ΑρχικήReviewsRay-ban Stories: Τα πάντα για τα "smart camera glasses" του Facebook

Ray-ban Stories: Τα πάντα για τα “smart camera glasses” του Facebook

Το Facebook συνεργάστηκε με τη Ray-Ban για να δημιουργήσει τα νέα smart γυαλιά ηλίου, Ray-Ban Stories (smart glasses). Η ιδέα των γυαλιών ηλίου με κάμερα είναι ήδη γνωστή από το 2016, όταν κυκλοφόρησαν τα Snapchat Spectacles από την Snap.

Facebook Ray-Ban Stories

Ωστόσο, η είδηση για τη δημιουργία αυτών των γυαλιών δεν χαροποίησε τους πάντες. Οι λέξεις “Facebook” και “γυαλιά” δημιουργούν διάφορους συνειρμούς. Πολλοί σκέφτονται “μυστικά γυαλιά με κάμερες κατασκοπείας“.

Αλλά ας δούμε περισσότερες λεπτομέρειες για τα νέα γυαλιά του Facebook, Ray-Ban Stories. Αρχικά, τα γυαλιά δεν στέλνουν και δεν δημοσιεύουν δεδομένα απευθείας στο Facebook ή το Instagram σας. Βγάζουν φωτογραφίες και σύντομα βίντεο και τα στέλνουν σε μια ειδική εφαρμογή στο τηλέφωνό σας (iOS ή Android) που συνδέεται με τα γυαλιά μέσω Bluetooth.

Δείτε επίσης: Το Facebook πρόσθεσε αθλητικά και πολιτιστικά παιχνίδια φαντασίας

Αυτή η εφαρμογή ονομάζεται View και εκεί μπορείτε να δείτε όλα τα βίντεο και τις εικόνες. Επιπλέον, μπορείτε να τα επεξεργαστείτε, να τα κατεβάσετε στο τηλέφωνό σας, να τα ανεβάσετε στο Facebook και να τα στείλετε αλλού μέσω των επιλογών κοινής χρήσης εικόνων που προσφέρει το τηλέφωνό σας.

Οι φωτογραφίες και τα βίντεο φαίνονται αρκετά καλά. Τα γυαλιά Ray-Ban Stories διαθέτουν κάμερα 5 megapixel, μαζί με κάποιες διαδικασίες επεξεργασίας που βοηθούν στο να φαίνονται οι εικόνες πιο καθαρές. Επίσης, λέγεται ότι οι φωτογραφίες είναι αρκετά καλές και σε χαμηλότερο φωτισμό και το image stabilization είναι αρκετά αποτελεσματικό για τη λήψη καλών βίντεο. Τα γυαλιά του Facebook μπορούν να τραβούν βίντεο διάρκειας 30 δευτερολέπτων, αλλά υπάρχουν ορισμένα βασικά εργαλεία στην εφαρμογή View, που επιτρέπουν τη σύνδεση των βίντεο μεταξύ τους, κάτι σαν μοντάζ.

Υπάρχουν ηχεία στα πλαϊνά των γυαλιών, τα οποία ενεργοποιούνται με το άγγιγμα. Είναι εύκολα στη χρήση και είναι πραγματικά ένα χρήσιμο χαρακτηριστικό, αφού σας επιτρέπει να ακούτε κάτι, χωρίς να ταλαιπωρείστε με ακουστικά. Επιπλέον, επειδή δεν μπαίνει στο αυτί, μπορείτε να ακούτε εξωτερικούς θορύβους, το οποίο είναι καλό αν είστε στο δρόμο και θέλετε να ακούτε τι γίνεται στο περιβάλλον σας (π.χ. ποδηλασία, οδήγηση).

Υπάρχει, επίσης, μικρόφωνο και voice assistant.

Τα Facebook Ray-Ban Stories φορτίζονται στη θήκη τους, η οποία είναι ελαφρώς μεγαλύτερη από μια κανονική θήκη γυαλιών ηλίου. Μπορούν να λειτουργούν για περίπου 6 ώρες μέτριας χρήσης πριν χρειαστεί επαναφόρτιση. Το βάρος τους είναι αντίστοιχο με αυτό των συμβατικών γυαλιών ηλίου.

Δείτε επίσης: Zuckerberg: Θέλει να μετατρέψει το Facebook σε “εταιρεία metaverse”

Τι γίνεται, όμως, με το απόρρητο, αυτό που σίγουρα απασχολεί τους περισσότερους χρήστες όταν ακούν Facebook και camera glasses;

Τα χαρακτηριστικά απορρήτου για τους χρήστες των γυαλιών είναι αξιοπρεπή. Τα χαρακτηριστικά απορρήτου για τον υπόλοιπο κόσμο όχι και τόσο.

Το View app απαιτεί ένα Facebook account για σύνδεση, αλλά το περιεχόμενο που καταγράφεται, δεν συνδέεται απευθείας με τον λογαριασμό σας. Τα βίντεο και οι φωτογραφίες αποθηκεύονται τοπικά στο τηλέφωνό σας, δεν αποστέλλονται στους servers του Facebook ή στο cloud. Βασικά, εάν δεν επιλέξετε να δημοσιεύσετε αυτές τις φωτογραφίες στο Facebook, το Facebook δεν μπορεί να τις δει ή να έχει καμία σχέση με αυτές.

Το πρόβλημα, όμως, είναι αλλού. Τα δεδομένα και οι εικόνες σας μπορεί να είναι ασφαλή από το Facebook, αλλά ο πραγματικός κίνδυνος είναι για τους υπόλοιπους, αφού μπορείτε να βγάζετε βίντεο ή να τραβάτε φωτογραφίες κάποιον χωρίς να το καταλάβει, με τα Ray-Ban Stories σας.

Η φωτογράφιση ανθρώπων χωρίς τη γνώση τους είναι συνήθως απλώς ανατριχιαστική, αλλά μπορεί να γίνει και επικίνδυνη. Ένας εκδικητικός πρώην ή ζηλιάρης σύντροφος θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει αυτήν την τεχνολογία για να απειλήσει, να εκβιάσει ή να ντροπιάσει κάποιον.

Ο κομψός σχεδιασμός τα κάνει να φαίνονται με κανονικά γυαλιά ηλίου. Οι δύο μικροί μαύροι φακοί κάμερας στις γωνίες δεν γίνονται εύκολα αντιληπτοί, εκτός κι αν κάποιος σας δει από πολύ κοντά. Σε ένα πλήθος, είναι απίθανο οι άνθρωποι να παρατηρήσουν ότι δεν είναι κανονικά γυαλιά ηλίου. Επιπλέον το Facebook δεν έχει το όνομά του πάνω στα smart glasses για να κινεί υποψίες. Αυτό είναι το όλο νόημα της συνεργασίας με τη Ray-Ban! Τα γυαλιά μοιάζουν κανονικά!

Δείτε επίσης: Πώς να απενεργοποιήσετε το μικρόφωνο και την κάμερα από τις γρήγορες ρυθμίσεις του Android

Facebook smart glasses

Για να καταστεί σαφές στους παρευρισκόμενους ότι τραβάτε βίντεο με την κάμερα των γυαλιών, υπάρχει ένα μικρό λευκό φωτάκι LED, το οποίο ανάβει κάθε φορά που είναι ενεργοποιημένη η κάμερα. Ωστόσο, είναι πολύ μικρό και μπορεί να μην γίνει αντιληπτό. Επιπλέον, θα μπορούσε κάποιος να το καλύψει με ταινία. Ωστόσο, αυτό παραβιάζει τους όρους χρήσης των γυαλιών, σύμφωνα με εκπρόσωπο το Facebook.

Από την άλλη, αυτά τα Facebook smart glasses, Ray-Ban Stories, μπορεί να είναι χρήσιμα για κάποιους. Όπως για παράδειγμα για τους γονείς που μπορούν να απαθανατίζουν τα παιδιά τους χωρίς να κρατούν τηλέφωνα και κάμερες.

Τα Ray-Ban Stories έρχονται στην τιμή των 299$

Πηγή: BuzzFeed News

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS