ΑρχικήinetΔιαρροή Apple: Ποιά θα είναι η τιμή του iPhone 15;

Διαρροή Apple: Ποιά θα είναι η τιμή του iPhone 15;

Αν αναρωτιέστε πόσο θα κοστίζει το νέο iPhone 15, η αναμονή σας τελείωσε. Γνωρίζουμε τώρα ότι η επερχόμενη συσκευή θα έχει μια βαριά τιμή. 

Παρά τις πολυάριθμες διαρροές του iPhone 15 που μας έχουν αποκαλυφθεί, αυτή τη φορά έρχεται με ένα ανεπιθύμητο κόστος. Τα επερχόμενα smartphones της Apple υπόσχονται πολλά πρόθυμα χαρακτηριστικά και φιλόδοξα σχέδια- ωστόσο, αυτές οι προδιαγραφές δεν έρχονται χωρίς συνέπειες.

Σοκάροντας τους αγοραστές των ΗΠΑ, το LeaksApplePro – ένας έγκυρος γνώστης της βιομηχανίας – κυκλοφόρησε σε συνεργασία με το Howtoisolve έναν θησαυρό νέων πληροφοριών για το iPhone 15.

Τον περασμένο μήνα, κυκλοφόρησε η είδηση ότι ο κατάλογος εξαρτημάτων για το επερχόμενο iPhone 15 Ultra της Apple (παλαιότερα γνωστό ως “Pro Max”) θα κόστιζε πάνω από 100 δολάρια περισσότερο από τον προκάτοχό του. Τώρα, το LeaksApplePro αναφέρει ότι αυτό το νέο τηλέφωνο θα μπορούσε να ξεκινήσει από την εκπληκτική τιμή των 1299 δολαρίων – μια τεράστια αύξηση 200 δολαρίων σε σύγκριση με την προηγούμενη συσκευή και καθιστώντας το ένα από τα μεγαλύτερα άλματα στην ιστορία του iPhone!

Με το κόστος παραγωγής και τον πληθωρισμό σε άνοδο, τα χρήματα της Apple στην τράπεζα μειώνονται ραγδαία. Η διαρροή τονίζει ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ένα πιο ακριβό iPhone– ακόμη και εντός των Ηνωμένων Πολιτειών. Όπως το σημείο θραύσης για κάθε καμήλα που κουβαλάει πολύ βάρος, οι απώλειες περιθωρίου κέρδους της Apple επί πολλά χρόνια την πρόλαβαν τελικά.

Διαρροή Apple: Ποιά θα είναι η τιμή του iPhone 15;
Διαρροή Apple: Ποιά θα είναι η τιμή του iPhone 15;

Σύμφωνα με το LeaksApplePro, η τύχη άλλων συσκευών της Apple στη σειρά τους είναι ακόμη αβέβαιη. Αν αληθεύει, με αρχική τιμή που ορίζεται στα 1299 δολάρια για το iPhone 15 Ultra και αύξηση έως και 1799 δολάρια για το μοντέλο 1TB, αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει ένα αλυσιδωτό αποτέλεσμα που επηρεάζει όλα τα άλλα μοντέλα, καθώς η Apple γενικά αποφεύγει να έχει τεράστιες διαφορές μεταξύ των προϊόντων της ίδιας σειράς.

Δείτε επίσης: Netflix Games: Τρεις νέες προσθήκες για τους χρήστες iPhone

Το iPhone 15 Ultra, ωστόσο, είναι μια συμφέρουσα αγορά με περισσότερα κέρδη για το χρήμα σας. Οι αναφορές από το LeaksApplePro αναφέρουν ότι η συσκευή θα είναι εξοπλισμένη με τουλάχιστον 256GB αποθηκευτικού χώρου (διπλάσιος από τον προκάτοχό της των 128GB), κάνοντας το πλήγμα που προκαλεί η αύξηση της τιμής μικρότερο.

Επιπλέον, ο insider αναφέρει ότι αυτό το νέο μοντέλο θα διαθέτει δύο μπροστινές κάμερες και USB-C με Thunderbolt 4 (40Gbps) ως αντικατάσταση της ισχνής ταχύτητας 0,48Gbps/480Mbps της θύρας Lightning. Λέγεται επίσης ότι θα κατασκευαστεί με χρήση τιτανίου, γεγονός που εξηγεί την πρόσθετη αντοχή του αλλά και την αυξημένη τιμή του.

Σε αντίθεση με τον πρόσφατο ισχυρισμό του ShrimpApplePro, ότι το τιτάνιο θα υπάρχει σε όλη τη σειρά iPhone 15 της Apple, το LeaksApplePro δήλωσε ότι αυτό είναι εντελώς αναληθές. Περαιτέρω λεπτομέρειες που αποκάλυψε το LeaksApplePro σχετικά με τη χρήση τιτανίου στην επερχόμενη σειρά iPhone 15 παρέχουν περαιτέρω πληροφορίες για το τι μπορεί να αναμένεται από αυτές τις συσκευές.

Το υψηλότερο κόστος του τιτανίου είναι λογικό αν αναλογιστεί κανείς την εντυπωσιακή αντοχή του σε σύγκριση με τον ανοξείδωτο χάλυβα που χρησιμοποιείται στα iPhone 14 Pro και Pro Max – είναι 3-4 φορές ισχυρότερο! Αυτό σημαίνει ότι απαιτείται λιγότερο υλικό για ένα πλαίσιο που είναι εξίσου ισχυρό, αν όχι πιο ανθεκτικό.

Η υπόθεση αυτή δεν είναι βάσιμη, διότι το τιτάνιο κοστίζει ένα υπέρογκο ποσό, 35-50 δολάρια ανά κιλό, σε σύγκριση με το κόστος του ανοξείδωτου χάλυβα που είναι μόλις 1-1,50 δολάρια ανά κιλό. Αυτή η διαφορά τιμής καθιστά τη χρήση τιτανίου για τα iPhones απρόσιτη και συνεπώς μη πρακτική.

Ένας εσωτερικός συνεργάτης αποκάλυψε την απόφαση της Apple σχετικά με τα υλικά του πλαισίου για τα μοντέλα iPhone 15. Αξιοσημείωτο είναι ότι θα χρησιμοποιηθούν και τα τρία υλικά – αλουμίνιο, ανοξείδωτος χάλυβας και τιτάνιο: αλουμίνιο για τα δύο στάνταρ iPhone 15, ανοξείδωτος χάλυβας για την έκδοση Pro και τιτάνιο αποκλειστικά για το μοντέλο Ultra.

Διαρροή Apple: Ποιά θα είναι η τιμή του iPhone 15;
Διαρροή Apple: Ποιά θα είναι η τιμή του iPhone 15;

Επίσης, το LeaksApplePro ισχυρίζεται ότι οι διπλές εμπρόσθιες κάμερες είναι πιθανό να είναι ένα μοναδικό χαρακτηριστικό του iPhone 15 Ultra. Αυτό θα μπορούσε να οφείλεται όχι μόνο στο κόστος αλλά και σε λόγους μεγέθους. Πράγματι, με το Dynamic Island να καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της οθόνης των 6,1 ιντσών ενός iPhone 14 Pro, μόλις και μετά βίας θα παρέμενε χώρος για άλλα βασικά στοιχεία – όπως πλαίσια ειδοποιήσεων και ενδείξεις σήματος χρόνου/WiFi – αν προστίθετο άλλη μια κάμερα.

Δείτε επίσης: Foxconn: Η παραγωγή του iPhone επανέρχεται σύντομα στους κανονικούς της ρυθμούς

Από την άλλη πλευρά, η δεύτερη κάμερα θα μπορούσε να θεωρηθεί ως μια πολυτελής προσθήκη. Το iPhone 15 Ultra των 6,5 ιντσών στεγάζει αυτόν τον επιπλέον φακό χωρίς να απαιτείται η αφαίρεση οποιουδήποτε από τα εικονίδια του σε σύγκριση με το iPhone 15 Pro. Ωστόσο, παραμένει ασαφές αν η Apple θα επεκτείνει περαιτέρω το μέγεθος της οθόνης της για να ανταποκριθεί στις προσδοκίες που συνοδεύουν την κατοχή του τίτλου “Ultra” και τον ανταγωνισμό με τις υπερμεγέθεις συσκευές του Android.

Επιπλέον, η πιο ενδιαφέρουσα πληροφορία που άκουσα είναι ότι η Apple θα προσφέρει μόνο ένα χρώμα για το επερχόμενο iPhone 15 Ultra: το ασημί, το οποίο είναι επίσης η ίδια απόχρωση που προσφέρει για το Apple Watch Ultra. Δεν είναι βέβαιο αν αυτή η μοναδική απόχρωση του ασημί θα παραμείνει αποκλειστική ή αν μπορεί να γίνουν διαθέσιμα περισσότερα χρώματα όταν κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο, ωστόσο από όσα έχουν δει οι πηγές μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποια άλλη παραλλαγή εκτός από το ασημί.

Αναμφίβολα, το iPhone 15 Ultra ωθεί τις τιμές της Apple σε αχαρτογράφητα ύψη, αλλά μοιάζει επίσης με ένα από τα πιο συναρπαστικά και πρωτοποριακά smartphones που έχουν κυκλοφορήσει εδώ και χρόνια.

Πηγή: forbes.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS