ΑρχικήsecurityEuractiv για Greek Watergate: Υπό παρακολούθηση οι Κύρτσος και Τέλλογλου

Euractiv για Greek Watergate: Υπό παρακολούθηση οι Κύρτσος και Τέλλογλου

Ο Γιώργος Κύρτσος του Renew Europe και ο ερευνητής δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου είναι τα πιο πρόσφατα θύματα του διαβόητου σκανδάλου “Greek Watergate”, το οποίο έχει προκαλέσει αναστάτωση στην Αθήνα εδώ και μήνες.

Κύρτσος Τέλλογλου
Euractiv για Greek Watergate: Υπό παρακολούθηση οι Κύρτσος και Τέλλογλου

Την Πέμπτη (15 Δεκεμβρίου), κλιμάκιο της Ελληνικής Αρχής για την Ασφάλεια των Επικοινωνιών και την Προστασία του Απορρήτου (ΑΔΑΕ) πραγματοποίησε τις σχετικές έρευνες.

Η Αυτόνομη Αρχή για την Ασφάλεια Πληροφοριών και Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), η οποία είναι συνταγματικά ορισμένη να παρακολουθεί τις δραστηριότητες των μυστικών υπηρεσιών της Ελλάδας, έλαβε αναφορές από τους ευρωβουλευτές Κύρτσο και Τέλλογλου, οι οποίοι ζητούσαν έλεγχο για πιθανή παράνομη παρακολούθηση. Σε απάντηση, η ΑΔΑΕ ξεκίνησε μια ολοκληρωμένη έρευνα.

Δείτε περισσότερα για τις παρακολουθήσεις: Predator παρακολουθήσεις: Έτσι στόχευσαν πολιτικούς, πολίτες και εταιρείες!

Η EURACTIV φέρεται να αποκάλυψε ότι ο έλεγχος αποκάλυψε ότι και οι δύο άνδρες είχαν υποβληθεί σε παρακολούθηση από τις μυστικές υπηρεσίες- ωστόσο, το σκεπτικό παραλείφθηκε λόγω “εθνικής ασφάλειας”.

Πολύ σημαντικό είναι το γεγονός ότι το ευρωπαϊκό μέσο αναφέρει ότι η ανεξάρτητη αρχή αντιμετώπισε δυσκολίες κατά τη διενέργεια του ελέγχου. Συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Ελλάδας φέρεται να προσπάθησε να μπλοκάρει τον έλεγχο λέγοντας ότι ήταν παράνομος, αναφέρει το Euractiv, αναφερόμενο προφανώς στον Ισίδωρο Ντογιάκο.

Το Documento επικοινώνησε με τον Τάσο Τέλλογλου, ο οποίος δεν γνώριζε την εξέλιξη αυτή, αλλά επιβεβαίωσε ότι πράγματι είχε καταθέσει σχετικό αίτημα στην ΑΔΑΕ για να ενημερωθεί σχετικά με το αν παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ. Όπως προκύπτει και από το παραπάνω δημοσίευμα, η έρευνα κατέληξε στο γεγονός ότι πράγματι ο κ. Τέλλογλου ήταν υπό παρακολούθηση από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του SecNews, ετοιμάζονται σχετικές κινήσεις στην Ελληνική δικαιοσύνη αναφορικά με την συγκεκριμένη υποθεση.

Πηγή πληροφοριών: euractiv.com, documentonews.gr

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS