ΑρχικήHow ToΠώς να απενεργοποιήσετε το NameDrop σε iPhone και Apple Watch;

Πώς να απενεργοποιήσετε το NameDrop σε iPhone και Apple Watch;

Το NameDrop είναι μια νέα δυνατότητα που εισήχθη στο iOS 17.1 και το watchOS 10.1. Σας επιτρέπει να μοιράζεστε πιο εύκολα πληροφορίες επικοινωνίας με κοντινά iPhone και Apple Watch, κρατώντας τα μαζί.

NameDrop

Παρά τη χρησιμότητά του, εάν επιθυμείτε να προστατεύσετε την ιδιωτικότητά σας, μπορεί να ψάχνετε τρόπους για να το απενεργοποιήσετε.

Παρόλο που είναι πράγματι βολικό και χρήσιμο – η γρήγορη κοινή χρήση και λήψη επαφών με φίλους πρέπει να είναι πάντα εύκολη – υπάρχει επίσης ένας κίνδυνος, ότι οποιοσδήποτε έχει το τηλέφωνό σας θα μπορούσε απλώς να το κρατήσει στο iPhone του και να αποκτήσει πρόσβαση στα στοιχεία επικοινωνίας σας.

Διαβάστε επίσης: Αστυνομικά τμήματα διαδίδουν fake news σχετικά με την λειτουργία NameDrop του iOS 17

Αν ανησυχείτε γι’ αυτό, μπορείτε εύκολα να το απενεργοποιήσετε από τις ρυθμίσεις του iPhone. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το NameDrop δεν μοιράζει τις πληροφορίες σας με κανέναν.

Για να απενεργοποιήσετε το NameDrop, ανοίξτε τις Ρυθμίσεις στο iPhone σας και πηγαίνετε στην κατηγορία Γενικά > Airdrop. Εκεί θα βρείτε χρήσιμες επιλογές για να διαλέξετε. Αρχικά, μπορείτε να απενεργοποιήσετε την πρόσβαση Airdrop εντελώς, να επιτρέψετε σε όλους την πρόσβαση για δέκα λεπτά, ή να επιλέξετε να λαμβάνετε Airdrops μόνο από τις επαφές.

Για να απενεργοποιήσετε το NameDrop, θα χρειαστεί να κοιτάξετε λίγο πιο κάτω στη λίστα, στην ενότητα “Έναρξη κοινής χρήσης κατά”. Εκεί θα πρέπει να εντοπίσετε μια ρύθμιση με τίτλο “Bringing Devices Together”. Αυτή η ρύθμιση ενεργοποιεί ή απενεργοποιεί τη λειτουργία εύκολης κοινής χρήσης του NameDrop.

NameDrop

Για να απενεργοποιήσετε το NameDrop, απενεργοποιήστε την επιλογή “Bringing Devices Together”. Μπορείτε να το ενεργοποιήσετε ξανά ανά πάσα στιγμή, εάν θέλετε να μοιραστείτε κάτι με μεγαλύτερη ευκολία. Ακόμη και αν έχετε απενεργοποιήσει το NameDrop, μπορείτε εύκολα να μοιράζεστε κάρτες επαφών χρησιμοποιώντας το Airdrop. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι το NameDrop θα λειτουργεί μόνο με νέες επαφές και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ενημέρωση παλαιών επαφών.

Πηγή: bgr.com

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS