ΑρχικήsecurityΗΠΑ: Γερουσιαστές ζητούν από την FTC να διερευνήσει τις πρακτικές δεδομένων των...

ΗΠΑ: Γερουσιαστές ζητούν από την FTC να διερευνήσει τις πρακτικές δεδομένων των Google και Apple

Ορισμένοι Δημοκρατικοί γερουσιαστές έστειλαν επιστολή στην πρόεδρο της FTC, Lina Khan, ζητώντας να διεξαχθεί έρευνα για τις προσπάθειες των Google και Apple να συλλέξουν δεδομένα χρηστών.

FTC apple google

Η Γερουσία έδωσε πρόσφατα μεγάλη προσοχή στις πρακτικές απορρήτου και δεδομένων των Big Tech. Ακούμε τακτικά γερουσιαστές να προσκαλούν τους Διευθύνοντες Συμβούλους αυτών των εταιρειών σε ακρόαση ή να ζητούν από την FTC ή παρόμοιους οργανισμούς να διερευνήσουν τις Big Tech. Τώρα, οι γερουσιαστές Ron Wyden, Elizabeth Warren, Cory A. Booker και Sara Jacobs ζήτησαν από την FTC μια έρευνα για την Google και την Apple.

Σύμφωνα με την έκθεση, αυτοί οι γερουσιαστές πιστεύουν ότι και οι δύο εταιρείες «συμμετέχουν σε αθέμιτες και παραπλανητικές πρακτικές επιτρέποντας τη συλλογή και πώληση εκατοντάδων εκατομμυρίων προσωπικών δεδομένων χρηστών κινητών τηλεφώνων». Επίσης, οι γερουσιαστές λένε ότι αυτές οι εταιρείες «διευκόλυναν αυτές τις επιβλαβείς πρακτικές δημιουργώντας IDs παρακολούθησης ειδικά για διαφημίσεις στα λειτουργικά τους συστήματα για κινητά».

FTC apple google

Η Google συνεχώς απορρίπτει τους ισχυρισμούς

Η εταιρεία απορρίπτει πάντα αυτούς τους ισχυρισμούς, λέγοντας: “Η Google δεν πουλά ποτέ δεδομένα χρηστών και το Google Play απαγορεύει αυστηρά την πώληση δεδομένων χρήστη από προγραμματιστές… Οποιοσδήποτε ισχυρισμός ότι το advertising ID δημιουργήθηκε για να διευκολύνει την πώληση δεδομένων είναι απλώς ψευδής.”

Η Google υποσχέθηκε να βελτιώσει και το Privacy Sandbox στο Android για την αντιμετώπιση λύσεων ιδιωτικής διαφήμισης. Ωστόσο, κανένα από αυτά τα μέτρα δεν έχει καλύψει τις ανησυχίες των γερουσιαστών. Οι νομοθέτες ζητούν τώρα από την FTC να ελέγξει τον ρόλο της Google και της Apple στη «μετατροπή της διαδικτυακής διαφήμισης σε ένα έντονο σύστημα παρακολούθησης που δίνει κίνητρα και διευκολύνει την απεριόριστη συλλογή και τη συνεχή πώληση προσωπικών δεδομένων των Αμερικανών».

Τα τελευταία χρόνια, η Google και η Apple έχουν αντιμετωπίσει πολλές αγωγές σχετικά με τις πρακτικές δεδομένων τους. Πρόσφατα, η Ευρωπαϊκή Ένωση προέτρεψε την Google να σταματήσει το μονοπώλιο της και να αφήσει τις αντίπαλες πλατφόρμες να προβάλλουν διαφημίσεις στο YouTube.

Επίσης, ο Wyden και 41 άλλοι Δημοκρατικοί νομοθέτες προέτρεψαν την Google τον περασμένο μήνα να σταματήσει να συλλέγει και να διατηρεί δεδομένα τοποθεσίας που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν εναντίον ατόμων που έκαναν ή επιδιώκουν αμβλώσεις. Πιο πρόσφατα, μια άλλη ομάδα νομοθετών με επικεφαλή τον γερουσιαστή Mark Warner και τη βουλευτή Elissa Slotkin ζήτησε από την εταιρεία να “καταπολεμήσει τα χειραγωγικά αποτελέσματα αναζήτησης” που οδηγούν τους ανθρώπους που αναζητούν κλινικές κατά των αμβλώσεων”.

Πηγή πληροφοριών: androidheadlines.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS