ΑρχικήinetΗ Nokia παίρνει δάνειο $560 εκατομμυρίων για το δίκτυο 5G της

Η Nokia παίρνει δάνειο $560 εκατομμυρίων για το δίκτυο 5G της

H φινλανδική εταιρία κατασκευής τηλεφώνων Nokia, αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους υποστηρικτές της τεχνολογίας 5G. Εκτός από την Huawei και την Ericsson, λίγοι είναι οι κατασκευαστές που μπορούν να συναγωνιστούν το σύστημα 5G της Nokia. Παρόλα αυτά, η εταιρεία δεν διαθέτει τα απαιτούμενα οικονομικά μέσα για την ανάπτυξη της τεχνολογίας 5G. Όπως αναφέρεται στην ετήσια έκθεση της Nokia, η εταιρεία έλαβε δάνειο ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ (περίπου 561 εκατομμύρια δολάρια) τον προηγούμενο μήνα, για να βοηθήσει την επιτάχυνση της ανάπτυξης της τεχνολογίας 5G της.

Η εταιρεία ανέφερε ότι το δάνειο υπογράφηκε με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) τον Αύγουστο του 2018. Η Nokia σταμάτησε να καταβάλλει μερίσματα από τα τέλη του 2019. Επιπλέον, η εταιρεία λέει ότι χρειάζεται περισσότερες επενδύσεις από αυτές που είχε υπολογίσει, προκειμένου να καταφέρει να αναπτύξει τον εξοπλισμό για το 5G της. Έκτοτε, η οικονομική κατάσταση της Nokia αποτέλεσε το επίκεντρο της προσοχής στη βιομηχανία.

Αυτή την εβδομάδα, η φινλανδική εταιρεία όρισε τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ενεργειακού ομίλου Fortum, ως νέο πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλό της, ο οποίος ελπίζει ότι θα καταφέρει να ανανεώσει τις προσπάθειες για τη δική της επιχείρηση 5G.

Η δήλωση της εταιρείας, όταν υπέγραψε τη σύμβαση για το δάνειο ήταν η εξής: “Θα χρησιμοποιήσουμε αυτό το δάνειο για να επιταχύνουμε περαιτέρω την ανάπτυξη της πρότυπης τεχνολογίας κινητής επικοινωνίας 5G επόμενης γενιάς”.

Η Nokia, μαζί με τις Huawei και Ericsson, είναι οι κορυφαίοι παίκτες στο πεδίο κατασκευής του δικτύου 5G παγκοσμίως. Από τον περασμένο μήνα, η Huawei έχει 91 εμπορικές συμβάσεις για το 5G της. Η Ericsson και η Nokia έχουν 81 και 68 αντίστοιχα. Από το Μάρτιο του 2019, οι μετοχές της Nokia μειώθηκαν κατά 46%.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS