ΑρχικήinetΗ Amazon θα περιορίσει τις αγορές του χαπιού επόμενης μέρας Plan B

Η Amazon θα περιορίσει τις αγορές του χαπιού επόμενης μέρας Plan B

Η Amazon περιορίζει τις πωλήσεις του Plan B και άλλων αντισυλληπτικών έκτακτης ανάγκης σε τρεις μονάδες ανά πελάτη λόγω της αυξημένης ζήτησης, επιβεβαίωσε η εταιρεία σε πολλά μέσα ενημέρωσης. Η ανατροπή της απόφασης-ορόσημο του 1973 Roe v. Wade που καθιέρωσε το συνταγματικό δικαίωμα στην άμβλωση σε όλες τις ΗΠΑ προκάλεσε μια άνοδο στις πωλήσεις του Plan B και άλλων brand χαπιών λεβονοργεστρέλης.

Δείτε επίσης: Amazon Alexa: Ακούστε τη φωνή των αγαπημένων σας ακόμα κι αν έχουν φύγει από τη ζωή

Amazon Plan B

Οι πελάτες που παραγγέλνουν χάπια επείγουσας αντισύλληψης στο Amazon εξακολουθούν να πρέπει να περιμένουν λίγο για να τα λάβουν. Η κύρια καταχώριση της Amazon για το Plan B (μια δημοφιλής επωνυμία λεβονοργεστρέλης που παράγεται από μια εταιρεία που ονομάζεται Foundation Consumer Healthcare) εμφανίζει ένα εκτιμώμενο εύρος παράδοσης από τις 19 Ιουλίου έως τις 6 Αυγούστου. Το MyChoice, ένα brand λεβονοργεστρέλης που είναι φθηνότερο από το Plan Β εμφανίζει ημερομηνία παράδοσης 28 Ιουλίου.

Δείτε επίσης: ΗΠΑ: Σε δύο χρόνια η Amazon θα ξεμείνει από εργάτες;

Και η Rite-Aid περιορίζει τις διαδικτυακές και προσωπικές πωλήσεις επείγουσας αντισύλληψης σε τρεις ανά πελάτη. Η Walmart έχει ένα πιο γενναιόδωρο όριο 10 μονάδων Plan Β ανά πελάτη και το Target περιορίζει τις ηλεκτρονικές πωλήσεις του Plan Β σε έξι παραγγελίες ανά πελάτη. Μετά από ένα προσωρινό ανώτατο όριο στις πωλήσεις, τόσο η Walgreens όσο και η CVS έχουν αφαιρέσει τα όρια αγορών στο Plan B από το απόγευμα της Τρίτης.

«Συνεχίζουμε να έχουμε άφθονα αντισυλληπτικά έκτακτης ανάγκης για να καλύψουμε τις ανάγκες των πελατών», δήλωσε στο CNN ο Matt Blanchette, ανώτερος διευθυντής επικοινωνιών λιανικής της CVS.

Όσοι δεν θέλουν να στραφούν στην Amazon ή σε μια μεγάλη αλυσίδα φαρμακείων έχουν άλλες διαδικτυακές επιλογές για το Plan B. Τόσο το Instacart όσο και το GoPuff το προσφέρουν με παράδοση αυθημερόν. Ορισμένες νεοφυείς επιχειρήσεις telehealth, όπως οι Wisp, Nurx και Stix, πωλούν γενικά αντισυλληπτικά χάπια έκτακτης ανάγκης (αν και οι πωλήσεις περιορίζονται σε ορισμένες πολιτείες). Οι πωλήσεις προϊόντων επείγουσας αντισύλληψης στο Wisp αυξήθηκαν κατά 40% μετά τη διαρροή της απόφασης του δικαστηρίου τον Μάιο. Επιπλέον την ημέρα της απόφασης του δικαστηρίου, οι πωλήσεις ήταν 25 φορές περισσότερες από τον ημερήσιο μέσο όρο για τον Μάιο.

Δείτε επίσης: Proteus: Το “πρώτο πλήρως αυτόνομο mobile ρομπότ” στις αποθήκες της Amazon

Το Ανώτατο Δικαστήριο την Παρασκευή ανέτρεψε την απόφαση-ορόσημο του 1973 Roe v. Wade που καθιέρωσε το συνταγματικό δικαίωμα στην άμβλωση σε όλες τις ΗΠΑ. Πολλές πολιτείες έχουν αρχίσει να επιβάλλουν μερική ή πλήρη απαγόρευση της διαδικασίας.

Σε απάντηση, πολλοί άνθρωποι προέτρεψαν άλλους να εφοδιαστούν με το Plan Β εν αναμονή πιθανών περιορισμών στα χάπια επόμενης μέρας. Άλλοι είπαν ότι πιθανές ελλείψεις θα μπορούσαν να επηρεάσουν όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη και προέτρεψαν τους ανθρώπους να χρηματοδοτήσουν αντ ‘αυτού τους οργανισμούς που βοηθούν στη διανομή των χαπιών για να τα κρατήσουν διαθέσιμα.

Πηγή πληροφοριών: engadget.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS