Δευτέρα, 1 Ιουνίου, 06:04
Αρχική inet Η Nokia παίρνει δάνειο $560 εκατομμυρίων για το δίκτυο 5G της

Η Nokia παίρνει δάνειο $560 εκατομμυρίων για το δίκτυο 5G της

NOKIA

H φινλανδική εταιρία κατασκευής τηλεφώνων Nokia, αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους υποστηρικτές της τεχνολογίας 5G. Εκτός από την Huawei και την Ericsson, λίγοι είναι οι κατασκευαστές που μπορούν να συναγωνιστούν το σύστημα 5G της Nokia. Παρόλα αυτά, η εταιρεία δεν διαθέτει τα απαιτούμενα οικονομικά μέσα για την ανάπτυξη της τεχνολογίας 5G. Όπως αναφέρεται στην ετήσια έκθεση της Nokia, η εταιρεία έλαβε δάνειο ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ (περίπου 561 εκατομμύρια δολάρια) τον προηγούμενο μήνα, για να βοηθήσει την επιτάχυνση της ανάπτυξης της τεχνολογίας 5G της.

Η εταιρεία ανέφερε ότι το δάνειο υπογράφηκε με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) τον Αύγουστο του 2018. Η Nokia σταμάτησε να καταβάλλει μερίσματα από τα τέλη του 2019. Επιπλέον, η εταιρεία λέει ότι χρειάζεται περισσότερες επενδύσεις από αυτές που είχε υπολογίσει, προκειμένου να καταφέρει να αναπτύξει τον εξοπλισμό για το 5G της. Έκτοτε, η οικονομική κατάσταση της Nokia αποτέλεσε το επίκεντρο της προσοχής στη βιομηχανία.

Αυτή την εβδομάδα, η φινλανδική εταιρεία όρισε τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ενεργειακού ομίλου Fortum, ως νέο πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλό της, ο οποίος ελπίζει ότι θα καταφέρει να ανανεώσει τις προσπάθειες για τη δική της επιχείρηση 5G.

Η δήλωση της εταιρείας, όταν υπέγραψε τη σύμβαση για το δάνειο ήταν η εξής: “Θα χρησιμοποιήσουμε αυτό το δάνειο για να επιταχύνουμε περαιτέρω την ανάπτυξη της πρότυπης τεχνολογίας κινητής επικοινωνίας 5G επόμενης γενιάς”.

Η Nokia, μαζί με τις Huawei και Ericsson, είναι οι κορυφαίοι παίκτες στο πεδίο κατασκευής του δικτύου 5G παγκοσμίως. Από τον περασμένο μήνα, η Huawei έχει 91 εμπορικές συμβάσεις για το 5G της. Η Ericsson και η Nokia έχουν 81 και 68 αντίστοιχα. Από το Μάρτιο του 2019, οι μετοχές της Nokia μειώθηκαν κατά 46%.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

LIVE NEWS

00:02:18

Πώς να προσθέσετε το YouTube κανάλι ή το Instagram σας στο TikTok

Το TikTok, μια από τις πιο διάσημες πλατφόρμες κοινωνικών δικτύων για τη δημιουργία και την ανάρτηση μίνι-βίντεο, έχει αποκτήσει μια μεγάλη βάση...

Γνώστα website σαρώνουν τους υπολογιστές των επισκεπτών τους

Πολλά γνωστά και ευρέως χρησιμοποιούμενα website χρησιμοποιούν ένα script προστασίας από απάτες, το οποίο σαρώνει τον τοπικό υπολογιστή σας για προγράμματα απομακρυσμένης...

Google Chrome: Νέο “anti-notification spam” σύστημα από τον Ιούλιο

Η Google ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να ενεργοποιήσει το νέο της "anti-notification spam" σύστημα στο Chrome, με την...

Η Amtrak επαναφέρει τους κωδικούς πρόσβασης των χρηστών μετά από παραβίαση δεδομένων

Η National Railroad Passenger Corporation (Amtrak) αποκάλυψε μια παραβίαση δεδομένων που οδήγησε στην έκθεση προσωπικών πληροφοριών ορισμένων μελών του Guest Rewards.

Οι διαμαρτυρίες στις ΗΠΑ καθυστερούν την εκδήλωση για το Android 11

Όπως ήταν προγραμματισμένο, η εκδήλωση για την παρουσίαση των χαρακτηριστικών του νέου Android 11 από την Google...

Η Cisco παραβιάστηκε μέσω εκμετάλλευσης των SaltStack servers

Η Cisco είπε σήμερα ότι ορισμένοι από τους servers υποστήριξης Cisco Virtual Internet Routing Lab Personal Edition (VIRL-PE) παραβιάστηκαν με εκμετάλλευση κρίσιμων...

Valak Malware: Κλέβει δεδομένα από Microsoft Exchange Servers

Το 2019, το Valak Malware παρατηρήθηκε για πρώτη φορά, ως malware loader. Πρόσφατα όμως, έγινε γνωστό ότι...

Συσκευή “anti-5G” που κοστίζει $ 350 είναι απλά ένα USB stick

Οι φαν των θεωριών συνωμοσίας 5G έχουν ήδη αγοράσει ένα κλειδί USB anti-5G με τιμή 350 $ που φαίνεται να είναι...

Windows 10 Pro με $13 με τον SecNews κωδικό έκπτωσης

Αποκτήστε τα Windows 10 Pro με $13 με τον SecNews κωδικό έκπτωσης: Αυτή τη περίοδο οι ώρες εργασίας από το σπίτι είναι...

Διέρρευσαν δεδομένα 47,5 εκατομμυρίων χρηστών του Truecaller

Η εφαρμογή Truecaller, βοηθά στον εντοπισμό των ανώνυμων κλήσεων και προσφέρει την επιλογή επισήμανσης των spammers.