ΑρχικήinetTikTok: 1 δισεκατομμύριο χρήστες χρησιμοποιούν το app κάθε μήνα

TikTok: 1 δισεκατομμύριο χρήστες χρησιμοποιούν το app κάθε μήνα

To TikTok ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι έχει περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο ενεργούς χρήστες σε όλο τον κόσμο, και γίνεται μια από τις ελάχιστες εφαρμογές που δεν ανήκει στο Facebook ή την Google και έχει τόσους πολλούς χρήστες.

Δείτε επίσης: Η Κίνα περιορίζει τη χρήση του TikTok για παιδιά σε 40 λεπτά την ημέρα

TikTok χρήστες

Το TikTok υπάρχει από το 2016 αλλά έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές κατά τη διάρκεια της πανδημίας, καθώς οι άνθρωποι περνούσαν περισσότερο χρόνο στο σπίτι και προσπαθούσαν να βρουν τρόπους να διασκεδάσουν χρησιμοποιώντας το κινητό τους. Η εφαρμογή έχει, επίσης, ωφεληθεί από το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι ασχολούνται με την ανάρτηση περιεχομένου στα social media για να βγάλουν χρήματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κινεζική εφαρμογή συνέχισε να αναπτύσσεται και να αποκτά όλο και περισσότερους χρήστες παρά την προσπάθεια του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump, να απαγορεύσει το TikTok στις Ηνωμένες Πολιτείες. Και ενώ η προσπάθεια του Trump τελικά απέτυχε, η εφαρμογή έχει απαγορευτεί στην Ινδία, ενώ ελέγχεται και από ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές σχετικά με τις πρακτικές προστασίας δεδομένων και την ασφάλεια των παιδιών.

Δείτε επίσης: Google: Θα εμφανίζει βίντεο από το Instagram και το TikTok στο Search

Επίσης, το TikTok συνεχίζει να έχει φανατικούς χρήστες παρά τη δημιουργία αντίστοιχων προϊόντων από ανταγωνιστές, όπως το Reels του Instagram, το Shorts του YouTube και το Spotlight του Snapchat.

Οι μηνιαίοι ενεργοί χρήστες της εφαρμογής τον Αύγουστο αυξήθηκαν κατά 25% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι, σύμφωνα με την εταιρεία Sensor Tower.

Η χθεσινή ανακοίνωση του TikTok σχετικά με τους 1 δισεκατομμύριο χρήστες εδραιώνει τη θέση της κινεζικής εφαρμογής και την κάνει αντάξια των μεγάλων πλατφορμών όπως το Facebook, το YouTube και το Instagram.

Δείτε επίσης: Facebook: Φρένο στα σχέδια για την ανάπτυξη Instagram για παιδιά

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, το TikTok κατάφερε να προσελκύσει πολλούς millennials και high-profile creators από το Instagram και άλλα sites. Το TikTok ξεκίνησε επίσης ένα creator fund πέρυσι για να ενθαρρύνει τους χρήστες να δημιουργήσουν περιεχόμενο στην πλατφόρμα.

Πηγή: CNN International

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS