ΑρχικήinetGuido van Rossum: Ο ιδρυτής της γλώσσας "Python" συνταξιοδοτείται

Guido van Rossum: Ο ιδρυτής της γλώσσας “Python” συνταξιοδοτείται

Ο Guido van Rossum, ο δημιουργός της εξαιρετικά δημοφιλούς γλώσσας προγραμματισμού Python, αφήνει την εταιρία αποθήκευσης αρχείων cloud Dropbox και συνταξιοδοτείται.

Αυτό είναι το τελείωμα μίας εξαετούς σχέσης με την εταιρία, αφού προσλήφθηκε σε αυτή το 2013.

Guido van Rossum Python

Η πρόσληψή του στην Dropbox είχε πολύ μεγάλη σημασία για την τεχνολογική εταιρεία, η οποία έχει περίπου τέσσερις εκατομμύρια γραμμές κώδικα Python και είναι μία προγραμματιστική γλώσσα που χρησιμοποιείται περισσότερο για τις υπηρεσίες back-end και την desktop app.

Σύμφωνα με την Dropbox, το 2011, όταν ο van Rossum συναντήθηκε για πρώτη φορά με την Dropbox CEO Drew Houston, ο Dropbox server και ο client desktop δομήθηκαν σχεδόν αποκλειστικά από κώδικα Python.

Σήμερα, η Dropbox βασίζεται επίσης σε Go, TypeScript και Rust, καθώς και στο open source Mypy static type checker που αναπτύσσει η Dropbox για τη διαχείριση του κώδικα Python σε κλίμακα. Το Mypy βοηθά τους προγραμματιστές να κατανοήσουν τους κώδικες Python που έχουν γραφτεί από άλλους προγραμματιστές στο παρελθόν.

Η Python είναι τώρα σχεδόν 30 χρονών και είναι η πιο διαδεδομένη γλώσσα προγραμματισμού στον κόσμο όπως και στηρίζει μερικές από τις μεγαλύτερες εφαρμογές στον κόσμο, δηλαδή το Instagram.

Guido van Rossum Python

Ωστόσο, όπως σημειώνει η Dropbox, όταν η εταιρεία μεγάλωσε, οι νέοι μηχανικοί που ήρθαν δεν κατάφεραν να καταλάβουν τον έξυπνο κώδικα που είχε γραφτεί για αυτούς, παρόλο που ο van Rossum εκπαίδευσε την εταιρεία ώστε να συνειδητοποιήσει την αξία του κώδικα.

Μετά από αυτό άρχισε να εργάζεται στο static checker του Mypy. Ο Guido van Rossum δημιούργησε την ομάδα του Μypy το 2015 για να βοηθήσει να εκκαθαρίσει το massive Python codebase της Dropbox.

Επίσης, προσπάθησε να αλλάξει τη μηχανική της Dropbox και του Python ώστε να είναι πιο ευέλικτα στη χρησιμότητα και για τις γυναίκες.

Τέλος, δήλωσε ότι ήταν μία εκπληκτική εμπειρία να μπορέσει να δει ότι ένα μικρό του hack μπορεί να επηρεάσει τις ζωές τόσων πολλών ανθρώπων.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS