ΑρχικήinetΡωσία: Προβλήματα στη λήψη των Windows 10 και Windows 11

Ρωσία: Προβλήματα στη λήψη των Windows 10 και Windows 11

Ρωσία Windows 10 11

Τις τελευταίες δύο ημέρες κυκλοφορεί η είδηση ότι οι άνθρωποι στη Ρωσία δεν μπορούσαν να κατεβάσουν Windows 10 και Windows 11 ISOs και installation tools από τη Microsoft. Ωστόσο, φαίνεται πως η εταιρεία δεν έχει δώσει κάποια επίσημη εξήγηση γι’ αυτό.

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS ανέφερε για πρώτη φορά αυτό το πρόβλημα το Σαββατοκύριακο και η είδηση δεν άργησε να διαδοθεί στο Twitter.

Χρησιμοποιώντας έναν VPN server που βρίσκεται στη Ρωσία, το BleepingComputer επιβεβαίωσε ότι κατά την προσπάθεια λήψης του Windows 10 Update Assistant, του Windows 10 Media Creation Tool και του Windows 11 Installation Assistant, εμφανίζεται στους Ρώσους χρήστες ένα μήνυμα που αναφέρει: “404 – File or Directory not found“.

Δείτε επίσης: Windows 11: Τι χαρακτηριστικά έχει η νέα λειτουργία Privacy Auditing

Επίσης, η προσπάθεια λήψης Windows 10 και Windows 11 ISOs, οδηγούσε στην εμφάνιση σφάλματος που έλεγε ότι υπήρχε κάποιο πρόβλημα με το αίτημα του χρήστη.

Ωστόσο, σύμφωνα με το BleepingComputer, εξακολουθούσε να είναι δυνατή η λήψη του Windows 11 Media Creation Tool, αν και η εκτέλεσή του οδηγούσε τελικά σε ένα σφάλμα 0x80072F8F-0x20000, το οποίο έλεγε: “Για άγνωστο λόγο, αυτό το εργαλείο απέτυχε να εκτελεστεί στον υπολογιστή σας“.

Πολλά άτομα που βρίσκονται στη Ρωσία (φυσική παρουσία) επιβεβαίωσαν ότι δεν μπορούσαν να κατεβάσουν Windows 10 και Windows 11 ISOs και installation tools από τη Microsoft. Αντίθετα, μόλις συνδέονταν σε VPN server εκτός Ρωσίας, μπορούσαν να κατεβάσουν ξανά τα αρχεία από τη Microsoft.

Δείτε επίσης: Το Microsoft Excel στα Windows θα εισάγει δεδομένα από φωτογραφίες

Η Ρωσία γενικά περιορίζει τη χρήση VPN στη χώρα, αλλά ο ρωσικός οργανισμός Roskomsvoboda ανέφερε ότι ενώ η κυβέρνηση είναι αντίθετη στη χρήση των VPN, δεν θα τιμωρήσει όσους τα χρησιμοποιούν.

Όπως είπαμε και παραπάνω, η Microsoft δεν έχει δώσει κάποια επίσημη εξήγηση για το πρόβλημα. Επομένως, δεν είναι ξεκάθαρο αν πρόκειται για τεχνικό λάθος ή εάν η Microsoft αποκλείει σκόπιμα τις λήψεις Windows 10 και 11 στη Ρωσία.

Αξίζει, όμως, να σημειωθεί ότι η εταιρεία αποσύρει όλο και περισσότερο τις υπηρεσίες της από τη Ρωσία μετά την εισβολή στην Ουκρανία, ξεκινώντας με την αναστολή όλων των πωλήσεων στη χώρα τον Μάρτιο.

Όπως ο υπόλοιπος κόσμος, είμαστε τρομοκρατημένοι, θυμωμένοι και λυπημένοι από τις εικόνες και τις ειδήσεις που έρχονται από τον πόλεμο στην Ουκρανία και καταδικάζουμε αυτήν την αδικαιολόγητη, απρόκλητη και παράνομη εισβολή από τη Ρωσία“, είχε δηλώσει τότε ο Brad Smith, πρόεδρος της Microsoft.

Δείτε επίσης: Οι πρόσφατες ενημερώσεις του Windows Server διακόπτουν τις συνδέσεις VPN, RDP, RRAS

Επιπλέον, τον Απρίλιο, το GitHub που ανήκει στη Microsoft άρχισε να αναστέλλει τους λογαριασμούς προγραμματιστών που συνδέονται με εταιρείες που υπόκεινται σε κυρώσεις. Αυτόν τον μήνα, η Microsoft ανακοίνωσε ότι απολύει 400 υπαλλήλους στη Ρωσία καθώς άρχισε να περιορίζει τις δραστηριότητές της στη χώρα.

Η εταιρεία είχε πει ότι θα συνεχίσει τις συμβατικές της υποχρεώσεις με Ρώσους πελάτες, κι έτσι το πρόβλημα με τη λήψη Windows 10 και Windows 11 ISOs προκάλεσε έκπληξη (αν έχει να κάνει με σκόπιμη ενέργεια).

Πηγή: www.bleepingcomputer.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS