ΑρχικήinetFacebook: Το Instagram δεν είναι τοξικό για τους εφήβους, όπως λέει η...

Facebook: Το Instagram δεν είναι τοξικό για τους εφήβους, όπως λέει η WSJ

Facebook Instagram τοξικό για εφήβους
Facebook: Το Instagram δεν είναι τοξικό για τους εφήβους, όπως λέει η WSJ

Έχουν περάσει περίπου δύο εβδομάδες από τότε που η Wall Street Journal (WSJ) κυκλοφόρησε μια αναφορά που έλεγε ότι το Instagram επηρεάζει αρνητικά τους εφήβους και κάνει τα κορίτσια να νιώθουν άσχημα για την εικόνα τους και το σώμα τους. Η αμερικανική εφημερίδα έλεγε, επίσης, ότι το Facebook γνωρίζει αυτή την αρνητική επιρροή του Instagram στους εφήβους, αφού τα συμπεράσματα βγαίνουν σύμφωνα με δεδομένα της ίδιας της εταιρείας. Τώρα, το Facebook απαντά σε αυτή την έκθεση μέσω της Αντιπροέδρου και υπεύθυνης στον τομέα της έρευνας της εταιρείας, Pratiti Raychoudhury. Η ανάρτηση της Raychoudhury στο Newsroom του Facebook ισχυρίζεται ότι τα δεδομένα του Facebook δεν δείχνουν ότι το Instagram είναι τοξικό για τους εφήβους και ότι η WSJ έχει μάλλον παρερμηνεύσει τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της.

Δείτε επίσης: Ray-ban Stories: Τα πάντα για τα “smart camera glasses” του Facebook

Στις 14 Σεπτεμβρίου, η Wall Street Journal δημοσίευσε μια ιστορία στο The Facebook Files, που είναι μια σειρά από ιστορίες βασισμένες σε ένα τεράστιο cache εσωτερικών εγγράφων του Facebook που έχουν διαρρεύσει στην εφημερίδα. Η αναφορά της 14ης Σεπτεμβρίου επικεντρώθηκε σε δεδομένα που υποδηλώνουν ότι το Instagram έχει εξαιρετικά βλαβερή επίδραση στους εφήβους – ιδιαίτερα στα έφηβα κορίτσια. Η WSJ ισχυρίστηκε ότι το Facebook γνωρίζει καλά την αρνητική επίδραση του Instagram στους εφήβους και ότι δεν κάνει πολλά για να αντιμετωπίσει αυτά τα ζητήματα.

Δείτε επίσης: Facebook VP: Αμφισβητεί ότι η πλατφόρμα αγνοεί αναφορές για παραπληροφόρηση

H global head of safety του Facebook, Antigone Davis, αναμένεται να εμφανιστεί την Πέμπτη ενώπιον της Senate Commerce Subcommittee για να απαντήσει για τους ισχυρισμούς που διατυπώνονται από την WSJ. Η Raychoudhury αναφέρει στην ανάρτησή της, ότι πριν την εμφάνιση της Davis, η εταιρεία ήθελε να ξεκαθαρίσει κάποια πράγματα σχετικά με αυτό το ζήτημα.

Facebook Instagram Wall Street Journal (WSJ)
Facebook: Το Instagram δεν είναι τοξικό για τους εφήβους, όπως λέει η WSJ

Η Raychoudhury φαίνεται να μην ασχολείται με μερικά από τα πιο σημαντικά ζητήματα που τέθηκαν από την WSJ, όπως ότι το Instagram εθίζει τους εφήβους, κάτι που καταλαβαίνουν και οι ίδιοι και το αναφέρουν. Αντίθετα, φαίνεται να προσπαθεί να απαξιώσει την έρευνα της ίδιας της εταιρείας (Facebook). Η Raychoudhury υποστηρίζει ότι η WSJ έβγαλε τα συμπεράσματά της χρησιμοποιώντας μια έρευνα του Facebook που είχε μόνο 40 συμμετέχοντες. Αυτό είναι ένα εξαιρετικά μικρό δείγμα για κάθε έρευνα, πόσο μάλλον για μια έρευνα σχετικά με μια πλατφόρμα που χρησιμοποιείται από περισσότερους από ένα 1 δισεκατομμύριο χρήστες. Αυτή η μικρή μελέτη είχε σχεδιαστεί για να εξεταστούν κάποιες αρνητικές αντιλήψεις των εφήβων για το Instagram, ισχυρίζεται η Raychoudhury.

Δείτε επίσης: Μποϊκοτάζ στο Facebook γιατί δεν προστατεύει τους χρήστες του

Η Raychoudhury επικεντρώθηκε επίσης στο σημείο που η WSJ αναφέρει ότι ένα στα τρία έφηβα κορίτσια αισθάνεται πιο άσχημα για το σώμα του λόγω Instagram. Η Raychoudhury τονίζει ότι το πρόβλημα της εικόνας του σώματος ήταν μόνο ένα από τα 12 πιθανά προβλήματα που επιδεινώνονται λόγω Instagram. “Η εικόνα του σώματος ήταν το μόνο σημείο, όπου τα έφηβα κορίτσια που ανέφεραν ότι αντιμετώπιζαν το πρόβλημα, είπαν ότι το Instagram το έκανε χειρότερο“, γράφει. Αντιθέτως, η Raychoudhury υποστηρίζει ότι σύμφωνα με την έρευνα, το Instagram έκανε τους εφήβους να νιώθουν καλύτερα στις περισσότερες περιπτώσεις. Επίσης, αναφέρει ότι η εταιρεία δεν κρατά κρυφά τα δεδομένα και ότι το Facebook έχει μιλήσει στο παρελθόν για τις αδυναμίες των social media.

Χωρίς να έχουμε δει τα δεδομένα της έρευνας του Facebook δεν μπορούμε να κρίνουμε ποιος έχει δίκιο. Ωστόσο, υπάρχει πιθανότητα να συνεχιστούν οι διαφωνίες μεταξύ Facebook και Wall Street Journal.

Πηγή: The Verge

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS