ΑρχικήsecurityΗΠΑ, Βραζιλία: Κατάργηση 272 sites που επέτρεπαν παράνομη λήψη μουσικής

ΗΠΑ, Βραζιλία: Κατάργηση 272 sites που επέτρεπαν παράνομη λήψη μουσικής

Τα domains έξι sites που επέτρεπαν παράνομη λήψη μουσικής που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα, κατασχέθηκαν από το Homeland Security Investigations (HSI) και το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ. Επίσης, 266 ακόμα sites που ανήκουν στο ίδιο δίκτυο, καταργήθηκαν στη Βραζιλία, με έξι άτομα να συλλαμβάνονται.

sites μουσικής
ΗΠΑ, Βραζιλία: Κατάργηση 272 sites που επέτρεπαν παράνομη λήψη μουσικής

Σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα, οι αρχές επιβολής του νόμου εντόπισαν αυτά τα έξι domains που χρησιμοποιούνταν για τη διανομή υλικού που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα, χωρίς την άδεια των κατόχων των πνευματικών δικαιωμάτων“, ανέφερε το υπουργείο Δικαιοσύνης σε δελτίο τύπου.

Δείτε επίσης: Το Android malware Revive εμφανίζεται σαν 2FA app ισπανικής τράπεζας

Μια έρευνα επιβεβαίωσε ότι υπήρχε διαθέσιμο για streaming ή λήψη, μουσικό περιεχόμενο που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα“.

Τα έξι domains που κατασχέθηκαν στις ΗΠΑ (Corourbanos.com, Corourbano.com, Pautamp3.com, SIMP3.com, flowactivo.co και Mp3Teca.ws) είχαν καταχωρηθεί σε registrars που εδρεύουν στις ΗΠΑ και καταργήθηκαν μετά από κοινή έρευνα με τις αρχές της Βραζιλίας.

Οι χειριστές των sites που επέτρεπαν την παράνομη λήψη μουσικής διαφήμιζαν τα sites στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να προσελκύσουν χρήστες. Οι αρχές της Βραζιλίας αφαίρεσαν και 15 προφίλ στα κοινωνικά δίκτυα, που χρησιμοποιούνταν για σκοπούς προώθησης.

Δείτε επίσης: ΗΠΑ: Γερουσιαστές ζητούν από την FTC να διερευνήσει τις πρακτικές δεδομένων των Google και Apple

παράνομη λήψη μουσικής
ΗΠΑ, Βραζιλία: Κατάργηση 272 sites που επέτρεπαν παράνομη λήψη μουσικής

Οι αρχές λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τέτοιου είδους παραβιάσεις. Σύμφωνα με το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Ασφάλειας της Βραζιλίας, η παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων βρίσκεται πίσω από τις ετήσιες απώλειες 15 δισεκατομμυρίων R$ στη Βραζιλία (περίπου 2,8 δισεκατομμύρια $).

Αυτή η επιχείρηση κατάργησης των sites που επιτρέπουν παράνομη λήψη μουσικής είναι η τέταρτη “έκδοση” μιας επιχείρησης που ξεκίνησε το 2019 με στόχο την εξάρθρωση οργανώσεων εγκλήματος στον κυβερνοχώρο και την κατάργηση υποδομής που χρησιμοποιείται για ψηφιακή πειρατεία και παραβίαση των διεθνών νόμων περί πνευματικών δικαιωμάτων.

Η κατάσχεση αυτών των έξι domain από την κυβέρνηση θα αποτρέψει τρίτους να κατεβάσουν τη λήψη περιεχομένου που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα“, πρόσθεσε το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Δείτε επίσης: Emails προειδοποιούν για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων και εγκαθιστούν το LockBit ransomware

Τα άτομα που επισκέπτονται αυτά τα sites τώρα θα δουν ένα μήνυμα που θα υποδεικνύει ότι ο ιστότοπος έχει καταργηθεί από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση και οι επισκέπτες θα ανακατευθύνονται σε άλλο site για πρόσθετες πληροφορίες“.

Πηγή: www.bleepingcomputer.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS