ΑρχικήinetZuckerberg - Chan: Δηλώνουν "αηδιασμένοι" από τις δηλώσεις Τραμπ!

Zuckerberg – Chan: Δηλώνουν “αηδιασμένοι” από τις δηλώσεις Τραμπ!

Οι Mark Zuckerberg και Priscilla Chan δήλωσαν “αηδιασμένοι” από την στάση και τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με τις διαδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα κατά της φυλετικής αδικίας. Ο ιδρυτής του Facebook και η σύζυγός του αυτή την εβδομάδα μοιράστηκαν τις σκέψεις τους μέσω ενός email σε μια ομάδα επιστημόνων που υποστηρίζονται από τη μη κερδοσκοπική οργάνωση τους, την πρωτοβουλία Chan Zuckerberg (CZI). Οι επιστήμονες εξέφρασαν πρόσφατα ανησυχίες για το πώς το Facebook χειρίστηκε τις δημοσιεύσεις του Τραμπ στην πλατφόρμα του. Ο Zuckerberg και η Chan ανέφεραν πως είναι βαθιά συγκλονισμένοι και αηδιασμένοι από τη διχαστική και προκλητική ρητορική του προέδρου Τραμπ, σε μια εποχή που το έθνος των ΗΠΑ χρειάζεται τόσο απελπιστικά την ενότητα. Πρόσθεσαν ακόμη πως αυτό είναι ένα εξαιρετικά οδυνηρό σημείο καμπής στην ιστορία του έθνους τους, ιδιαίτερα για την κοινότητα των “Μαύρων” και για τους “Μαύρους” συναδέλφους τους που ζουν με τις επιπτώσεις του συστημικού ρατσισμού εδώ και γενιές.

Το email παραδόθηκε στο CNN Business από τον Jason Shepherd, έναν επιστήμονα που υποστηρίχθηκε από την CZI, ενώ αναφέρθηκε για πρώτη φορά από την Recode. Η απάντηση ήρθε λίγες μέρες μετά από περισσότερους από 140 επιστήμονες που έλαβαν χρηματοδότηση και υποστήριξη από την CZI, οι οποίοι έγραψαν μια ανοιχτή επιστολή προς τον Zuckerberg, παροτρύνοντάς τον να σκεφτεί αυστηρότερες πολιτικές για περιπτώσεις παραπληροφόρησης και χρήσης προσβλητικής – προκλητικής γλώσσας. Στην επιστολή, οι επιστήμονες επεσήμαναν μια ιδιαίτερα προκλητική ανάρτηση που κοινοποίησε στο Facebook ο Τραμπ κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων, η οποία έγραφε το εξής: “Όταν ξεκινά η λεηλασία, ξεκινούν οι πυροβολισμοί”. Πρόκειται για μια ξεκάθαρη δήλωση υποκίνησης βίας, όπως ανέφεραν οι επιστήμονες. Επεσήμαναν ακόμη πως οι ίδιοι, όπως και πολλοί άλλοι, είναι δυσαρεστημένοι που βλέπουν ότι το Facebook δεν ακολούθησε τις δικές του πολιτικές όσον αφορά τον πρόεδρο Τραμπ, ο οποίος έχει χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης για να διαδώσει παραπλανητικές και προκλητικές δηλώσεις.

Στο email που στάλθηκε στους επιστήμονες την Τρίτη, ο Zuckerberg και η Chan ανέφεραν ότι η επιστολή της ομάδας κοινοποιήθηκε και συζητήθηκε από ολόκληρη την ομάδα ηγεσίας της CZI, προσθέτοντας ότι έλαβαν σοβαρά υπόψη τις ανησυχίες τους. Ωστόσο, μικρή ήταν η συνεισφορά του ζευγαριού στη νέα δράση. Απλά κοινοποίησαν παλαιότερες δημοσιεύσεις που είχε αναρτήσει στο Facebook ο Zuckerberg, ο οποίος υπερασπίστηκε τη στάση της εταιρείας και δεσμεύτηκε να επανεξετάσει τις πολιτικές της σχετικά με τη συγκράτηση του περιεχομένου, την καταστολή των ψηφοφόρων και την κρατική χρήση βίας.

Η CZI δεν δέχτηκε να παραθέσει κάποιο σχόλιο σχετικά με την απάντηση του Zuckerberg και της Chan στους επιστήμονες. Η απόφαση του Zuckerberg να κρατά τις δημοσιεύσεις του Τραμπ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις από πολλούς υπαλλήλους της εταιρείας. Την περασμένη εβδομάδα, ορισμένοι υπάλληλοι του Facebook πραγματοποίησαν μια εικονική απεργία λόγω αδράνειας για το θέμα. Επιπλέον, ένας υπάλληλος παραιτήθηκε από την δουλειά του, λέγοντας στο CNN Business πως ανησυχούσε ότι το Facebook θα χρησιμοποιηθεί για την περαιτέρω κλιμάκωση της βίας στις ΗΠΑ. Το ζευγάρι τόνισε επίσης ότι το Facebook και η CZI είναι εντελώς ξεχωριστοί και ανεξάρτητοι οργανισμοί, υπογραμμίζοντας επίσης πως καταλαβαίνουν ότι η σχέση της CZI με το Facebook είναι δύσκολο να “γεφυρωθεί”. Τέλος, σημείωσαν ότι οι πολιτικές του Facebook δεν είναι οι αποφάσεις της CZI ως οργανισμού.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS