ΑρχικήinetMicrosoft: Αναβάλλει επ' αόριστον την επιστροφή υπαλλήλων λόγω COVID-19

Microsoft: Αναβάλλει επ’ αόριστον την επιστροφή υπαλλήλων λόγω COVID-19

Η Microsoft ανακοίνωσε χθες ότι αναβάλλει επ’ αόριστον την επιστροφή των υπαλλήλων στα γραφεία της στο Redmond της Washington, αλλά και σε άλλα μέρη στις ΗΠΑ, λόγω των αυξημένων κρουσμάτων COVID-19. Στις αρχές Αυγούστου, η εταιρεία είχε πει ότι οι εργαζόμενοι θα επέστρεφαν στα γραφεία στις 4 Οκτωβρίου, ωστόσο το σχέδιο αυτό ματαιώθηκε. Η Microsoft δεν έδωσε νέα ημερομηνία.

Δείτε επίσης: Google: Αναβάλλει ξανά την επιστροφή στα γραφεία

Microsoft επιστροφή υπαλλήλων γραφεία

Η απόφαση επηρεάζει περισσότερους από 103.000 υπαλλήλους της Microsoft στις ΗΠΑ και έρχεται σε συμφωνία με τις αποφάσεις άλλων μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών, οι οποίες έχουν επίσης ανακοινώσει ότι η επιστροφή των υπαλλήλων στα γραφεία θα γίνει από Ιανουάριο του 2022.

Δείτε επίσης: Apple: Αναβάλλει την επιστροφή στα γραφεία για τον Ιανουάριο 2022

Τον Αύγουστο, με την αύξηση των κρουσμάτων και την εμφάνιση της νέας παραλλαγής Δέλτα, η Amazon είπε ότι εργαζόμενοι στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες θα αρχίσουν να επιστρέφουν στα γραφεία τον Ιανουάριο. Εκείνη την περίοδο, η Microsoft δήλωσε ότι οι υπάλληλοι θα επιστρέψουν στην εταιρεία στις 4 Οκτωβρίου, ενώ το αρχικό σχέδιο ήταν για τις 7 Σεπτεμβρίου. Τώρα η Microsoft είναι λιγότερο συγκεκριμένη και αναβάλλει επ’ αόριστον την επιστροφή στα γραφεία.

Microsoft COVID-19

Δεδομένης της αβεβαιότητας που υπάρχει λόγω COVID-19, αποφασίσαμε να μην επιχειρήσουμε να προβλέψουμε μια νέα ημερομηνία για την πλήρη επαναλειτουργία των αμερικανικών χώρων εργασίας και να τους ανοίξουμε ξανά με ασφάλεια με βάση τις οδηγίες για τη δημόσια υγεία“, έγραψε σε blog post ο Jared Spataro, στέλεχος της Microsoft.

Δείτε επίσης: Microsoft: Μόνο οι εμβολιασμένοι θα έρθουν στα γραφεία μας στις ΗΠΑ

Μόλις η εταιρεία είναι έτοιμη να υποδεχτεί τους εργαζόμενους, θα ανακοινώσει μια μεταβατική περίοδο ενός μήνα, ώστε οι εργαζόμενοι να είναι έτοιμοι, έγραψε ο Spataro.

Το Facebook και η Google έχουν, επίσης, ανακοινώσει ότι η επιστροφή των υπαλλήλων στα γραφεία των ΗΠΑ θα γίνει στις αρχές του 2022, πράγμα που σημαίνει ότι πολλοί εργαζόμενοι θα έχουν συμπληρώσει σχεδόν δύο χρόνια απομακρυσμένης εργασίας.

Πηγή: CNBC

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS