ΑρχικήsecurityΠώς θα είναι πάντα ισχυροί οι κωδικοί πρόσβασης;

Πώς θα είναι πάντα ισχυροί οι κωδικοί πρόσβασης;

Στην εποχή μας, η ασφάλεια των συστημάτων μας είναι πολύ σημαντική. Κι ένα από τα βασικότερα μέτρα ασφαλείας που μπορούμε να πάρουμε είναι οι κωδικοί πρόσβασης. Η χρήση ενός διαχειριστή κωδικών πρόσβασης μπορεί να βοηθήσει εξαιρετικά στην δημιουργία ισχυρών κωδικών.

κωδικοί

Ποιοι κωδικοί θεωρούνται ισχυροί;

  • Αυτοί που είναι μεγάλοι σε μέγεθος. Διαθέτουν τουλάχιστον 16 χαρακτήρες.
  • Αυτοί που είναι μοναδικοί. Κάθε διαδικτυακός λογαριασμός πρέπει να έχει τον δικό του κωδικό πρόσβασης.
  • Αυτοί που είναι πρωτότυποι. Χρησιμοποιήστε λέξεις και φράσεις που δεν είναι γνωστές στο ευρύ κοινό.
  • Αυτοί που περιέχουν πολλούς και διαφορετικούς χαρακτήρες. Προσθέστε κεφαλαία γράμματα, αριθμούς και σύμβολα.

Ένας διαχειριστής κωδικών πρόσβασης, μπορεί να δημιουργήσει άμεσα έναν τυχαίο, μοναδικό κωδικό πρόσβασης για κάθε λογαριασμό σας. Το LastPass για παράδειγμα, διαθέτει μια ενσωματωμένη γεννήτρια κωδικών πρόσβασης που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε στιγμή εγγραφείτε σε νέο λογαριασμό ή ενημερώνετε τον κωδικό πρόσβασης για έναν υπάρχοντα λογαριασμό. Και επειδή αυτοί οι κωδικοί πρόσβασης βρίσκονται στο LastPass, δεν χρειάζεται ποτέ να ανησυχείτε ότι θα ξεχάσετε τους κωδικούς σας.

Nitro

Ωστόσο θα πρέπει να θυμάστε τον κωδικό πρόσβασης για τον διαχειριστή. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να δημιουργήσετε και να θυμάστε έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης, είναι να δημιουργήσετε μια «φράση πρόσβασης». Η “φράση πρόσβασης” είναι μια μεγάλη πρόταση ή μια σειρά λέξεων. Συνήθως είναι κάτι τυχαίο, το οποίο όμως μπορεί να έχει προσωπικό νόημα για εσάς. Προσθέστε σε αυτή τη φράση και μερικά σύμβολα και αριθμούς και θα έχετε έναν ισχυρό και εύκολο για εσάς να τον θυμάστε κωδικό πρόσβασης.

Έλεγχος της ισχύος του κωδικού πρόσβασής σας

Οι διαχειριστές κωδικών σάς δίνουν τη δυνατότητα να ελέγξετε την ισχύ των κωδικών πρόσβασης που χρησιμοποιείτε, μέσω ενός πίνακα ελέγχου ασφαλείας. Εκεί μπορείτε να δείτε το συνολικό σας Δείκτη ασφαλείας. Επίσης μπορείτε να ρίξετε μια πιο προσεκτική ματιά στους λογαριασμούς που έχουν αδύναμους ή επαναχρησιμοποιημένους κωδικούς πρόσβασης, καθώς και κωδικούς πρόσβασης που έχουν επηρεαστεί από γνωστές παραβιάσεις δεδομένων.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS