ΑρχικήinetΟι ΗΠΑ θα συνεργαστούν με την Huawei για την ανάπτυξη τεχνολογίας 5G!

Οι ΗΠΑ θα συνεργαστούν με την Huawei για την ανάπτυξη τεχνολογίας 5G!

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι τροποποίησαν την απαγόρευση που είχαν θέσει στις αμερικανικές εταιρείες να συνεργάζονται με την Huawei. Επομένως, οι αμερικανικές εταιρείες θα μπορούν πλέον να συνεργαστούν με τον κινεζικό τεχνολογικό κολοσσό στον καθορισμό των κριτηρίων για τεχνολογίες νέας γενιάς. Ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ, Wilbur Ross, δήλωσε ωστόσο ότι η αλλαγή της πολιτικής δεν μετριάζει τη στάση της κυβέρνησης έναντι της Huawei, η οποία εξακολουθεί να περιλαμβάνεται στην αμερικανική μαύρη λίστα που ονομάστηκε “Entity List”. Αντίθετα, η τροποποίηση έγινε για να εξασφαλιστεί ότι οι αμερικανικές εταιρείες θα είναι σε θέση να συμβάλλουν σε σημαντικές δραστηριότητες ανάπτυξης προτύπων, στις οποίες η Huawei έχει ισχυρή συμμετοχή, όπως η τεχνολογία 5G, η τεχνητή νοημοσύνη AI και άλλες τεχνολογίες.

Ο Ross δήλωσε πως οι ΗΠΑ δεν θα χάσουν τον ηγετικό τους ρόλο στην παγκόσμια καινοτομία. Η ενέργεια αυτή αναγνωρίζει τη σπουδαιότητα της αξιοποίησης της αμερικανικής εφευρετικότητας για την προώθηση και την προστασία της οικονομικής και εθνικής ασφάλειας της χώρας. Πρόσθεσε ακόμη πως το υπουργείο Εμπορίου έχει δεσμευτεί να προασπίζεται την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ και τα συμφέροντα εξωτερικής πολιτικής, ενθαρρύνοντας την αμερικανική βιομηχανία να συμμετάσχει πλήρως και να υποστηρίζει τις τεχνολογίες των ΗΠΑ, ώστε να μετατραπούν σε διεθνή πρότυπα. Αυτή η ανακοίνωση ακολουθεί την απόφαση που έλαβε η Ουάσινγκτον, τον περασμένο μήνα, να περιορίσει την προσφορά ημιαγωγών της Huawei, με αποτέλεσμα οι εταιρείες να χρειάζονταν άδεια για να πουλήσουν προϊόντα στον κινεζικό τεχνολογικό γίγαντα.

Οι καναδικές εταιρείες τηλεπικοινωνιών έχουν επίσης αποκλείσει την Huawei από τις κατασκευές του δικτύου 5G, υπογράφοντας συμφωνίες με αντιπάλους του κινεζικού κολοσσού. Ο κινεζικός πάροχος εξοπλισμού δικτύου έχει αποκλειστεί επίσης στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, αφού η GCSB εμπόδισε τη Spark να χρησιμοποιήσει το κιτ της Huawei τον Νοέμβριο του 2018. Εν τω μεταξύ, η ανταγωνιστική εταιρεία της Huawei, Nokia, έχει επιλεγεί από την China Unicom για να βοηθήσει στη δημιουργία αυτόνομου δικτύου 5G στην Κίνα. Η Nokia ανακοίνωσε ότι της απονεμήθηκε περίπου το 10% του πυρήνα του δικτύου 5G της China Unicom. Ο φινλανδικός πάροχος εξοπλισμού δικτύου θα βοηθήσει στη δημιουργία συνδέσεων, θα παρέχει διαχείριση εύρους ζώνης, κλίμακα και ασφαλή δίκτυα και θα ανοίξει το δίκτυο 5G για να υποστηρίξει νέες περιπτώσεις χρήσης, όπως ο τεμαχισμός δικτύου. Οι δύο εταιρείες είχαν προηγουμένως συνάψει συμφωνία για τη Nokia για την παροχή cloud-based πλατφόρμας VIMS για το δίκτυο VoLTE της China Unicom. Η Nokia έχει σήμερα μερίδιο 17% στο δίκτυο VoLTE της China Unicom. Η Nokia ανακοίνωσε επίσης ότι συνεργάστηκε με την Broadcom για την ανάπτυξη chip για εξοπλισμό 5G. Είναι η τρίτη τέτοια συμφωνία της Nokia, ακολουθώντας αυτές με την Intel και τη Marvell. Οι δύο εταιρείες θα αναπτύξουν νέους προσαρμοσμένους system-on-chip επεξεργαστές που θα ενσωματωθούν στο portfolio “5G Powered by ReefShark” της Nokia και θα αναπτυχθούν σε αρκετές από τις λύσεις δικτύου της Nokia. Όπως και η Nokia, η Ericsson ανακοίνωσε ότι έχει υπογράψει συμφωνίες και με τους τρεις μεγάλους τηλεπικοινωνιακούς οργανισμούς της χώρας: China Unicom, China Telecom και China Mobile. Η Ericsson δεν παρείχε ωστόσο λεπτομέρειες για τις προσφορές. Ανακοινώνοντας τα 5G συμβόλαιά της, η Ericsson πρόσθεσε ότι θα βιώσει ένα “χτύπημα” περίπου 1 δισεκατομμυρίου σουηδικής κορώνας κατά το δεύτερο τρίμηνο από τη διαγραφή περιουσιακών στοιχείων του προ-εμπορικού αποθέματος προϊόντων για την κινεζική αγορά. Η Ericsson δήλωσε πως τα αποτελέσματα κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2020 αναμένεται να είναι αρνητικά λόγω του υψηλού αρχικού κόστους για νέα προϊόντα.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS