ΑρχικήinetFacebook: Φρένο στα σχέδια για την ανάπτυξη Instagram για παιδιά

Facebook: Φρένο στα σχέδια για την ανάπτυξη Instagram για παιδιά

Το Facebook κάνει μια παύση στα σχέδιά του για την ανάπτυξη μιας έκδοσης του Instagram για παιδιά κάτω των 13 ετών, μετά από πίεση από τους νομοθέτες λόγω των ερωτημάτων που έχουν προκύψει σχετικά με τον αντίκτυπο που έχει η υπηρεσία στα έφηβα κορίτσια.

Δείτε επίσης: Μποϊκοτάζ στο Facebook γιατί δεν προστατεύει τους χρήστες του

Instagram για παιδιά

Ενώ θέλουμε ακόμα να αναπτύξουμε αυτήν την εμπειρία, αποφασίσαμε να διακόψουμε αυτό το project“, έγραψε ο Adam Mosseri, επικεφαλής του Instagram, σε μια ανάρτησή του. “Αυτό θα μας δώσει χρόνο να συνεργαστούμε με γονείς, ειδικούς, υπεύθυνους χάραξης πολιτικής και ρυθμιστικές αρχές, να ακούσουμε τις ανησυχίες τους και να αποδείξουμε την αξία και τη σημασία αυτού του έργου για τους εφήβους σήμερα“.

Η απόφαση του Facebook να διακόψει για λίγο τα σχέδια για το Instagram για παιδιά έρχεται λίγες ημέρες πριν η Γερουσία των ΗΠΑ πραγματοποιήσει ακρόαση με τίτλο “Protecting Kids Online: Facebook, Instagram, and Mental Health Harms” για να συζητηθεί η πίεση που αντιμετωπίζουν οι νέοι στα social media. Αυτό έρχεται, επίσης, μετά από έρευνα της Wall Street Journal σχετικά με τις αρνητικές επιδράσεις του Instagram στους εφήβους και κυρίως στα έφηβα κορίτσια. Μάλιστα, η WSJ κατηγορεί το Facebook ότι γνωρίζει γι’ αυτή την αρνητική επίδραση στην ψυχική υγεία των κοριτσιών και ότι δεν κάνει κάτι ουσιαστικό γι’ αυτό το ζήτημα.

Στην ανάρτησή του, ο Mosseri αναγνώρισε ότι η αναφορά της WSJ “έχει δημιουργήσει πολλά ερωτήματα στους ανθρώπους“. Σε δήλωσή του νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ένας εκπρόσωπος του Instagram σημείωσε ότι ενώ το Instagram μπορεί να είναι ένα μέρος όπου οι άνθρωποι έχουν και “αρνητικές εμπειρίες”, η εφαρμογή δίνει επίσης φωνή σε περιθωριοποιημένους ανθρώπους και βοηθά τους φίλους και την οικογένεια να παραμείνουν συνδεδεμένοι.

Δείτε επίσης: Facebook: Το Instagram δεν είναι τοξικό για τους εφήβους, όπως λέει η WSJ

Ο Josh Golin, εκτελεστικός διευθυντής στο Fairplay, μια ομάδα υπεράσπισης παιδιών που παλαιότερα ήταν γνωστή ως Campaign for a Commercial-Free Childhood, είπε ότι είναι πολύ σημαντικό να λογοδοτούν οι εταιρείες γι’ αυτά που κάνουν. “Η ευημερία των παιδιών πρέπει να προηγηθεί των κερδών των Big Tech“, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Golin. “Προτρέπουμε το Facebook να χρησιμοποιήσει αυτήν την “παύση” για να συνεργαστεί πραγματικά με τους ανεξάρτητους ειδικούς ανάπτυξης παιδιών που καταλαβαίνουν πώς το Instagram θα υπονομεύσει την ευημερία τους… Δεν θα σταματήσουμε να πιέζουμε το Facebook μέχρι να σταματήσει εντελώς τις προσπάθειες“.

Ήδη από το Μάρτιο είχε γίνει γνωστό ότι το Facebook ήθελε να δημιουργήσει μια ειδική έκδοση του Instagram για παιδιά.

Facebook Instagram παιδιά

Τον Μάιο, 44 γενικοί εισαγγελείς υπέγραψαν μια επιστολή προς τον διευθύνοντα σύμβουλο του Facebook (FB) Mark Zuckerberg, καλώντας τον να σταματήσει τα σχέδιά του για ένα Instagram που θα προορίζεται για νεότερους χρήστες. Οι εισαγγελείς προσπάθησαν να πιέσουν τον CEO του Facebook, επικαλούμενοι ανησυχίες για την ψυχική υγεία των παιδιών και την προστασία του απορρήτου. Νωρίτερα, ομάδες προστασίας παιδιών και μέλη του Κογκρέσου εξέφρασαν παρόμοιες ανησυχίες.

Δείτε επίσης: Instagram: Ψάχνει τρόπο οι χρήστες να μην επικεντρώνονται μόνο στην εμφάνιση τους

Τον Ιούλιο, η εταιρεία ανέφερε ότι αναπτύσσει “μια νέα εμπειρία στο Instagram” για παιδιά, της οποίας η διαχείριση θα γίνεται από γονείς και κηδεμόνες ώστε “να μειωθεί το κίνητρο για άτομα κάτω των 13 ετών να λένε ψέματα για την ηλικία τους“.

Το Facebook ανέφερε ότι τα παιδιά χρησιμοποιούν ήδη το διαδίκτυο και μερικές φορές μπορούν να παρουσιάζουν άλλη ηλικία για να έχουν πρόσβαση σε διάφορες υπηρεσίες. Επομένως, είναι καλύτερο να χρησιμοποιούν πλατφόρμες που είναι ειδικά σχεδιασμένες γι’ αυτά και τις οποίες μπορούν να διαχειρίζονται οι γονείς και οι κηδεμόνες.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο Today Show τη Δευτέρα, ο Mosseri είπε ότι το Instagram εργάζεται σε μια σειρά εργαλείων που βοηθούν στην αντιμετώπιση θεμάτων που σχετίζονται με την ψυχική υγεία.

Τέλος, το Instagram εργάζεται και για την προσθήκη προαιρετικών γονικών ελέγχων σε λογαριασμούς για χρήστες 13 ετών και άνω.

Πηγή: CNN International

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS