ΑρχικήinetΠρώην στέλεχος της OpenSea εμπλέκεται σε παράνομες συναλλαγές NFT

Πρώην στέλεχος της OpenSea εμπλέκεται σε παράνομες συναλλαγές NFT

Συνελήφθη και κατηγορήθηκε από το υπουργείο δικαιοσύνης των ΗΠΑ ο πρώην διευθυντής προιόντων Nathaniel Chastain στο OpenSea, την μεγαλύτερη διαδικτυακή αγορά μη ανταλλάξιμων κουπονιών (NFT). Αυτό συνέβη επειδή μοιράστηκε εμπιστευτικές πληροφορίες σε τρίτους.

Πρώην στέλεχος της OpenSea εμπλέκεται σε παράνομες συναλλαγές NFT

Αυτή είναι η πρώτη φορά που κάποιος κατηγορείται για την συμμετοχή του σε αυτό που το Υπουργείο Δικαιοσύνης περιγράφει ως “Σχέδιο Διαπραγμάτευσης Ψηφιακών Περιουσιακών Στοιχείων”.

Ο Nathaniel Chastain είχε πρόσβαση σε αυτές τις πληροφορίες ως πρώην υπάλληλος του OpenSea και τις εκμεταλλεύτηκε για να αγοράσει περίπου 45 NFT.

Αυτό του επέτρεψε να τα πουλήσει μέσα σε λίγες ώρες και να πραγματοποιήσει μεγάλα κέρδη. Από τον Ιούνιο του 2021 έως τον Σεπτέμβριο ο Chastain χρησιμοποιούσε τις εμπιστευτικές επιχειρηματικές πληροφορίες του OpenSea σχετικά με το τι NFT επρόκειτο να εμφανιστεί στην αρχική σελίδα για να αγοράσει δεκάδες NFT πριν εμφανιστούν.

Ο Chastain κατάφερε να πουλήσει αυτά τα NFT βγάζοντας κέρδος δύο έως πενταπλάσια της αρχικής τιμής αγοράς του.

Προσπάθησε να χρησιμοποιήσει λογαριασμούς Ethereum για να κρύψει την απάτη.

Πρώην στέλεχος της OpenSea εμπλέκεται σε παράνομες εμπιστευτικές συναλλαγές NFT.

Ο κατηγορούμενος προκειμένου να κρύψει την απάτη του χρησιμοποίησε ανώνυμους λογαριασμούς OpenSea και Ethereum χωρίς αυτοί να έχουν προηγούμενο ιστορικό συναλλαγών, που περιγράφονται απο το DOJ ως “ανώνυμα πορτοφόλια ψηφιακών νομισμάτων“.

Κατά την ένταξη τους στην OpenSea όλοι οι εργαζόμενοι υπογράφουν συμφωνία που αναφέρει οτι αυτές οι πληροφορίες είναι εμπιστευτικές και δεν πρέπει να βγούνε παρά έξω.

Ο Chastain κατηγορείται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και μια κατηγορία απάτης και η ποινή που μπορεί να του επιβληθεί αγγίζει τα 20 χρόνια φυλάκισης.

Τα NFT μπορεί να είναι καινούργια, παρ ‘όλα αυτά αυτό το είδος εγκληματικού σχήματος δεν είναι. “Ο Nathaniel Chastain πρόδωσε την OpenSea χρησιμοποιώντας τις εμπιστευτικές επιχειρηματικές πληροφορίες της, ώστε να βγάλει χρήματα για τον εαυτό του“, δήλωσε ο αμερικανός εισαγγελέας Damian Williams.   

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS