ΑρχικήinetiPhone 14 Pro: Πολλά δε θα φτάσουν εγκαίρως για τα Χριστούγεννα

iPhone 14 Pro: Πολλά δε θα φτάσουν εγκαίρως για τα Χριστούγεννα

Η Apple παραδέχτηκε πριν από μερικές εβδομάδες ότι οι πελάτες της ενδέχεται να αντιμετωπίσουν μεγαλύτερους χρόνους αναμονής για τα μοντέλα iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max λόγω προβλημάτων στην αλυσίδα εφοδιασμού. Αλλά φαίνεται ότι το πρόβλημα έχει επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο, με αποτέλεσμα πολλές συσκευές να μην φτάσουν εγκαίρως για τα Χριστούγεννα.

Δείτε επίσης: Η Apple μείωσε τις παραγγελίες των iPhone 14 και iPhone 14 Plus

iPhone 14 Pro

Επί του παρόντος, στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Apple στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο εκτιμώμενος χρόνος αποστολής των συσκευών είναι έξι εβδομάδες. Αυτό θέτει τις παραδόσεις για όλα τα μοντέλα iPhone 14 Pro από τις 27 Δεκεμβρίου και μετά, δηλαδή εκτός της εμβέλειας πολλών επίδοξων πελατών που θα τα αγόραζαν ως δώρο για τα Χριστούγεννα.

Οι καθυστερήσεις υποστηρίζουν τις προσδοκίες των αναλυτών ότι η Apple δεν θα ανταποκριθεί στις προηγούμενες εκτιμήσεις της για τις αποστολές των μοντέλων iPhone 14 Pro, μετά το lockdown στο κύριο εργοστάσιο της Foxconn στην Κίνα, όπου συναρμολογούνται οι συσκευές.

Η επενδυτική εταιρεία Morgan Stanley μείωσε την προηγούμενη εκτίμησή της για τον αριθμό των κινητών τηλεφώνων που θα αποστείλει η Foxconn στο τρέχον τρίμηνο από 85 εκατομμύρια σε 79 εκατομμύρια, λόγω των περιορισμών για τον COVID-19 που επιβλήθηκαν στο εργοστάσιο της Zhengzhou.

Δείτε ακόμα: iPhone 14 Plus: Οι πωλήσεις είναι πιο χαμηλές από αυτές που περίμενε η Apple

Χριστούγεννα

Το εργοστάσιο Zhengzhou της Foxconn είναι ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια iPhone στον κόσμο. Πρόσφατα, επιβλήθηκε lockdown στο εργοστάσιο λόγω επιδημίας του COVID-19. Αυτό προκάλεσε καθυστερήσεις στην παραγωγή του νέου iPhone 14 Pro.

Σε σημείωμά τους, οι αναλυτές έγραψαν ότι ο χρόνος αναμονής για τα iPhone 14 Pro και Pro Max έχει αυξηθεί σε τέσσερις ή πέντε εβδομάδες σε σύγκριση με δύο έως τέσσερις εβδομάδες πριν από ένα μήνα. Αυτό σημαίνει ότι η ζήτηση εξακολουθεί να είναι ισχυρή, ακόμη και με τις ελλείψεις στην προσφορά.

Δείτε επίσης: Πάτε στο λούνα παρκ; Το iPhone 14 σας μπορεί να καλέσει την αστυνομία!

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Morgan Stanley, θα υπάρξει παραγωγή υψηλότερη από την κανονική τους πρώτους μήνες του 2023 ως αντιστάθμισμα για την ανεκπλήρωτη ζήτηση. Εν τω μεταξύ, η λειτουργία του εργοστασίου Zhengzhou έχει ήδη αποκατασταθεί. Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, η Foxconn μετέφερε εργαζόμενους στις εγκαταστάσεις, ώστε να μπορέσουν να αναπληρώσουν τον χαμένο χρόνο.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS