικότητες όπως η Taylor Swift, ο Steve Harvey και ο Joe Rogan υποστήριζαν απάτες σχετικά με το Medicare. Μετά από έρευνα που διεξήχθη από την 404 Media, αυτά τα βίντεο, τα οποία συγκέντρωσαν εντυπωσιακά 200 εκατομμύρια προβολές, αφαιρέθηκαν άμεσα, αποκαλύπτοντας το απατηλό δίκτυο διαφήμισης που ευθύνεται για τη δημιουργία τους.

Δείτε επίσης: Το YouTube Music πλέον διαθέτει σχόλια από το YouTube

YouTube

Το YouTube αναγνώρισε το πρόβλημα και τόνισε τις σημαντικές προσπάθειές του για την αντιμετώπιση των διαφημίσεων απάτης με ψευδείς διασημότητες που δημιουργούνται από την τεχνητή νοημοσύνη. Η πλατφόρμα ασχολείται ενεργά με τον περιορισμό της διάδοσης περιεχομένου deepfake και αντιμετωπίζει αυτό το ζήτημα με απόλυτη σοβαρότητα.

Το πρόβλημα των deepfake εκτείνεται πέρα ​​από το YouTube, όπως φαίνεται από ένα πρόσφατο virus deepfake πορνογραφίας με την Taylor Swift σε άλλη πλατφόρμα. Αυτό το περιεχόμενο απέσπασε εντυπωσιακά 45 εκατομμύρια προβολές και 24.000 επαναδημοσιεύσεις πριν αφαιρεθεί μετά από περίπου 17 ώρες.

Σύμφωνα με έκθεση της 404 Media, υποψιάζεται ότι αυτές οι εικόνες προέρχονται από μια ομάδα στο Telegram όπου οι χρήστες μοιράζονται εικόνες γυναικών που παράγονται από την τεχνητή νοημοσύνη.

Δείτε ακόμα: Πώς να ενεργοποιήσετε/απενεργοποιήσετε τo Restricted mode στο YouTube

Η Deeptrace, μια εταιρεία κυβερνοασφάλειας, αποκάλυψε ότι σχεδόν το 96% των deepfakes είναι εκφραστικά ως προς τη φύση τους, κυρίως στοχεύοντας τις γυναίκες. Αυτό υπογραμμίζει το μεγαλύτερο θέμα της αντιμετώπισης της ανάρμοστης χρήσης περιεχομένου που παράγεται από την τεχνητή νοημοσύνη στο διαδίκτυο.

Το YouTube είναι πλήρως ενήμερο της εκμετάλλευσης της πλατφόρμας του μέσω διαφημίσεων deepfake με διάσημους και λαμβάνει προληπτικά μέτρα για να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα.

Αυτό το περιστατικό επισημαίνει τα συνεχή εμπόδια που αντιμετωπίζονται στην καταπολέμηση του περιεχομένου deepfake σε διάφορες online πλατφόρμες. Καθώς η τεχνολογία προχωρά, αυτές οι πλατφόρμες προσπαθούν συνεχώς να προσαρμοστούν και να διαθέσουν πόρους για να παραμείνουν στην πρώτη γραμμή της μάχης ενάντια στις απατηλές και επιβλαβείς πρακτικές.

Δείτε επίσης: YouTube: Δοκιμές αναζήτησης τραγουδιών… μουρμουρίζοντας

Τα deepfakes βασίζονται σε μια τεχνολογία που ονομάζεται ‘νευρωνικά δίκτυα’. Αυτά τα δίκτυα είναι σχεδιασμένα για να μιμούνται τον τρόπο που ο ανθρώπινος εγκέφαλος μαθαίνει και αναγνωρίζει τα πράγματα. Τα νευρωνικά δίκτυα εκπαιδεύονται με την επεξεργασία μεγάλων ποσοτήτων δεδομένων, όπως εικόνες ή βίντεο. Με την επανάληψη, το δίκτυο μαθαίνει να αναγνωρίζει και να αναπαράγει πολύπλοκα μοτίβα και δομές.

Στην περίπτωση των deepfakes, δύο νευρωνικά δίκτυα χρησιμοποιούνται συνήθως σε ένα σύστημα που ονομάζεται ‘ανταγωνιστικά δίκτυα γεννήτριας’ (GAN). Ένα δίκτυο, η ‘γεννήτρια’, προσπαθεί να δημιουργήσει ρεαλιστικές εικόνες, ενώ το άλλο, ο ‘διακριτής’, προσπαθεί να τις αναγνωρίσει ως ψεύτικες. Με την πάροδο του χρόνου, και τα δύο δίκτυα βελτιώνονται: η γεννήτρια γίνεται ολοένα και πιο ικανή στην παραγωγή ρεαλιστικών εικόνων, ενώ ο διακριτής γίνεται ολοένα και πιο ικανός στην αναγνώριση των ψεύτικων.

Το αποτέλεσμα είναι ένα βίντεο deepfake: μια ψεύτικη εικόνα ή βίντεο που φαίνεται εκπληκτικά ρεαλιστικό. Αυτή η τεχνολογία έχει τη δυνατότητα να αλλάξει την εμφάνιση και τη φωνή ενός ατόμου, δημιουργώντας πειστικές απομιμήσεις.

Πηγή: mashable

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS