ΑρχικήsecurityEthereum dev: Βοήθησα τη Βόρεια Κορέα να αποφύγει τις κυρώσεις των ΗΠΑ

Ethereum dev: Βοήθησα τη Βόρεια Κορέα να αποφύγει τις κυρώσεις των ΗΠΑ

Ο ειδικός κρυπτονομισμάτων Virgil Griffith ομολόγησε σήμερα ότι βοήθησε τη Βόρεια Κορέα να αποφύγει τις κυρώσεις των ΗΠΑ συνωμοτώντας ότι παραβιάζει τον Διεθνή Νόμο για τις Οικονομικές Δυνάμεις Έκτακτης Ανάγκης (IEEPA) και το εκτελεστικό διάταγμα 13466. Ο Griffith, ο οποίος εργάστηκε ως ειδικός προγραμματιστής και ερευνητής για το ίδρυμα Ethereum, συνελήφθη τον Νοέμβριο του 2019 από το FBI.

Δείτε επίσης: Ο Λιονέλ Μέσι πληρώνεται με κρυπτονομίσματα από την Παρί

Ethereum Βόρεια Κορέα
Ethereum dev: Βοήθησα τη Βόρεια Κορέα να αποφύγει τις κυρώσεις των ΗΠΑ

Δείτε επίσης: Bitcoin: Ανέβηκε σημαντικά καθώς η Amazon αναζητά ειδικό σε κρυπτονομίσματα και blockchain

Συμβουλές για το πώς να αποφύγουν τις κυρώσεις και να ξεπλύνουν χρήματα

Η σύλληψή του έγινε αφού ταξίδεψε στη Βόρεια Κορέα για να παρουσιάσει στην χώρα πώς να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία κρυπτονομισμάτων και blockchain (δηλαδή έξυπνα συμβόλαια) για να ξεπλύνει χρήματα και να αποφύγει τις κυρώσεις.

Ο κατηγορούμενος μίλησε και για το πώς η Βόρεια Κορέα θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει κρυπτονομίσματα για να αποκτήσει ανεξαρτησία από το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα.

Πήγε στη Βόρεια Κορέα, παρόλο που του αρνήθηκε την άδεια από το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ και ήξερε ότι κάτι τέτοιο θα παραβίαζε τις κυρώσεις των ΗΠΑ κατά της ΛΔΚ, χωρίς να έχει άδεια από το Υπουργείο Οικονομικών, το Γραφείο Ελέγχου Ξένων Περιουσιακών Στοιχείων (OFAC).

Σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα, ο ειδικός κρυπτονομισμάτων επέλεξε να λάβει την ταξιδιωτική του βίζα σε ξεχωριστό χαρτί αντί για το αμερικανικό διαβατήριό του για να αποφύγει τη δημιουργία φυσικών αποδείξεων για το ταξίδι του στη Βόρεια Κορέα.

Δείτε επίσης: Κρυπτονομίσματα: Ποιες χώρες είναι περισσότερο έτοιμες για την υιοθέτησή τους;

Αντιμετωπίζει 20 χρόνια φυλάκιση

Μετά την ενοχή του, ο Griffith, υπήκοος των ΗΠΑ και κάτοικος της Σιγκαπούρης, αντιμετωπίζει μέγιστη ποινή κάθειρξης 20 ετών. Έχει προγραμματιστεί να δικαστεί το επόμενο έτος, στις 18 Ιανουαρίου 2022.

Πηγή πληροφοριών: bleepingcomputer.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS