ΑρχικήinetΕΕ: Ενιαίος φορτιστής για όλες τις συσκευές από τον Δεκέμβριο του 2024

ΕΕ: Ενιαίος φορτιστής για όλες τις συσκευές από τον Δεκέμβριο του 2024

Μέχρι τις 28 Δεκεμβρίου 2024, όλοι οι κατασκευαστές τηλεφώνων πρέπει να συμμορφωθούν με την εντολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και να υιοθετήσουν ένα ενιαίο καλώδιο φόρτισης για κινητές συσκευές.

ΕΕ φορτιστής
ΕΕ: Ενιαίος φορτιστής για όλες τις συσκευές από τον Δεκέμβριο του 2024

Οι αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης είχαν προηγουμένως συμφωνήσει ότι, έως το φθινόπωρο του 2024, όλες οι φορητές ηλεκτρονικές συσκευές θα πρέπει να χρησιμοποιούν φορτιστή USB Type-C.

Ο νόμος δημοσιεύθηκε επίσημα στην Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ, περιλαμβάνοντας ακριβή ημερομηνία για το πότε θα τεθεί σε ισχύ – τον Δεκέμβριο του 2024.

Μετά από μια ορισμένη ημερομηνία, θα απαγορεύεται σε εταιρείες όπως η Apple να πωλούν τα iPhone τους στην ΕΕ, εκτός εάν χρησιμοποιούν καλώδιο γενικής χρήσης αντί για φορτιστή που κατασκευάζει η Apple.

Η Apple ξεχωρίζει ως ο μεγαλύτερος ηγέτης στον κλάδο της, εισάγοντας ένα ειδικά σχεδιασμένο βύσμα φόρτισης αποκλειστικά για ορισμένα από τα προϊόντα της. Ενδεικτικά, η σειρά iPhone χρησιμοποιεί το δικό της καλώδιο Lightning της Apple.

Δείτε επίσης: ΕΕ: Νέοι κανόνες φορολογικής διαφάνειας – Στο στόχαστρο οι crypto εταιρείες

Ο Greg Joswiak, Senior Vice President of Worldwide Marketing της Apple, ενημέρωσε με βεβαιότητα τη Wall Street Journal ότι η εταιρεία θα ακολουθήσει τις νομικές της υποχρεώσεις.

Η νέα οδηγία της ΕΕ που θα τεθεί σε εφαρμογή πρέπει να εφαρμοστεί σε μια σειρά από “μεσαίου και μικρού μεγέθους φορητές ηλεκτρονικές συσκευές”, οι οποίες περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, κινητά τηλέφωνα, tablet, ακουστικά και φορητές κονσόλες παιχνιδιών.

Η προθεσμία που έθεσε η ΕΕ έχει δημιουργήσει ένα περαιτέρω σημείο έντασης για το Brexit, καθώς ο κανονισμός της ΕΕ μπορεί να ισχύει και για τη Βόρεια Ιρλανδία, σύμφωνα με αξιωματούχους τόσο της ΕΕ όσο και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Σύμφωνα με μια κοινοβουλευτική έκθεση του Δεκεμβρίου 2021, «οι νέες απαιτήσεις ενδέχεται να ισχύουν και για συσκευές που πωλούνται στη Βόρεια Ιρλανδία σύμφωνα με τους όρους του πρωτοκόλλου της Βόρειας Ιρλανδίας στη συμφωνία Brexit, προκαλώντας ενδεχομένως αποκλίσεις των προτύπων προϊόντων με το υπόλοιπο Ηνωμένο Βασίλειο».

ΕΕ: Ενιαίος φορτιστής για όλες τις συσκευές από τον Δεκέμβριο του 2024

Βάσει της συνθήκης, η Βόρεια Ιρλανδία θα παραμείνει μέρος της ενιαίας αγοράς αγαθών της ΕΕ, ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο θα παραμείνει εκτός.

Το Ηνωμένο Βασίλειο και η ΕΕ βρίσκονται σε αδιέξοδο όσον αφορά την αναδιάρθρωση του πρωτοκόλλου της Βόρειας Ιρλανδίας, χωρίς να διαφαίνεται λύση.

Τον Ιούνιο, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου κατέστησε σαφές ότι δεν εξετάζει την εφαρμογή μιας καθολικής απαίτησης για καλώδια φόρτισης για κινητά τηλέφωνα και άλλες φορητές ηλεκτρονικές συσκευές, όπως έχει κάνει η ΕΕ.

Πηγή πληροφοριών: bbc.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS