ΑρχικήinetVirgil Griffith: Ποινή φυλάκισης στον πρώην προγραμματιστή του Ethereum

Virgil Griffith: Ποινή φυλάκισης στον πρώην προγραμματιστή του Ethereum

Ο Virgil Griffith, ένας Αμερικανός προγραμματιστής και ειδικός στα cryptocurrencies (πρώην προγραμματιστής Ethereum) καταδικάστηκε την Τρίτη σε 63 μήνες φυλάκιση, αφού ομολόγησε ότι βοήθησε τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας (ΛΔΚ) προσφέροντας τεχνικές πληροφορίες για το πώς θα μπορούσε να αποφύγει κυρώσεις των ΗΠΑ.

Virgil Griffith φυλάκισης

Οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν από τον International Emergency Economic Powers Act (IEEPA) και το Εκτελεστικό Διάταγμα 13466 απαγορεύουν την εξαγωγή οποιωνδήποτε αγαθών, υπηρεσιών ή τεχνολογίας στη ΛΔΚ χωρίς άδεια του Department of the Treasury που έχει εκδοθεί από το Office of Foreign Assets Control (OFAC).

Δείτε επίσης: Hackers κλέβουν cryptos από άλλους hackers προωθώντας ψεύτικα malware

Ο Griffith, ο οποίος είχε εργαστεί και ως developer και ερευνητής για το Ethereum Foundation, συνελήφθη τον Νοέμβριο του 2019 από το FBI, επειδή ταξίδεψε στη Βόρεια Κορέα για να κάνει μια παρουσίαση σε ένα συνέδριο, σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η χώρα θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει cryptocurrency και τεχνολογία blockchain για να αποφύγει τις κυρώσεις αλλά και για ξέπλυμα χρήματος.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Βόρεια Κορέα αποτελεί απειλή για την εθνική μας ασφάλεια και το καθεστώς έχει δείξει επανειλημμένα ότι δεν θα σταματήσει να αγνοεί τους νόμους μας“, δήλωσε ο εισαγγελέας των ΗΠΑ Damian Williams.

“Ο κ. Virgil Griffith παραδέχτηκε στο δικαστήριο ότι έλαβε μέτρα για να αποφύγει τις κυρώσεις, οι οποίες είναι σε ισχύ για να εμποδίσουν τη ΛΔΚ να κατασκευάσει πυρηνικό όπλο. Η δικαιοσύνη αποδόθηκε με την ποινή που επιβλήθηκε σήμερα“.

Virgil Griffith: Ταξίδεψε στη Βόρεια Κορέα χωρίς άδεια OFAC

Το Department of State είχε απαγορεύσει στον Virgil Griffith να ταξιδέψει στη Βόρεια Κορέα. Ωστόσο, εκείνος πήγε στη χώρα, γνωρίζοντας ότι κάτι τέτοιο, χωρίς άδεια από το OFAC, θα παραβίαζε τις αμερικανικές κυρώσεις κατά της ΛΔΚ.

Δείτε επίσης: Η Ευρώπη ψηφίζει για την πάταξη των ανώνυμων crypto μεταφορών

Σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα, ο ειδικός στα cryptocurrency και πρώην developer στο Ethereum Foundation, ζήτησε να λάβει την ταξιδιωτική του βίζα σε ξεχωριστό χαρτί και όχι στο αμερικανικό διαβατήριό του, πιθανότατα για να αποφύγει τη δημιουργία υλικών αποδεικτικών στοιχείων για το ταξίδι του στη Βόρεια Κορέα.

Στο Συνέδριο Κρυπτονομισμάτων της ΛΔΚ (DPRK Cryptocurrency Conference), “Ο Griffith και οι συνεργάτες του απάντησαν και σε συγκεκριμένες ερωτήσεις σχετικά με τις τεχνολογίες blockchain και cryptocurrency, και στο κοινό υπήρχαν άτομα που ο Griffith κατάλαβε ότι εργάζονταν για την κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας“, είπε το DOJ.

Επιπλέον, οι αμερικανικές αρχές υποστηρίζουν ότι ο κατηγορούμενος προσπάθησε να στρατολογήσει και άλλους πολίτες των ΗΠΑ για να ταξιδέψουν μαζί του στη Βόρεια Κορέα και να παρέχουν παρόμοιες υπηρεσίες σε άτομα της ΛΔΚ.

Κατά τη διάρκεια του DPRK Cryptocurrency Conference, εξήγησε επίσης, πώς η Βόρεια Κορέα θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει cryptocurrency για να αποκτήσει οικονομική ανεξαρτησία από το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα.

Δείτε επίσης: Nokia και Ericsson αποσύρονται από Ρωσία: Θα ακολουθήσει η Huawei;

Τώρα λοιπόν, ο Virgil Griffith τιμωρήθηκε με φυλάκιση για συνωμοσία για παραβίαση του International Emergency Economic Powers Act, ενώ έλαβε και πρόστιμο 100.000 δολαρίων.

Κατά την καταδίκη, ο 39χρονος Griffith φέρεται να είπε ότι “πραγματικά, αλαζονικά και λανθασμένα νόμιζε ότι ήξερε καλύτερα“, σύμφωνα με μια αναφορά του The Daily Beast. Ο Griffith πρόσθεσε: “Όλοι με προειδοποίησαν. Ήταν μια απαίσια ιδέα“.

Πηγή: Bleeping Computer

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS