ΑρχικήsecurityΑνεξέλεγκτα scalper bots έχουν δημιουργήσει χάος στο Ισραήλ

Ανεξέλεγκτα scalper bots έχουν δημιουργήσει χάος στο Ισραήλ

Ανεξέλεγκτα scalper bots έχουν δημιουργήσει όλεθρο στο Ισραήλ καταχωρώντας ραντεβού σε δημόσιες υπηρεσίες για διάφορες κρατικές υπηρεσίες και στη συνέχεια προσφέροντας να τα πουλήσουν σε δυσαρεστημένους πολίτες.

Τα Scalper bots αποτελούν έναν περιβόητο κίνδυνο για τους αγοραστές του ψηφιακού εμπορίου σε όλο τον κόσμο. Είτε πρόκειται για κονσόλες παιχνιδιών, αθλητικά παπούτσια, συλλεκτικά είδη ή κάρτες γραφικών, οποιοδήποτε αντικείμενο περιορισμένης έκδοσης είναι στόχος για τους scalpers που επωφελούνται μεταπωλώντας σε λιγότερο τεχνολογικά εξοπλισμένους καταναλωτές.

Δείτε επίσης: Το email σας παραμένει η κύρια οδός παράδοσης malware

Οι χειριστές του συγκεκριμένου bot προσπάθησαν να πουλήσουν ραντεβού για μια σειρά κρατικών υπηρεσιών για πάνω από 100 $, συμπεριλαμβανομένης της ανανέωσης διαβατηρίου, του Υπουργείου Εσωτερικών του Ισραήλ, του Υπουργείου Μεταφορών, της Εθνικής Ασφάλισης, της Israel Post και της ισραηλινής κρατικής εταιρείας ηλεκτρισμού.

scalper bots

Σύμφωνα με την Akamai, που παρακολούθησε την κατάσταση, το πρόσφορο έδαφος για το bot δημιουργήθηκε από μια συσσώρευση άνω των 700.000 αιτήσεων διαβατηρίων στο Υπουργείο Εσωτερικών, ως αποτέλεσμα της άρσης των ταξιδιωτικών περιορισμών για να επιτραπούν τα ταξίδια μετά την πανδημία.

Για να βοηθήσουν στην κατάσταση, οι software developers δημιούργησαν ένα bot προγραμματισμού ραντεβού με το όνομα ‘GamkenBot’ που ελέγχει τα διαθέσιμα ραντεβού στον ιστότοπο της πολιτείας (MyVisit) και κάνει book αυτόματα.

Καθώς το bot έγινε δημόσια διαθέσιμο για να επωφεληθούν όλοι, κακόβουλοι χάκερ το άρπαξαν και τροποποίησαν τις λειτουργίες του για να περιορίσουν όλα τα διαθέσιμα ραντεβού.

Δείτε επίσης: Ομάδα Conti ransomware: Πόσες εταιρείες χακάρει το μήνα;

Οι χάκερ που χειρίζονταν το αδίστακτο bot δημιούργησαν μια ομάδα στο Telegram και πρόσφεραν «άμεσα ραντεβού», δίνοντας ακόμη και ειδικές εκπτώσεις σε όσους αγόραζαν δύο.

Οι πωλητές των ραντεβού παρουσιάζονται ως καλοπροαίρετοι προγραμματιστές που θέλουν να βοηθήσουν τους ανθρώπους, αλλά στην πραγματικότητα, δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο τους ανθρώπους να κλείσουν ραντεβού τα οποία προορίζονται να είναι δωρεάν.

scalper bots

Η επαναφορά της όλης διαδικασίας δεν είναι απλή, καθώς το κράτος θα πρέπει να καταργήσει την τρέχουσα διαδικτυακή πλατφόρμα, να ακυρώσει πολλά νόμιμα ραντεβού και γενικά να δημιουργήσει μια εξαιρετικά προβληματική κατάσταση.

Το MyVisit προσπάθησε να σταματήσει το scalpers bot προσθέτοντας CAPTCHA στη σελίδα κράτησης, αλλά οι προγραμματιστές του bot παρέκαμψαν αυτό το βήμα σε μερικές ημέρες.

Προς το παρόν, οι κρατικές υπηρεσίες του Ισραήλ και οι πολίτες που τις χρησιμοποιούν φαίνονται εγκλωβισμένοι σε αυτή την απάτη και δεν μπορούν να βρουν έναν εύκολο τρόπο για να τη σταματήσουν. Το κράτος θα έπρεπε να έχει διασφαλίσει την ασφάλεια της διαδικτυακής πλατφόρμας πριν την λανσάρει.

Δείτε επίσης: Ανακαλύφθηκε νέα καμπάνια από την κινεζική ομάδα Tropic Trooper

Εάν ζείτε στη χώρα, σημειώστε ότι η αγορά ραντεβού μέσω αυτού του παράνομου καναλιού δίνει στους χειριστές ένα κίνητρο να συνεχίσουν και ακόμη και να επεκταθούν σε πιο κρίσιμους τομείς όπως τα ραντεβού στο νοσοκομείο, για παράδειγμα.

Πηγή πληροφοριών: bleepingcomputer.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS