ΑρχικήgamingΚριτική του Enshrouded: Το καλύτερο σύστημα κατασκευής

Κριτική του Enshrouded: Το καλύτερο σύστημα κατασκευής

Το παιχνίδι Enshrouded αναδεικνύει έναν εσωτερικό κατάλογο κριτηρίων για τα εξαιρετικά παιχνίδια επιβίωσης σε ανοιχτό κόσμο.

Το παιχνίδι Enshrouded αναδεικνύει έναν εσωτερικό κατάλογο κριτηρίων για τα εξαιρετικά παιχνίδια επιβίωσης σε ανοιχτό κόσμο.

Με εξαιρετική κατασκευή, αίσθηση κλίμακας και δυνατότητα θανάτου με παράξενους τρόπους, το παιχνίδι αντικρίζεται συχνά με το Valheim. Ωστόσο, παρά την ενθουσιώδη εμπειρία του παιχνιδιού, το Enshrouded δεν έχει ακόμα φτάσει στο επίπεδο αυτού του δημοφιλούς τίτλου.

Το Enshrouded είναι ένα παιχνίδι επιβίωσης σε τρίτο πρόσωπο στον φανταστικό κόσμο Embervale, όπου το Shroud, μια μαγική ομίχλη με εχθρούς, καλύπτει τον χάρτη. Η πίεση του χρόνου προσθέτει πρόκληση, αλλά η εμπειρία εντός του Shroud δεν είναι πάντα τόσο ενδιαφέρουσα όσο η εξερεύνηση σε άλλα παρόμοια παιχνίδια. Παρόλο που το Enshrouded προσεγγίζει το Valheim, είμαστε σε επιφύλαξη για το αν έχει φτάσει ακόμα στην ίδια επικράτηση.

Δείτε επίσης: Ο Σκηνοθέτης του Dragon’s Dogma 2 θέλει οι παίκτες να αποφεύγουν το fast travel

Σε αντίθεση με άλλα παιχνίδια του είδους, το Enshrouded δεν προσφέρει το ίδιο επίπεδο συναρπαστικής εμπειρίας με παρόμοια παιχνίδια όπως το Subnautica. Ο κόσμος του Embervale είναι εντυπωσιακός, αλλά η μείωση της ορατότητας, η καταπίεση ατμόσφαιρας και η σταθερή χρονική πίεση εντός του Shroud δεν προσφέρουν το ίδιο ευχάριστο περιβάλλον. Ενώ το χρονόμετρο του Shroud που προκαλεί προγραμματισμό και προετοιμασία, η εμπειρία εντός του Shroud δεν συγκρίνεται με άλλες περιπέτειες πάνω από αυτό.

Παρά το γεγονός ότι το Shroud είναι το κύριο χαρακτηριστικό του Enshrouded, δεν αποτελεί τον κύριο λόγο που πρέπει να παιχτεί. Αν και αφαιρούμε το Shroud , το παιχνίδι παραμένει μοναδικό με αρκετές ενδιαφέρουσες πτυχές. Το Shroud  δεν αποτελεί τον καλύτερο τρόπο να γνωρίσετε το Enshrouded, καθώς ανακαλύπτοντας τον κόσμο εκτός από τον ομίχλη, η εμπειρία γίνεται πραγματικά μοναδική.

Δείτε ακόμα: Η CD Projekt θα ξεκινήσει τη φάση παραγωγής του ‘Polaris’ το 2024

Όσον αφορά την κατασκευή, το Enshrouded ξεχωρίζει χάρη στο εκπληκτικό σύστημα κατασκευής του. Οι Keen Games έχουν βελτιώσει το σύστημα voxels από το Portal Knights τους, παρέχοντας ίσως το καλύτερο σύστημα κατασκευής σε παιχνίδι επιβίωσης. Με τον Φλεγματικό Βωμό και το Κατασκευαστικό Σφυρί, η δημιουργία περιοχών για κατασκευή γίνεται ασφαλής. Το υπερσύστημα επιτρέπει εξαιρετικά ευέλικτη και δυνατή κατασκευή, με ευφυείς λειτουργίες επιλογής σχημάτων και υλικών μέσω του ποντικιού.

Όσον αφορά την κατασκευή, το Enshrouded ξεχωρίζει χάρη στο εκπληκτικό σύστημα κατασκευής του. Οι Keen Games έχουν βελτιώσει το σύστημα voxels από το Portal Knights τους, παρέχοντας ίσως το καλύτερο σύστημα κατασκευής σε παιχνίδι επιβίωσης

Λατρεύω ιδιαίτερα τον έξυπνο τρόπο χρήσης του ροδίου του ποντικιού για την επιλογή των επιθυμητών τμημάτων και υλικών κατασκευής. Κυλίστε το ροδάκι του ποντικιού μόνο του και επιλέγει το σχήμα κατασκευής στη γραμμή εργαλείων κατασκευής σας. Αλλά κρατήστε πατημένο το ALT και κυλήστε, και μπορείτε να μετακινηθείτε ανάμεσα σε διάφορες γραμμές εργαλείων κατασκευής, καθεμιά με δικούς της τύπους κατασκευής. Και για οποιοδήποτε από αυτά τα σχήματα, μπορείτε να κρατήσετε πατημένο το CTRL και να κυλίσετε για να αλλάξετε το υλικό κατασκευής από πέτρα σε ξύλο ή μέταλλο και ούτω καθεξής. Είναι υπέροχα εύκολο στη χρήση, και θα στεναχωρηθώ πολύ όταν μετακινηθώ σε οποιοδήποτε άλλο παιχνίδι επιβίωσης.

Δείτε επίσης: Φεβρουάριος για το Halo Infinite: Αναβαθμίσεις και Νέες Εξελίξεις

Τα υλικά κατασκευής εντυπωσιάζουν με τη ρουστίκ εμφάνισή τους, που αλλάζει διακριτικά ανάλογα με τοποθετήσετε γύρω από αυτά άλλα τετράγωνα. Η εξερεύνηση σε αναγκάζει να επισκεφτείτε συγκεκριμένα σημεία ενδιαφέροντος για να ξεκλειδώσετε συνταγές, προσφέροντας μια ευπροσάρμοστη πτυχή στην εμφάνιση τους. Η κατασκευή αποτελεί αναζωογονητική απόδραση από τον αγώνα στην εξερεύνηση στο Shroud , ενώ η υπόσχεση για περισσότερα υλικά ενθαρρύνει την επιστροφή στην εξερεύνηση.

Στην αρχή, οι αποστολές κυριαρχούν, καθοδηγώντας νέους παίκτες με σημαντικά αντικείμενα πρόσβασης όπως το Γάντζο και το Αλεξίπτωτο. Συναντώνται επίσης επιζώντες που παρέχουν κλειδί συνταγών. Αν και οι περιπέτειες εξαρτώνται αρχικά από αυτές τις αποστολές, η εξέλιξη μετατρέπει το παιχνίδι σε μάχη με τέρατα και ληστές, με ένα ενδιαφέρον σύστημα μάχης που παρέχει προσαρμογή και ανταμοιβή για τον παίκτη

Στην αρχή, οι αποστολές κυριαρχούν, καθοδηγώντας νέους παίκτες με σημαντικά αντικείμενα πρόσβασης όπως το Γάντζο και το Αλεξίπτωτο. Συναντώνται επίσης επιζώντες που παρέχουν κλειδί συνταγών. Αν και οι περιπέτειες εξαρτώνται αρχικά από αυτές τις αποστολές, η εξέλιξη μετατρέπει το παιχνίδι σε μάχη με τέρατα και ληστές, με ένα ενδιαφέρον σύστημα μάχης που παρέχει προσαρμογή και ανταμοιβή για τον παίκτη.

Διαβάστε παράλληλα: Ο Prince of Persia μιλάει Περσικά για πρώτη φορά μετά από 34 χρόνια

Οι μάχες στο Enshrouded είναι μια ανάμεικτη εμπειρία, καθώς παρόλο που υπάρχει ποικιλία όπλων, αυτά δεν προσφέρουν ξεχωριστή γοητεία. Ακόμα και τα τόξα και οι ράβδοι, παρότι ενδιαφέροντα, τείνουν να επιλέγονται με βάση τα στατιστικά τους παρά τον χαρακτήρα τους.

Στο Enshrouded, οι καλές λειτουργίες ζωής είναι αντικείμενα επιθυμητά, αλλά υπάρχουν και ελλείψεις που προκαλούν απορία. Για παράδειγμα, η δυνατότητα παρακολούθησης συνταγής δεν αποσπάται αυτόματα μετά την κατασκευή, ενώ η διαχείριση σωρών αντικειμένων στο αποθεματικό είναι περιορισμένη.

Οι μάχες στο Enshrouded είναι μια ανάμεικτη εμπειρία, καθώς παρόλο που υπάρχει ποικιλία όπλων, αυτά δεν προσφέρουν ξεχωριστή γοητεία. Ακόμα και τα τόξα και οι ράβδοι, παρότι ενδιαφέροντα, τείνουν να επιλέγονται με βάση τα στατιστικά τους παρά τον χαρακτήρα τους.

Το παιχνίδι μοιάζει λίγο απομονωμένο σε singleplayer, αν και η πολυπλοκότητα μπορεί να ελαφρυνθεί στο multiplayer. Η εμπειρία ποικίλει ανάλογα με το αν βιώνετε την ησυχία του Embervale ως καταφύγιο ή ως μελαγχολική εμπειρία, ειδικά όταν μοιράζεστε τον χώρο με άνευ χαρακτήρα NPCs.

Διαβάστε ακόμα: Palworld: Το σφάλμα “Memory Reset Drug” είναι αδύνατο να ανακάμψει

Αντιμετώπισα τεχνικά προβλήματα στο Enshrouded, παρά τη φάση πρόσβασης σε πρώιμη έκδοση. Δυσκολεύτηκα να συγχωρέσω τη διαγραφή μίας ώρας προόδου και το συνεχές κρασάρισμα που εμποδίζει την ανάκτηση αντικειμένων. Ωστόσο, παρά τα προβλήματα απόδοσης, το παιχνίδι τρέχει αξιοπρεπώς στην RTX 4080. Αν και έχει προβλήματα, η κατασκευή είναι εξαιρετική και ο κόσμος είναι εντυπωσιακός. Αν αντέξετε τα προβλήματα της πρόσβασης σε πρώιμη έκδοση, θα βρείτε ένα στέρεο θεμέλιο για ένα πιθανότατα δημοφιλές παιχνίδι επιβίωσης κατασκευής.

Πηγή πληροφοριών: rockpapershotgun.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS