ΑρχικήinetΟι παγκόσμιες αποστολές smartphone συνεχίζουν να μειώνονται

Οι παγκόσμιες αποστολές smartphone συνεχίζουν να μειώνονται

Το δεύτερο τρίμηνο του 2022 εδραίωσε το τέλος της μετα-πανδημικής έκρηξης για πολλούς οικονομικούς τομείς. Τα smartphone σε παγκόσμιο επίπεδο δεν αποτελούν εξαίρεση, σύμφωνα με την υπηρεσία παρακολούθησης κινητών τηλεφώνων International Data Corporation (IDC), αφού οι αριθμοί αποστολών του περασμένου τριμήνου παρουσίασαν πτωτική τάση.

Δείτε επίσης: Το νέο Xiaomi 12S Ultra θα πάει τη φωτογραφία με smartphone σε άλλο επίπεδο

smartphone

Σύμφωνα με την IDC, το δεύτερο τρίμηνο του 2022 οι αποστολές smartphone παγκοσμίως μειώθηκαν κατά 8,7 τοις εκατό από έτος σε έτος. Αυτό είναι το τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο που παρουσιάζεται πτώση στην αγορά.

Η διευθύντρια έρευνας της παγκόσμιας ομάδας παρακολούθησης IDC, Nabila Popal, κατηγορεί τη μείωση της ζήτησης λόγω του πληθωρισμού και των οικονομικών ανησυχιών. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, το κύριο πρόβλημα του κλάδου ήταν η κάλυψη της αυξημένης ζήτησης εν μέσω κλυδωνισμών στην αλυσίδα εφοδιασμού. Η κατάσταση εμφανίζεται πλέον αντίστροφη, με σταθεροποίηση των αλυσίδων εφοδιασμού και μείωση της ζήτησης. Ωστόσο, η Popal πιστεύει ότι η ζήτηση θα μπορούσε απλώς να καθυστερήσει, όχι να εξαφανιστεί.

Δείτε επίσης: Asus: Λανσάρει τα νέα gaming smartphones ROG Phone 6 και 6 Pro

Σε καθαρό όγκο, οι πιο επακόλουθες μειώσεις σημειώθηκαν στην Ασία. Η μεγαλύτερη ήταν στην Κίνα, όπου οι αποστολές μειώθηκαν κατά 14,3 τοις εκατό σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο του 2021. Σημειώθηκε και πτώση 2,2 τοις εκατό στην Asia/Pacific (εξαιρουμένης της Ιαπωνίας και της Κίνας), που αντιπροσωπεύει το ήμισυ του συνόλου των αποστολών παγκοσμίως.

Δείτε επίσης: Το δωρεάν εργαλείο ανίχνευσης stalkerware smartphone αποκτά ειδικό κέντρο

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η μεγαλύτερη ποσοστιαία πτώση σημειώθηκε στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη – 36,5 τοις εκατό από έτος σε έτος, με τον πόλεμο στην Ουκρανία να είναι η προφανής αιτία. Εξαιρουμένου του Καναδά, όλες οι άλλες περιοχές παρουσίασαν πτώση κάτω του 10%.

Πηγή πληροφοριών: techspot.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS