ΑρχικήsecurityΌσοι εργάζονται απομακρυσμένα και είναι κάτω των 24 ετών αντιδρούν στα μέτρα...

Όσοι εργάζονται απομακρυσμένα και είναι κάτω των 24 ετών αντιδρούν στα μέτρα ασφάλειας

Μια νέα μελέτη από την HP ανέδειξε τις επισφαλείς – και συχνά αμφιλεγόμενες – καταστάσεις που αντιμετωπίζουν οι ομάδες IT όταν προσπαθούν να βελτιώσουν την κυβερνοασφάλεια για όσους εργάζονται απομακρυσμένα.

εργάζονται απομακρυσμένα

Δείτε επίσης: Android: Πώς να ελέγξετε απομακρυσμένα το τηλέφωνό σας από το PC;

Η νέα έκθεση Rebellions & Rejections από την HP Wolf Security συμμετείχε σε 1.100 υπεύθυνους λήψης αποφάσεων στον τομέα της πληροφορικής και έλαβε και πληροφορίες από μια διαδικτυακή έρευνα του YouGov σε 8.443 υπαλλήλους γραφείου που τώρα εργάζονται από το σπίτι.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι οι εργαζόμενοι στον τομέα της πληροφορικής συχνά αισθάνονται ότι δεν έχουν άλλη επιλογή από το να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο προκειμένου να κατευνάσουν τους εργαζόμενους που διαμαρτύρονται για το πώς ορισμένα μέτρα επιβραδύνουν τις επιχειρηματικές διαδικασίες. Μερικοί εργαζόμενοι που δουλεύουν απομακρυσμένα – ιδιαίτερα εκείνοι ηλικίας 24 ετών και νεότεροι – απορρίπτουν κατηγορηματικά τα μέτρα ασφάλειας στον κυβερνοχώρο που πιστεύουν ότι “παρεμποδίζουν” τις προθεσμίες τους.

Δείτε επίσης: Εργαζόμενοι στον τομέα της τεχνολογίας: Τα 2/3 θέλουν να παραιτηθούν

Σχεδόν οι μισοί από όλους τους υπαλλήλους γραφείου κάτω των 24 ετών δήλωσαν ότι τα εργαλεία κυβερνοασφάλειας ήταν “εμπόδιο” και το 31% παραδέχτηκε ότι παράκαμψε οριστικά ορισμένες πολιτικές εταιρικής ασφάλειας για να ολοκληρώσει τη δουλειά του.

Σχεδόν οι μισοί εργαζόμενοι σε γραφεία όλων των ηλικιών πιστεύουν δυστυχώς ότι τα μέτρα ασφάλειας στον κυβερνοχώρο τους καθυστερούν και το ποσοστό αυξάνεται στο 64% μεταξύ των ατόμων κάτω των 24 ετών. Η έρευνα διαπίστωσε ότι το 54% των ηλικιών 18-24 ετών νοιάζονταν περισσότερο για τις προθεσμίες τους από την πρόκληση παραβίασης δεδομένων.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το 39% των ερωτηθέντων δεν γνώριζε πλήρως ποιες είναι οι πολιτικές ασφάλειας του οργανισμού τους, με αποτέλεσμα το 83% όλων των εργαζομένων στον τομέα της πληροφορικής να αποκαλέσουν την εξ αποστάσεως εργασία «ωρολογιακή βόμβα» για παραβίαση δεδομένων.

Ο Ian Pratt, παγκόσμιος υπεύθυνος ασφάλειας για προσωπικά συστήματα στην HP, δήλωσε ότι το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι παρακάμπτουν ενεργά την ασφάλεια πρέπει να αποτελεί ανησυχία για κάθε CISO.

Οι IT leaders χρειάστηκε να λάβουν ορισμένα μέτρα για την αντιμετώπιση των ανυπότακτων ατόμων που εργάζονται απομακρυσμένα, συμπεριλαμβανομένης της ενημέρωσης των πολιτικών ασφαλείας και του περιορισμού της πρόσβασης σε ορισμένους ιστότοπους και εφαρμογές.

Δείτε επίσης: Cybersecurity: Η συζήτηση για τα λάθη που κάνουν οι εργαζόμενοι, ενισχύει την ασφάλεια

Αλλά αυτές οι πρακτικές προκαλούν δυσαρέσκεια στους εργαζόμενους, το 37% λέει ότι οι πολιτικές είναι “συχνά πολύ περιοριστικές”.

Πηγή πληροφοριών: zdnet.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS