ΑρχικήsecurityΤο FBI κατάσχει domains που πωλούσαν υπηρεσίες DDoS

Το FBI κατάσχει domains που πωλούσαν υπηρεσίες DDoS

Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών (FBI) και το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ανακοίνωσαν σήμερα ότι κατάσχεσαν τρία domains που χρησιμοποιούνται από εγκληματίες του κυβερνοχώρου για την πώληση προσωπικών πληροφοριών που έχουν κλαπεί σε παραβιάσεις δεδομένων και την παροχή υπηρεσιών επιθέσεων DDoS.

FBI - κατασκευαστικές εταιρείες-BEC scammers
Το FBI κατάσχει domains που χρησιμοποιούνται για την πώληση κλεμμένων data

Το WeLeakInfo.to πουλούσε συνδρομές επιτρέποντας στους χρήστες του να αναζητούν μια βάση δεδομένων που περιέχει πληροφορίες που έχουν κλαπεί σε περισσότερες από 10.000 παραβιάσεις δεδομένων.

Τα περίπου 7 δισεκατομμύρια αρχεία περιείχαν διάφορες προσωπικά αναγνωρίσιμες πληροφορίες (PII), συμπεριλαμβανομένων ονομάτων, διευθύνσεων email, ονομάτων χρήστη, τηλεφωνικών αριθμών και κωδικών πρόσβασης για διαδικτυακούς λογαριασμούς.

Δύο άλλα domains, τα ipstress.in και ovh-booter.com, χρησιμοποιήθηκαν για την παροχή υπηρεσιών επίθεσης booter ή stressor όπου οι clients μπορούσαν να ζητήσουν την κατάργηση ενός ιστότοπου ή μιας πλατφόρμας ιστού της επιλογής τους σε μεγάλης κλίμακας επιθέσεις Distributed Denial of Service (DDoS).

«Σήμερα, το FBI και το Υπουργείο σταμάτησαν δύο ανησυχητικά κοινές απειλές: ιστότοπους που διακινούν κλεμμένες προσωπικές πληροφορίες και ιστότοπους που επιτίθενται και διαταράσσουν νόμιμες διαδικτυακές επιχειρήσεις», δήλωσε ο εισαγγελέας των ΗΠΑ Matthew M. Graves.

“Το έγκλημα στον κυβερνοχώρο συχνά διασχίζει τα εθνικά σύνορα. Χρησιμοποιώντας ισχυρές εργασιακές σχέσεις με τους διεθνείς εταίρους επιβολής του νόμου, θα αντιμετωπίσουμε εγκλήματα όπως αυτά που απειλούν την ιδιωτική ζωή, την ασφάλεια και το εμπόριο σε όλο τον κόσμο.”

Τα domains κατασχέθηκαν μετά από κοινή επιχείρηση επιβολής του νόμου σε συντονισμό με το Εθνικό Αστυνομικό Σώμα της Ολλανδίας και την Ομοσπονδιακή Αστυνομία του Βελγίου.

Αυτή η διεθνής δράση επιβολής του νόμου είχε επίσης ως αποτέλεσμα τη σύλληψη ενός υπόπτου, κατασχέσεις υποδομής server και έρευνες σε διάφορες τοποθεσίες.

Το WeLeakInfo.com κατασχέθηκε το 2020

Το FBI και το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ανακοίνωσαν και την κατάσχεση του domain WeLeakInfo.com τον Ιανουάριο του 2020, που χρησιμοποιείται σε παρόμοια δραστηριότητα εγκλήματος στον κυβερνοχώρο.

Ακριβώς όπως το WeLeakInfo.to, πρόσφερε και συνδρομές, επιτρέποντας στους πελάτες να αναζητήσουν 12 δισεκατομμύρια indexed records για συγκεκριμένες πληροφορίες που εκτίθενται σε χιλιάδες παραβιάσεις δεδομένων.

Στο πλαίσιο της κατάσχεσης του WeLeakInfo το 2020, δύο ύποπτοι που πιστεύεται ότι είχαν βγάλει 200.000 λίρες από τη λειτουργία του συνελήφθησαν στην Ιρλανδία και την Ολλανδία.

«Αυτές οι κατασχέσεις είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα των συνεχιζόμενων ενεργειών που αναλαμβάνουν το FBI και οι διεθνείς εταίροι μας για να διαταράξουν την κακόβουλη διαδικτυακή δραστηριότητα», πρόσθεσε ο Ειδικός Πράκτορας του FBI, Wayne A. Jacobs.

«Η διακοπή των κακόβουλων λειτουργιών DDoS και η εξάρθρωση ιστοσελίδων που διευκολύνουν την κλοπή και την πώληση κλεμμένων προσωπικών πληροφοριών αποτελεί προτεραιότητα για το FBI».

Πηγή πληροφοριών: bleepingcomputer.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS