ΑρχικήsecurityTikTok: Έλεγχος από τις αρχές της ΕΕ για την προστασία δεδομένων!

TikTok: Έλεγχος από τις αρχές της ΕΕ για την προστασία δεδομένων!

Το TikTok, η δημοφιλής εφαρμογή της ByteDance, θα υποβληθεί σε ευρύτερο έλεγχο σχετικά με τις πολιτικές απορρήτου του, ύστερα από απόφαση των ρυθμιστικών αρχών της ΕΕ να διεξάγουν και να συντονίσουν έρευνες σχετικά με την προστασία των δεδομένων. Η ανακοίνωση που ήρθε στο φως της δημοσιότητας την Τετάρτη από τις ρυθμιστικές αρχές της EΕ, ακολουθεί την απόφαση που έλαβε τον περασμένο μήνα η επιτροπή προστασίας δεδομένων στην Ολλανδία, να ξεκινήσει έρευνα σχετικά με τις πολιτικές της εταιρείας για την προστασία των δεδομένων των παιδιών, λέγοντας ότι η εφαρμογή “σαφώς αγαπάται” από παιδιά της Ολλανδίας. Η ByteDance που εδρεύει στο Πεκίνο, έρχεται αντιμέτωπη με πολλά ερωτήματα που προέρχονται από τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής των ΗΠΑ, σχετικά με το εάν τίθεται σε κίνδυνο η εθνική ασφάλεια.

Η ΕΕ διαθέτει ορισμένους από τους αυστηρότερους νόμους περί προστασίας δεδομένων στον κόσμο. Ο Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων (GDPR), παρέχει στις αρχές της ΕΕ την εξουσία να επιβάλλουν πρόστιμο σε εταιρείες έως και 4% των παγκόσμιων ετήσιων πωλήσεων, σε περίπτωση που αποδειχθεί ότι προβαίνουν στις πιο σοβαρές παραβιάσεις. Οι ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ εξέφρασαν ανησυχίες σχετικά με ορισμένες εξελίξεις που έχουν λάβει χώρα, όσον αφορά τις τεχνολογίες αναγνώρισης προσώπου, απαντώντας σε ερωτήματα σχετικά με τη χρήση τέτοιων τεχνολογιών της Clearview AI από τις αστυνομικές δυνάμεις. Η Clearview AI είναι μια startup που απέσπασε δισεκατομμύρια φωτογραφίες από λογαριασμούς social media, με σκοπό την παροχή βοήθειας στην επιβολή του νόμου για την εύρεση υπόπτων που δεν έχουν ποινικό μητρώο.

Το TikTok δήλωσε πως προτεραιότητα της εταιρείας είναι η προστασία του απορρήτου και της ασφάλειας των χρηστών της και ότι θα συνεργαστεί ευχαρίστως με τις ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ.

Η Clearview AI ανέφερε ότι η τεχνολογία αναζήτησης εικόνων δεν είναι προς το παρόν διαθέσιμη στην ΕΕ, ωστόσο η εταιρεία επεξεργάζεται αιτήματα πρόσβασης δεδομένων και διαγραφής δεδομένων από κατοίκους της ΕΕ. Επίσης, η εταιρεία πραγματοποιεί αναζήτηση στο δημόσιο Διαδίκτυο όπως και σε οποιαδήποτε άλλη μηχανή αναζήτησης, όπως επεσήμανε ο CEO της, Hoan Ton-That, σε σχετική του δήλωση.

Οι ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ δήλωσαν ότι έχουν αμφιβολίες αναφορικά με το εάν υπάρχει νομική βάση για τη χρήση μιας υπηρεσίας όπως το Clearview AI, προσθέτοντας πως η νομιμότητα της χρήσης του από τις αρχές επιβολής του νόμου της ΕΕ δεν μπορεί να εξακριβωθεί. Η χρήση μιας υπηρεσίας όπως το Clearview AI από τις αρχές επιβολής του νόμου στην ΕΕ, είναι πολύ πιθανό να μη συμβαδίζει με το κοινοτικό καθεστώς προστασίας δεδομένων της ΕΕ.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS