ΑρχικήinetAirDrop: Αν έχετε iPhone ελέγξτε τις ρυθμίσεις σας το συντομότερο

AirDrop: Αν έχετε iPhone ελέγξτε τις ρυθμίσεις σας το συντομότερο

Εκατομμύρια χρήστες iPhone πρέπει να ενημερωθούν εκ νέου σχετικά με το AirDrop, καθώς η Apple άλλαξε τον τρόπο λειτουργίας του. Η τελευταία ενημερωμένη έκδοση του iOS για το iPhone σας άλλαξε μόνιμα τη λειτουργία αυτή.

Δείτε επίσης: Κίνα: Η Apple περιορίζει την επιλογή «Everyone» του AirDrop σε 10 λεπτά

AirDrop

To Apple AirDrop είναι ένα ισχυρό εργαλείο που μπορεί να σας βοηθήσει να μοιραστείτε γρήγορα και εύκολα αρχεία μεταξύ συσκευών. Με το AirDrop, μπορείτε να στέλνετε εύκολα φωτογραφίες, βίντεο και άλλα έγγραφα χωρίς την ανάγκη για καλώδια ή περίπλοκες διαδικασίες εγκατάστασης. Είναι απλό, ασφαλές και βολικό.

Το AirDrop χρησιμοποιεί την τεχνολογία Bluetooth για τον εντοπισμό κοντινών συσκευών και τη δημιουργία μιας σύνδεσης ad hoc. Αυτό σημαίνει ότι όταν ανοίγετε το παράθυρο AirDrop στη συσκευή σας, θα αναζητήσει αυτόματα τυχόν συμβατές συσκευές σε κοντινή απόσταση. Μόλις βρει μία (ή περισσότερες) από αυτές, θα δημιουργήσει μια απευθείας σύνδεση μεταξύ της συσκευής σας και της συσκευής του παραλήπτη, ώστε τα αρχεία να μπορούν να μεταφέρονται μπρος-πίσω με ευκολία.

Πριν, μπορούσατε πάντα να έχετε ενεργοποιημένο το AirDrop στο “Everyone“, το οποίο επέτρεπε σε οποιονδήποτε να σας στέλνει αρχεία – ακόμη και αν δεν ήταν στις επαφές σας. Ωστόσο, η Apple εφάρμοσε τώρα μια αλλαγή που θα κάνει αυτή τη λειτουργία μόνο προσωρινή.

Νωρίτερα φέτος, η αλλαγή κυκλοφόρησε στην Κίνα, αλλά από την ενημέρωση iOS 16.2 αυτής της εβδομάδας, είναι πλέον διαθέσιμη για όλους. Μπορείτε ακόμα να ορίσετε το AirDrop σε Everyone, αλλά θα διαρκέσει μόνο για 10 λεπτά.

Δείτε ακόμα: NoReboot bug: iPhone Backdoor που δεν ανιχνεύεται και θυμίζει Predator

iPhone

Η ενημέρωση του AirDropπροκάλεσε ανησυχία ότι οι χρήστες iPhone στην Κίνα θα δυσκολεύονταν να μοιραστούν πληροφορίες σχετικά με διαδηλώσεις. Αλλά μπορεί επίσης να βοηθήσει εκατομμύρια κατόχους iPhone να αποφύγουν τη λήψη ενοχλητικών AirDrops από φαρσέρ.

Φυσικά, έχετε πάντα τη δυνατότητα να απενεργοποιήσετε τις υπηρεσίες τοποθεσίας ή να τις ρυθμίσετε σε Contacts Only. Ωστόσο, αν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε το Everyone, είναι ζωτικής σημασίας να γνωρίζετε πώς να το ενεργοποιήσετε γρήγορα.

Ο ευκολότερος τρόπος για να το ενεργοποιήσετε είναι από το Κέντρο Ελέγχου.

  • Σαρώστε προς τα κάτω από την επάνω δεξιά πλευρά της οθόνης, σε μοντέλα με Face ID.
  • Για τα μοντέλα με κουμπί Home, σύρετε προς τα πάνω από το κάτω άκρο της οθόνης.
  • Πατήστε παρατεταμένα το πλακίδιο που περιέχει τις ρυθμίσεις WiFi, Bluetooth, Κινητό ή Λειτουργία αεροπλάνου.
  • Τώρα, πατήστε το AirDrop και επιλέξτε την επιλογή “Everyone” για 10 λεπτά.
  • Μπορείτε επίσης να τροποποιήσετε τις επιλογές AirDrop μεταβαίνοντας στο Settings > General > AirDrop.

Δείτε επίσης: Stalkerware εφαρμογές κατακλύζουν συσκευές iPhone και Android

Αν και το Κέντρο ελέγχου είναι πιο αργό, είναι προτιμότερο να συνηθίσετε να το χρησιμοποιείτε.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS