ΑρχικήsecurityΛιθουανία: DDoS επιθέσεις στοχεύουν κυβερνητικά sites

Λιθουανία: DDoS επιθέσεις στοχεύουν κυβερνητικά sites

Το Εθνικό Κέντρο Κυβερνοασφάλειας (NKSC) της Λιθουανίας προειδοποιεί σχετικά με μια απότομη αύξηση των distributed denial of service επιθέσεων (DDoS) που στοχεύουν κυβερνητικά sites και δημόσιες αρχές της χώρας.

Λιθουανία DDoS

Οι επιθέσεις DDoS είναι ένας αρκετά συνηθισμένος τύπος κυβερνοεπίθεσης. Μια επίθεση DDoS μπορεί να λάβει διαφορετικές μορφές, όμως ο βασικός στόχος της είναι να διαταράξει το traffic του στοχευμένου server ή δικτύου πλημμυρίζοντάς τα με traffic από παραβιασμένες συσκευές ή δίκτυα. Αυτές οι επιθέσεις έχουν ως αποτέλεσμα τη διακοπή υπηρεσιών, η οποία με τη σειρά της οδηγεί σε σημαντικές οικονομικές απώλειες για τους οργανισμούς-θύματα.

Δείτε επίσης: Ανεξέλεγκτα scalper bots έχουν δημιουργήσει χάος στο Ισραήλ

Σύμφωνα με το NKSC, λόγω αυτών των DDoS κυβερνοεπιθέσεων, οι οργανισμοί μεταφορών, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και άλλες μεγάλες οντότητες στη Λιθουανία αντιμετώπισαν προσωρινές διακοπές των υπηρεσιών.

Το NKSC προτρέπει όλους τους διαχειριστές κρίσιμων υποδομών και κρατικών πόρων πληροφοριών να λάβουν πρόσθετα μέτρα ασφαλείας και να ακολουθήσουν τις συστάσεις του NKSC για προστασία από επιθέσεις DDoS“, αναφέρει η δημόσια ανακοίνωση.

Το NKSC παρείχε έναν σύνδεσμο προς ένα PDF που περιέχει εκτενείς οδηγίες για την άμυνα έναντι όλων των τύπων επιθέσεων DdoS.

Προς το παρόν, δεν υπάρχουν αναφορές για σοβαρά προβλήματα ή σοβαρές διακοπές, αλλά ορισμένες υπηρεσίες όπως αυτές των Λιθουανικών Σιδηροδρόμων αντιμετώπισαν προβλήματα με την έκδοση εισιτηρίων και την επικοινωνία με τους πελάτες.

Δείτε επίσης: Το email σας παραμένει η κύρια οδός παράδοσης malware

Ρώσοι hackers πίσω από τις DdoS επιθέσεις στη Λιθουανία;

Πριν δύο-τρεις ημέρες, μια ρωσική ομάδα hacktivists με την ονομασία “Legion – Cyber ​​Spetsnaz RF” είχε κάνει δηλώσεις στο Telegram σχετικά με κυβερνοεπιθέσεις εναντίον οργανισμών στη Λιθουανία.

Οι στοχευμένες οντότητες περιλαμβάνουν μεγάλες τράπεζες, εταιρείες logistic, παρόχους Διαδικτύου, αεροδρόμια, εταιρείες ενέργειας, ομίλους μέσων μαζικής ενημέρωσης και διάφορους ιστότοπους του κράτους και υπουργείων.

Δείτε επίσης: Ομάδα Conti ransomware: Πόσες εταιρείες χακάρει το μήνα;

Αυτή η συγκεκριμένη ομάδα επιτιθέμενων είναι παρακλάδι της ομάδας Killnet, η οποία έγινε διαβόητη για την επίθεση σε sites της ρουμανικής κυβέρνησης τον Απρίλιο και σε ιταλικές κρατικές πλατφόρμες τον Μάιο του 2022.

Πίσω από τις DdoS επιθέσεις στη Λιθουανία μπορεί όντως να βρίσκονται Ρώσοι hackers και αυτό μπορεί να έγινε επειδή η κυβέρνηση της χώρας έχει θέσει περιορισμούς στη Ρωσία ως μέρος των κυρώσεων της ΕΕ.

Πηγή: www.bleepingcomputer.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS