ΑρχικήsecurityStalkerware εφαρμογές κατακλύζουν συσκευές iPhone και Android

Stalkerware εφαρμογές κατακλύζουν συσκευές iPhone και Android

Οι κάτοχοι συσκευών iPhone και Android προειδοποιούνται για εφαρμογές Stalkerware που επιτρέπουν σε τρίτους να τους κατασκοπεύουν μεσω των κινητών τους.

Δείτε επίσης: Το δωρεάν εργαλείο ανίχνευσης stalkerware smartphone αποκτά ειδικό κέντρο

Stalkerware

Οι εφαρμογές Stalkerware εγκαθίστανται σε συσκευές για να παρακολουθούν τα θύματα χωρίς να το γνωρίζουν. Συνήθως, ζηλιάρηδες σύντροφοι χρησιμοποιούν αυτές τις εφαρμογές για να παρακολουθούν κάθε κίνηση του συντρόφου τους, συχνά κρυμμένες από την κύρια αρχική οθόνη.

Το Stalkerware είναι κακόβουλο λογισμικό που έχει σχεδιαστεί για να παρακολουθεί τις δραστηριότητες ενός ατόμου στο smartphone χωρίς τη συγκατάθεσή του. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί από stalkers, κακοποιούς και control-freaks για να παρακολουθούν και να απειλούν τα θύματά τους. Είναι σημαντικό να κατανοήσετε πώς λειτουργεί το stalkerware, προκειμένου να προστατευτείτε από αυτό.

Ορισμένες από αυτές τις εφαρμογές προσπαθούν να πλασάρονται ως εργαλεία παρακολούθησης παιδιών. Ορισμένες εταιρείες επιτρέπουν στους χρήστες να κατασκοπεύουν τους συντρόφους τους με το πρόσχημα της σύλληψης ενός απατημένου συζύγου.

Δείτε ακόμα: Bahamut hackers: Τροποποιούν το OpenVPN app και προσθέτουν spyware

iPhone Android

Αυτές οι εφαρμογές δεν επιτρέπουν μόνο να διαβάζουν τρίτοι μηνύματά σας, αλλά και να σαρώνουν τις εγκατεστημένες εφαρμογές και να παρακολουθούν τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και τα δεδομένα instant messenger.

Αυτό δεν είναι το μόνο πρόβλημα, καθώς οι ειδικοί ανακάλυψαν τώρα μια ακόμη χειρότερη παρενέργεια. Όπως αναφέρει το TechCrunch, κάποιοι φέρονται να έχουν κλέψει δεδομένα από πάνω από εκατό χιλιάδες iPhones και Androids. Προφανώς οι εφαρμογές αυτές είναι γεμάτες από τρωτά σημεία ασφαλείας που μπορούν να εκθέσουν προσωπικές πληροφορίες.

Η κρυπτογράφηση είναι ζωτικής σημασίας για την προστασία των δεδομένων των χρηστών, αλλά φαίνεται ότι αυτή η κρυπτογράφηση έχει παρακαμφθεί ή δεν υπήρξε ποτέ. Από το 2014, η εφαρμογή stalkerware Xnspy έχει επηρεάσει τουλάχιστον 60.000 άτομα, ενώ κάθε χρόνο προστίθενται χιλιάδες ακόμη. Ενώ τα περισσότερα θύματα είναι κάτοχοι Android, το Xnspy έχει επίσης λάβει δεδομένα από χιλιάδες iPhone.

Δείτε επίσης: Το νέο spyware SandStrike μολύνει συσκευές Android μέσω κακόβουλου VPN app

Τα μέτρα ασφαλείας του iPhone καθιστούν πολύ πιο δύσκολη την εγκατάσταση κακόβουλων εφαρμογών σε μια συσκευή iOS. Έτσι, αντί να στοχεύουν στα δεδομένα του iPhone, οι προγραμματιστές αυτών των εφαρμογών αναζητούν τα αντίγραφα ασφαλείας που είναι αποθηκευμένα στο iCloud.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS