ΑρχικήUpdatesSiri: Νέες Λειτουργίες Υγείας στα Apple Watch

Siri: Νέες Λειτουργίες Υγείας στα Apple Watch

Οι νέες λειτουργίες της Siri που ενισχύουν την Υγεία έρχονται αποκλειστικά στα πιο πρόσφατα Apple Watch Series 9 και Ultra 2 στην τελευταία τους ενημέρωση που κυκλοφόρησε (WatchOS 10.2).

Πώς να απενεργοποιήσετε το NameDrop σε iPhone και Apple Watch;

Μια νέα ενημέρωση WatchOS 10.2 κυκλοφόρησε τη Δευτέρα, φέρνοντας διορθώσεις σφαλμάτων και καινοτόμες λειτουργίες υγείας για τη Siri στα Apple Watches. Η Siri θα μπορεί πλέον να απαντά σε ερωτήματα για διάφορους λόγους υγείας. Οι καινοτόμες λειτουργίες είναι διαθέσιμες αποκλειστικά στα πιο πρόσφατα έξυπνα ρολόγια της Apple, τα Watch Series 9 και Ultra 2.

Η Apple ανακοίνωσε πρώτη φορά τη νέα ενημέρωση λογισμικού τον Σεπτέμβριο και έχει ήδη κυκλοφορήσει την προηγούμενη έκδοση beta, κυκλοφορώντας τώρα επίσημα στα wearable της. Όσον αφορά τον λόγο που τα πιο πρόσφατα έξυπνα ρολόγια είναι τα μόνα που λαμβάνουν αποκλειστικά τις νέες λειτουργίες υγείας, η αιτία είναι απλή. Αυτά είναι τα μόνα wearables της Apple που χρησιμοποιούν το νέο S9 επεξεργαστή.

Ο επεξεργαστής S9 επιτρέπει σε ορισμένα δεδομένα να επεξεργάζονται απευθείας από το έξυπνο ρολόι, εξαλείφοντας την ανάγκη μεταφοράς πληροφοριών στο cloud για να τις διαβάσει. Η επεξεργασία στη συσκευή είναι ουσιαστική για τα προϊόντα υγείας της εταιρείας και για την ιδιωτικότητα, καθώς επίσης και για την ελαχιστοποίηση δεδομένων, τη διαφάνεια και τον έλεγχο/την ασφάλεια, όπως επισημαίνει η Katie Skinner, Senior Manager της πολιτικής απορρήτου στην Apple.

Apple Watch: Βοήθησε καρδιοπαθή να γίνει μαραθωνοδρόμος

Αρχικά, η Siri θα πρέπει να μπορεί να απαντά σε 20 ερωτήματα υγείας στα Apple Watch Series 9 ή Ultra 2. Αυτά περιλαμβάνουν δεδομένα για τον ύπνο της προηγούμενης νύχτας (συμπεριλαμβανομένων των αναπνευστικών ρυθμών κατά τη διάρκεια της νύχτας), τον αριθμό των βημάτων και πολλά άλλα.

Η ικανότητα της Siri να επεξεργάζεται αιτήματα που σχετίζονται με την υγεία μπορεί να αποτελέσει σημαντικό βήμα προς τη βελτίωση της εφαρμογής υγείας της Apple και της πλοήγησής της. Σε συνέντευξη για το CNET, η Deidre Caldbeck, υψηλόβαθμη διευθύντρια προϊόντων στην Apple για τα τμήματα Apple Watch και Health, δήλωσε ότι η υποστήριξη αιτημάτων υγείας ήταν μια πολύ επιθυμητή λειτουργία. Πρόσθεσε επίσης:

“Πάντα ψάχνουμε τρόπους για τη βελτίωση και την ενίσχυση των χαρακτηριστικών μας, οπότε σίγουρα θα συνεχίσουμε να εξερευνούμε τον προσανατολισμό προς την προσθήκη επιπλέον τύπων δεδομένων και την προσφορά περισσότερης προσβασιμότητας στα χαρακτηριστικά υγείας μας μέσω της Siri.”

Ο φωνητικός βοηθός της Apple πρέπει επίσης να είναι σε θέση να απαντά σε ερωτήσεις σχετικά με δεδομένα που συλλέγονται από εφαρμογές υγείας τρίτων, παρέχοντας στους χρήστες εισαγωγές σχετικά με πίεση του αίματος και επίπεδα γλυκόζης χωρίς καν την ανάγκη να πατήσουν την οθόνη του ρολογιού τους. Αυτές οι εφαρμογές τρίτων πρέπει να είναι συνδεδεμένες με την εφαρμογή υγείας του wearable. Όσον αφορά την καταγραφή των δεδομένων τους, οι χρήστες πρέπει πλέον να μπορούν να ζητήσουν από τη Siri να καταγράψει το βάρος τους, την υγεία των γυναικών και τα φάρμακά τους. Η λειτουργία αυτή εξαλείφει την ανάγκη να εισάγουν χειροκίνητα αυτά τα δεδομένα.

Πηγή: phonearena.com

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS