ΑρχικήinetuBlackList επέκταση: Επιτρέπει να αφαιρείτε sites από τα αποτελέσματα αναζήτησης

uBlackList επέκταση: Επιτρέπει να αφαιρείτε sites από τα αποτελέσματα αναζήτησης

Μια επέκταση με το όνομα uBlackList σάς επιτρέπει να “καθαρίζετε” τα αποτελέσματα αναζήτησης αφαιρώντας συγκεκριμένα sites κατά την αναζήτηση στη Google, τη DuckDuckGo, τη Bing και άλλες μηχανές αναζήτησης. Η επέκταση αναπτύσσεται από τις αρχές του 2021 και είναι ένα browser extension τόσο για το Chromium όσο και για τον Firefox που επιτρέπει ουσιαστικά να εισαγάγετε μια λίστα sites που θέλετε να αποκλειστούν από τα αποτελέσματα αναζήτησης.

uBlackList επέκταση Chrome

Μπορείτε να αποκλείσετε όποια sites θέλετε. Τοποθετώντας τα στη λίστα, η επέκταση uBlackList θα αποτρέψει την εμφάνισή τους στις μηχανές αναζήτησης Google, Bing, DuckDuckGo, Ecosia, Qwant, StartPage και Yahoo! Japan.

Δείτε επίσης: Πώς να δημιουργήσετε προσαρμοσμένα text shortcuts στο iPhone

uBlackList Chrome extension: Πώς γίνεται η αφαίρεση των ανεπιθύμητων sites;

Για να ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε την επέκταση uBlackList, πρέπει πρώτα να την εγκαταστήσετε από τη σελίδα Chrome Web Store ή Firefox Add-ons. Μόλις εγκατασταθεί, μπορείτε να κάνετε κλικ στο εικονίδιο της επέκτασης και να πατήσετε στο “Options” για να διαμορφώσετε την επέκταση.

Μόλις βρεθείτε στην οθόνη επιλογών, μπορείτε να προσθέσετε τα sites που θέλετε να αποκλείσετε από τα αποτελέσματα αναζήτησης χρησιμοποιώντας κανονικές εκφράσεις (π.χ./example.(net|org)/) ή μοτίβα αντιστοίχισης (π.χ. ://.example.com/*).

uBlackList sites

Για παράδειγμα, εάν θέλετε να αφαιρέσετε όλες τις σελίδες από το example.com και τη Wikipedia από τα αποτελέσματα αναζήτησης, μπορείτε να προσθέσετε τα ακόλουθα μοτίβα στο uBlackList:

*://*.example.com/*

*://*.wikipedia.com/*

Δείτε επίσης: Vivaldi browser: Αποκτά δωρεάν built-in email client

Μόλις κάνετε κλικ στο κουμπί “Αποθήκευση” και πραγματοποιήσετε μια αναζήτηση που φέρνει αποτελέσματα από το wikipedia.com, θα διαπιστώσετε ότι δεν εμφανίζονται πλέον.

uBlackList αποτελέσματα αναζήτησης

Επίσης, η επέκταση uBlackList προσθέτει έναν σύνδεσμο “Block this site” δίπλα στις διευθύνσεις URL που εμφανίζονται στα αποτελέσματα αναζήτησης, και έτσι σας επιτρέπει να αποκλείετε εύκολα sites την ώρα που τα βλέπετε.

Από προεπιλογή, η επέκταση θα αφαιρεί μόνο τα αποτελέσματα αναζήτησης από τη Google, αλλά όπως είπαμε προηγουμένως, υποστηρίζει επίσης τον αποκλεισμό ιστότοπων στις μηχανές αναζήτησης Bing, DuckDuckGo, Ecosia, Qwant, StartPage και Yahoo! Japan.

Δείτε επίσης: MetaMask wallet: Πώς να εγκαταστήσετε το MetaMask στον browser σας;

Είναι επίσης δυνατό να διαμορφώσετε μια διεύθυνση URL που περιέχει μια λίστα patterns που πρέπει να αποκλειστούν, η οποία θα λαμβάνεται (download) και θα ενημερώνεται τακτικά.

Τέλος, μπορείτε να διαμορφώσετε την επέκταση ώστε να συγχρονίζει τις ρυθμίσεις σας στο Google Cloud, επιτρέποντάς σας να χρησιμοποιείτε τις ίδιες ρυθμίσεις σε διαφορετικά προγράμματα περιήγησης.

Η επέκταση είναι σίγουρα χρήσιμη για τον αποκλεισμό sites που δεν σας ενδιαφέρουν ή που θα μπορούσαν να θεωρούνται κακόβουλα.

Πηγή: www.bleepingcomputer.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS