ΑρχικήsecurityΕκπρόσωπος Google: Οι κωδικοί πρόσβασης είναι ό,τι χειρότερο

Εκπρόσωπος Google: Οι κωδικοί πρόσβασης είναι ό,τι χειρότερο

Εκπρόσωπος Google: Οι κωδικοί πρόσβασης είναι ό,τι χειρότερο O Mark Risher, εκπρόσωπος της Google, δηλώνει ότι οι κωδικοί πρόσβασης είναι ένα από τα χειρότερα πράγματα στο διαδίκτυο! Αν και είναι απαραίτητοι για την ασφάλεια και την σύνδεση των ατόμων σε πολλές εφαρμογές και site, είναι ίσως ο κυριότερος παράγοντας που οδηγεί στην παραβίαση των συστημάτων των χρηστών.

Εκπρόσωπος Google: Οι κωδικοί πρόσβασης είναι ό,τι χειρότερο
Εκπρόσωπος Google: Οι κωδικοί πρόσβασης είναι ό,τι χειρότερο

Μπορεί να φαίνεται περίεργο το γεγονός ότι ένα στέλεχος ασφαλείας της Google λέει κάτι τέτοιο, δεδομένου ότι για την σύνδεση στο Gmail, χρειάζεται κωδικός πρόσβασης. Ωστόσο, η εταιρεία προσπαθεί να απομακρύνει τους χρήστες από αυτό το μοντέλο εδώ και χρόνια, ή τουλάχιστον να το ελαχιστοποιήσει.

Ένα από τα πιο “αθόρυβα” εργαλεία της Google σε αυτήν την προσπάθεια, το Password Checkup plugin, θα γίνει πιο γνωστό, καθώς συνδέεται με τον πίνακα ελέγχου Security Checkup που είναι ενσωματωμένος σε κάθε λογαριασμό της Google. Αν και οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν κάποιο εργαλείο, όπως ο διαχειριστής κωδικών πρόσβασης, για να παρακολουθούν τα στοιχεία σύνδεσής τους, πολλοί καταλήγουν στην επαναχρησιμοποίηση των ίδιων κωδικών πρόσβασης σε πολλούς λογαριασμούς.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS