ΑρχικήsecurityFCC: Χαρακτήρισε τις Huawei και ZTE "απειλή" για την ασφάλεια των ΗΠΑ

FCC: Χαρακτήρισε τις Huawei και ZTE “απειλή” για την ασφάλεια των ΗΠΑ

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών (FCC) δήλωσε ότι οι κινεζικές εταιρείες Huawei και ZTE αποτελούν “απειλή” για τα δίκτυα επικοινωνιών των ΗΠΑ. Ο λόγος για τον οποίο η FCC έκανε αυτή τη δήλωση, συνδέεται με το γεγονός ότι οι δύο εταιρείες φαίνεται να έχουν στενές επαφές με την κινεζική κυβέρνηση και τις στρατιωτικές υπηρεσίες της. Ο πρόεδρος της FCC, Ajit Pai, δήλωσε ότι οι δύο κινεζικές εταιρείες τηλεπικοινωνιών αποτελούν κίνδυνο για το μέλλον του 5G στην Αμερική. Ο Pai πρόσθεσε ακόμη ότι οι δύο εταιρείες υπόκεινται σε μεγάλο βαθμό στην κινεζική νομοθεσία που τους υποχρεώνει να συνεργάζονται με τις υπηρεσίες πληροφοριών της χώρας.


Δεδομένων των συνθηκών, οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών των ΗΠΑ δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν το ταμείο επιδότησης ύψους 8,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων της FCC για να αγοράσουν οποιοδήποτε εξοπλισμό από αυτές τις δύο κινεζικές εταιρείες. Αυτό ενδέχεται να επηρεάσει τους παρόχους αγροτικών δικτύων που βασίζονται στις επιδοτήσεις της FCC και έχουν αγοράσει εξοπλισμό από τις συγκεκριμένες κινεζικές εταιρείες στο παρελθόν, καθώς μπορεί να είναι φθηνότερος συγκριτικά με τον αντίστοιχο εξοπλισμό που κατασκευάζουν ευρωπαϊκές εταιρείες όπως η Nokia και η Ericsson.

FCC

Τον Μάιο, η FCC είχε διεξάγει μία δημόσια συζήτηση σχετικά με το πώς θα μπορούσε να αποζημιώσει τους φορείς που επέλεξαν να αφαιρέσουν και να αντικαταστήσουν τα υπάρχοντα προϊόντα Huawei και ZTE στα δίκτυά τους.


Ο Pai ανέφερε σε ένα δελτίο τύπου ότι η FCC δεν θα επιτρέψει στο Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα να εκμεταλλευτεί τις ευπάθειες δικτύου και να θέσει σε κίνδυνο την σημαντική υποδομή των επικοινωνιών τους.

Huawei

Η FCC είχε ψηφίσει ομόφωνα πέρυσι για να αποτρέψει τις κινεζικές εταιρείες κατασκευής εξοπλισμού τηλεπικοινωνιών που θεωρούσε ότι απειλούσαν τη λήψη χρημάτων από το Ταμείο Καθολικής Υπηρεσίας (USF), το οποίο προορίζεται για την επέκταση της πρόσβασης στο διαδίκτυο σε “ανεπαρκείς” περιοχές της χώρας. Η κυβέρνηση Τραμπ έχει παρακινήσει χώρες σε όλο τον κόσμο να μην χρησιμοποιούν εξοπλισμό δικτύου από Κινέζους κατασκευαστές στα ασύρματα δίκτυα 5ης γενιάς τους (5G).


Μετά την πίεση της Ουάσινγκτον, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε ότι θα επανεξετάσει την απόφασή της να επιτρέψει στην Huawei να παρέχει τεχνολογία 5G στη χώρα. Μετά την αρχική απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης τον Φεβρουάριο, ο Γενικός Εισαγγελέας, William Barr, πρότεινε στις ΗΠΑ να εξετάσουν το ενδεχόμενο να αποκτήσουν μερίδιο στις ευρωπαϊκές εταιρείες τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού Nokia και Ericsson για να μειωθεί η “κυριαρχία” της Huawei.

ZTE

Αργότερα τον Φεβρουάριο, η Γερουσία των ΗΠΑ ψήφισε ομόφωνα για να εγκρίνει ένα νομοσχέδιο που απαγόρευε την αγορά εξοπλισμού τηλεπικοινωνιών από Κινέζους κατασκευαστές όπως η Huawei και η ZTE. Το νομοσχέδιο, το οποίο υπογράφηκε και ψηφίστηκε από τον Πρόεδρο τον Μάρτιο, περιλάμβανε επίσης χρηματοδότηση ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, που είχε στόχο να βοηθήσει τους παρόχους τηλεπικοινωνιών της υπαίθρου να αντικαταστήσουν τον εξοπλισμό τους που προερχόταν από τους Κινέζους κατασκευαστές.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS