ΑρχικήinetΕργαζόμενοι στον τομέα της τεχνολογίας: Τα 2/3 θέλουν να παραιτηθούν

Εργαζόμενοι στον τομέα της τεχνολογίας: Τα 2/3 θέλουν να παραιτηθούν

Νέα έρευνα δείχνει ότι λιγότερο από το ένα τρίτο των εργαζομένων στον τομέα της τεχνολογίας σχεδιάζει να παραμείνει στον τρέχοντα ρόλο του στην εταιρεία που εργάζεται.

Μια έρευνα σε 1.000 εργαζόμενους στον τομέα της τεχνολογίας και 500 υπεύθυνους λήψης αποφάσεων από την πλατφόρμα σταδιοδρομίας CWJobs διαπίστωσε ότι μόλις το 29% των εργαζομένων σκοπεύει να παραμείνει με τον τρέχοντα εργοδότη του για τους επόμενους 12 μήνες, με την πλειονότητα να σχεδιάζει να κάνει αλλαγές στην καριέρα ή τον τρόπο ζωής του.

Δείτε επίσης: Cybersecurity: Η συζήτηση για τα λάθη που κάνουν οι εργαζόμενοι, ενισχύει την ασφάλεια

τεχνολογίας Εργαζόμενοι

Η έρευνα της CWJob διαπίστωσε ότι το 14% των εργαζομένων στην τεχνολογία θα έψαχνε έναν νέο ρόλο σε μια διαφορετική εταιρεία, ενώ άλλοι σχεδιάζουν να ιδρύσουν τη δική τους επιχείρηση (11%), να δουλέψουν μερικώς (11%), να αλλάξουν θέσεις (11%) ή να γίνουν εργολάβοι (10%). Το 8% σκέφτεται να σταματήσει να δουλεύει με την τεχνολογία.

Δείτε επίσης: GDPR: Πώς οι απομακρυσμένοι εργαζόμενοι κινδυνεύουν να τον παραβιάσουν;

Η μελέτη της CWJob προσφέρει έναν ακόμη δείκτη λέγοντας ότι οι εργοδότες θα αντιμετωπίσουν έλλειψη δεξιοτήτων τους επόμενους μήνες καθώς οι εργαζόμενοι κάνουν μετα-πανδημικές κινήσεις σταδιοδρομίας.

Τα τεχνολογικά τμήματα κλήθηκαν να διατηρήσουν τους οργανισμούς ενημερωμένους αφού ο COVID-19 δημιούργησε την ανάγκη για νέους τρόπους εργασίας.

Οι προγραμματιστές και οι επαγγελματίες της τεχνολογίας υπέστησαν αυτό το βάρος, επιφορτισμένοι με τη διατήρηση της επιχειρησιακής συνέχειας, την εισαγωγή νέων ψηφιακών υπηρεσιών και την πλοήγηση σε ολόκληρη τη βιομηχανία με την υιοθέτηση της απομακρυσμένης εργασίας μέσα σε λίγες μόνο εβδομάδες.

Όμως, καθώς τα lockdown σταματούν και οι οργανισμοί καταρτίζουν τα σχέδιά τους για τους επόμενους μήνες, οι εργοδότες αντιμετωπίζουν αυτό που ονομάστηκε ως «Η Μεγάλη Παραίτηση» αφού οι εργαζόμενοι οι οποίοι έχουν περάσει τους τελευταίους 16 μήνες αναλογιζόμενοι τις προσωπικές και επαγγελματικές τους προτεραιότητες προετοιμάζονται για να παραιτηθούν.

Η έρευνα από την εταιρεία Personio τον Μάιο διαπίστωσε ότι το 38% των εργαζομένων στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία σκοπεύουν να αλλάξουν ρόλους τους επόμενους 6-12 μήνες. Μια έρευνα για περισσότερους από 30.000 παγκόσμιους εργαζόμενους από τη Microsoft έδειξε ότι το 41% ​​σκέφτεται να εγκαταλείψει τη δουλειά του μέσα σε ένα χρόνο.

Δείτε επίσης: Remote εργαζόμενοι – Ηνωμένο Βασίλειο: Δύο στους πέντε ευάλωτοι σε κυβερνοεπιθέσεις

Η έξοδος του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση καθιστά τα πράγματα ακόμη πιο επισφαλή για τους εργοδότες του Ηνωμένου Βασιλείου, συμπιέζοντας τον αγωγό ταλέντων καθιστώντας πιο δύσκολη την πρόσληψη διευθυντών για την πρόσληψη ειδικευμένων εργαζομένων στον τομέα της τεχνολογίας από το εξωτερικό.

Σχεδόν οι μισές επιχειρήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου (46%) δήλωσαν στην CWJobs ότι αγωνίστηκαν να λάβουν τις τεχνικές δεξιότητες που χρειάζονταν, με το 61% να λέει ότι το Brexit το έκανε ακόμη πιο δύσκολο. Ως αποτέλεσμα, πάνω από το μισό (54%) δήλωσε ότι το χάσμα δεξιοτήτων άσκησε μεγαλύτερη πίεση στο τεχνολογικό εργατικό δυναμικό τους.

Πηγή πληροφοριών: zdnet.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS