ΑρχικήsecurityRemote εργαζόμενοι - Ηνωμένο Βασίλειο: Δύο στους πέντε ευάλωτοι σε κυβερνοεπιθέσεις

Remote εργαζόμενοι – Ηνωμένο Βασίλειο: Δύο στους πέντε ευάλωτοι σε κυβερνοεπιθέσεις

Δύο στους πέντε remote εργαζομένους στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι ευάλωτοι σε κυβερνοεπιθέσεις, καθώς δεν έχουν λάβει πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο αποφυγής απατών που σχετίζονται με την πανδημία του COVID-19 ή δεν έχουν εκπαιδευτεί σχετικά με την ασφάλεια των βιντεοκλήσεων. Αυτό σύμφωνα με μια νέα έκθεση της Fasthosts, η οποία εξέτασε τους πρόσθετους κινδύνους στον κυβερνοχώρο που έχουν να αντιμετωπίσουν οι remote εργαζόμενοι τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και στις άλλες χώρες.

Σύμφωνα με την έκθεση, το 54% των remote εργαζομένων δουλεύει χωρίς VPN, αυξάνοντας ενδεχομένως τον κίνδυνο παραβίασης προσωπικών αλλά και εταιρικών δεδομένων. Επιπλέον, περίπου το 25% επιτρέπει σε άλλα άτομα του σπιτιού να έχουν πρόσβαση σε εμπιστευτικά έγγραφα.

Remote εργαζόμενοι Ηνωμένο Βασίλειο: Δύο στους πέντε ευάλωτοι σε κυβερνοεπιθέσεις

Οι ερευνητές αποκάλυψαν επίσης ότι όσοι δουλεύουν στoν κλάδο της επιστήμης και της φαρμακοβιομηχανίας ήταν πιθανότερο να επιτρέψουν σε άλλα άτομα του σπιτιού να έχουν πρόσβαση στον υπολογιστή ή το laptop τους.

Παρά τις πρόσφατες θετικές εξελίξεις σχετικά με την ανάπτυξη εμβολίου για τον COVID-19, αναμένεται ότι θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο η απομακρυσμένη εργασία, ακόμη και μετά το πέρας της πανδημίας. Η Fasthosts ανέφερε δεδομένα από το Ινστιτούτο Διευθυντών, σύμφωνα με τα οποία το 74% από 958 διευθυντές εταιρειών σκοπεύουν να συνεχίσουν την απομακρυσμένη εργασία και μετά την πανδημία. Είναι επομένως ζωτικής σημασίας οι οργανισμοί να παρέχουν τα απαραίτητα εργαλεία και την στοιχειώδη εκπαίδευση, ώστε να διασφαλίσουν ότι το προσωπικό τους είναι πιο ασφαλές δουλεύοντας από το σπίτι.

Remote εργαζόμενοι Ηνωμένο Βασίλειο: Δύο στους πέντε ευάλωτοι σε κυβερνοεπιθέσεις

Επιπλέον, η Michelle Stark, διευθύντρια πωλήσεων και μάρκετινγκ της Fasthosts, δήλωσε τα ακόλουθα: «Είναι λυπηρό να βλέπουμε τους κινδύνους του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο τόσο διαδεδομένοι, ενώ πολλοί Βρετανοί εργάζονται από το σπίτι. Η διατήρηση της ασφάλειας σας στο διαδίκτυο και της επιχείρησης είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της ασφάλειας των εμπιστευτικών δεδομένων. Προτρέπουμε όλους τους καταναλωτές να διαβάσουν τις κορυφαίες συμβουλές μας, να είναι πιο προσεκτικοί και να αναζητήσουν τη σωστή εκπαίδευση ενώ εργάζονται από το σπίτι.»

Τον περασμένο μήνα, μια έκθεση της Mimecast ανέφερε ότι οι remote εργαζόμενοι θέτουν όλο και περισσότερο σε κίνδυνο εταιρικά δεδομένα και συστήματα, παραλείποντας να ακολουθήσουν την ασφάλεια των βέλτιστων πρακτικών, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για κυβερνοεπιθέσεις.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS