ΑρχικήinetApple: Επενδύει στην τεχνητή νοημοσύνη περισσότερο από άλλες εταιρείες

Apple: Επενδύει στην τεχνητή νοημοσύνη περισσότερο από άλλες εταιρείες

Η επένδυση της Apple σε περισσότερες εταιρείες τεχνητής νοημοσύνης από τους ανταγωνιστές της και η σημαντική αύξηση των σχετικών αγγελιών εργασίας επιβεβαιώνουν τις υποθέσεις ότι ο Siri θα βελτιωθεί σημαντικά στο WWDC 2024.

Δείτε επίσης: Πώς η τεχνητή νοημοσύνη (AI) επηρεάζει την αναζήτηση εργασίας;

Apple

Και πάλι, διαψεύδοντας τον ισχυρισμό ότι η Apple υστερεί σε σχέση με τη βιομηχανία στη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης, η εταιρεία προσλαμβάνει μηχανικούς τεχνητής νοημοσύνης.

Επιπλέον, η Apple έχει αποκτήσει εταιρείες όπως η WaveOne, μια εταιρεία συμπίεσης βίντεο με ενσωματωμένη τεχνητή νοημοσύνη, και πρόσφατα δημοσίευσε ερευνητικά άρθρα για την τεχνητή νοημοσύνη. Πράγματι, η Apple κέρδισε ένα βραβείο για ένα ερευνητικό άρθρο για την τεχνητή νοημοσύνη – το 2017.

Δείτε τον κομήτη 13P/Olbers στον νυχτερινό ουρανό

SecNewsTV12 hours ago

Σούπερ μάρκετ εισάγει AI για να ελέγχει χαμόγελα υπαλλήλων

SecNewsTV16 hours ago

Συντάσσοντας αναφορές για αγγελίες εργασίας, ερευνητικά άρθρα και επενδύσεις σε τεχνητή νοημοσύνη, η Financial Times αναφέρει ότι η Apple ενισχύει τις προσπάθειές της για να ενσωματώσει στα iPhone την γεννητική τεχνητή νοημοσύνη τύπου ChatGPT.

Η Apple ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει ορισμένες σημαντικές συγχωνεύσεις και εξαγορές“, δήλωσε ο Daniel Ives από την Wedbush Securities στην έκδοση. “Θα είναι έκπληξη αν δεν πραγματοποιήσουν μια σημαντική συμφωνία στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης φέτος, διότι υπάρχει μια ανταγωνιστική κούρσα στην τεχνητή νοημοσύνη και η Apple δεν πρόκειται να μείνει απ’ έξω.

Δείτε ακόμα: Geoffrey Hinton: Ο “godfather of AI” προειδοποιεί για τους κινδύνους της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την εφημερίδα Financial Times, η Apple έχει πραγματοποιήσει 21 επενδύσεις σε εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των επενδύσεων σε μετοχές και επεκτάσεις, από το 2017. Την ίδια περίοδο, η Accenture πραγματοποίησε 19 επενδύσεις, ενώ οι καλύτερα γνωστοί ανταγωνιστές της στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, Microsoft και Meta, πραγματοποίησαν αντίστοιχα 12 και 11 επενδύσεις.

τεχνητή νοημοσύνη

Σύμφωνα με αναφορές, η Intel επενδύει ή εξαγοράζει 9 εταιρείες, ενώ η IBM και η μητρική εταιρεία της Google, Alphabet, συνεργάζονται με 8 κάθε μία.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η Apple προσέλαβε τον επικεφαλής της τεχνητής νοημοσύνης, John Giannandrea, από την Google το 2018.

Επίσης ότι η Morgan Stanley αναφέρει ότι σχεδόν το ήμισυ των τρεχουσών αγγελιών εργασίας της Apple περιλαμβάνει οποιαδήποτε αναφορά σε τεχνητή νοημοσύνη, μηχανική μάθηση ή βαθιά μάθηση. Αυτή είναι μια σημαντική αύξηση από την έκθεση της Morgan Stanley τον Νοέμβριο του 2023, όταν ανέφερε ότι από το 2015 “οι αγγελίες εργασίας που σχετίζονται με την τεχνητή νοημοσύνη στην Apple αυξήθηκαν από 5% του συνόλου των αγγελιών για θέσεις εργασίας της Apple σε περίπου 20% σήμερα.

Δείτε επίσης: Αμερικανοί ειδικοί: Η τεχνητή νοημοσύνη (AI) θα εξαλείψει θέσεις εργασίας

Το Apple AI έχει το δυναμικό να ενσωματώσει την τεχνητή νοημοσύνη σε μια σειρά από προϊόντα και υπηρεσίες. Μια τέτοια εφαρμογή θα μπορούσε να είναι η βελτίωση των υπηρεσιών υγείας, όπου η AI θα μπορούσε να αναλύει τα δεδομένα υγείας του χρήστη για να προβλέπει πιθανά ιατρικά προβλήματα και να προτείνει προληπτικές δράσεις.

Επίσης, η Apple AI θα μπορούσε να ενσωματωθεί στις υπηρεσίες ασφαλείας, χρησιμοποιώντας την τεχνητή νοημοσύνη για την ανίχνευση και την πρόληψη των απειλών κυβερνοασφάλειας. Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει την ανάλυση των συμπεριφορών των χρηστών για την ανίχνευση ασυνήθιστων δραστηριοτήτων και την αποτροπή προσπαθειών παραβίασης.

Μια άλλη πιθανή εφαρμογή της Apple AI θα μπορούσε να είναι η εξατομίκευση των υπηρεσιών περιεχομένου, όπως η μουσική, τα βιβλία και οι ταινίες. Η AI θα μπορούσε να αναλύει τις προτιμήσεις και τις συνήθειες των χρηστών για να προτείνει περιεχόμενο που θα τους ενδιέφερε.

Πηγή: appleinsider

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS