ΑρχικήinetΗ IBM αρχίζει να απολύει το εργατικό δυναμικό της στη Ρωσία

Η IBM αρχίζει να απολύει το εργατικό δυναμικό της στη Ρωσία

Η IBM θα ξεκινήσει μια «τακτική» κατάργηση των εργασιών της στη Ρωσία, σύμφωνα με ένα σημείωμα του CEO Arvind Krishna που δόθηκε πρόσφατα στη δημοσιότητα. Η εταιρεία ανέστειλε τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες στη χώρα τον Μάρτιο, ακολουθώντας το παράδειγμα και άλλων δυτικών εταιρειών, που επέλεξαν είτε να σταματήσουν τις πωλήσεις είτε να αποχωρήσουν εντελώς από τη Ρωσία μετά την εισβολή της στην Ουκρανία.

Δείτε επίσης: IBM: Ο κβαντικός επεξεργαστής Eagle δεν προσομοιώνεται από κλασικούς υπερυπολογιστές
IBM

Παρόλο που δεν δραστηριοποιείται πλέον στη Ρωσία, η IBM συνέχισε να πληρώνει τους υπαλλήλους της που κατοικούν στη χώρα. Ωστόσο, οι αμερικανικές κυρώσεις σε ρωσικές τράπεζες έχουν καταστήσει πιο δύσκολο για την εταιρεία να πληρώσει τους υπαλλήλους της στη χώρα, ανέφερε τον περασμένο μήνα.

Η κατάργηση σημαίνει ότι η IBM θα τερματίσει επίσης την απασχόληση του εργατικού δυναμικού της που εδρεύει στη Ρωσία. «Αυτή η διαδικασία θα ξεκινήσει σήμερα και θα έχει ως αποτέλεσμα τον διαχωρισμό του τοπικού μας εργατικού δυναμικού. Οι συνάδελφοί μας στη Ρωσία, χωρίς δική τους ευθύνη, έχουν υπομείνει μήνες άγχους και αβεβαιότητας. Αναγνωρίζουμε ότι αυτά τα νέα είναι δύσκολα και θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι η IBM θα συνεχίσει να είναι δίπλα τους και να λάβει όλα τα εύλογα μέτρα για να παρέχει υποστήριξη και να κάνει τη μετάβασή τους όσο το δυνατόν πιο εύρυθμη», έγραψε ο Krishna στο σημείωμα.

Δείτε ακόμα: Τα Starbucks αποχωρούν από τη Ρωσία και κλείνουν 130 καταστήματα

Ρωσία

Η εταιρεία είπε στους επενδυτές ότι το να μην κάνει πλέον συναλλαγές με τη Ρωσία θα έχει πολύ μικρό αντίκτυπο στα αποτελέσματα της. «Η Ρωσία είναι ένα πολύ de minimis μέρος της IBM», δήλωσε ο οικονομικός επικεφαλής της εταιρείας Jim Kavanaugh κατά τη διάρκεια μιας κλήσης για τα κέρδη του πρώτου τριμήνου τον Απρίλιο. Η χώρα αντιπροσώπευε περίπου το 0,5 τοις εκατό των συνολικών εσόδων της IBM πέρυσι, δηλαδή 300 εκατομμύρια δολάρια από τα συνολικά έσοδα της ύψους 57,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Δείτε επίσης: Η Ρωσία θέλει να «κλέψει» γερμανικό τηλεσκόπιο που βρίσκεται στο διαστημόπλοιό της

Η IBM έχει αρκετούς πελάτες υψηλού προφίλ στη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένων ομοσπονδιακών τραπεζών, εταιρειών ενέργειας και Ρωσικών Σιδηροδρόμων. Η εταιρεία μάλιστα πραγματοποίησε το Think Summit στη Μόσχα το 2019, όπου ανέδειξε τους πολλούς Ρώσους πελάτες της. Ωστόσο, από τον Μάρτιο, η εταιρεία σταμάτησε να παρέχει «αγαθά, ανταλλακτικά, λογισμικό, υπηρεσίες, συμβουλές και τεχνολογία» σε ρωσικές εταιρείες.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS