ΑρχικήbusinessΒιομηχανία chip: Το 2019 ήταν η χειρότερη χρονιά της!

Βιομηχανία chip: Το 2019 ήταν η χειρότερη χρονιά της!

η βιομηχανία τσιπ παρουσίασε τη μεγαλύτερη πτώσηΜέσα στο 2019, η βιομηχανία chip παρουσίασε τη χειρότερη πτώση που έχει σημειώσει τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Αυτό το γεγονός οφείλεται στις αρνητικές συνέπειες που είχε για εκείνη ο εμπορικός πόλεμος που ξέσπασε ανάμεσα στον μεγαλύτερο παραγωγό chip, τις ΗΠΑ, και τον μεγαλύτερο καταναλωτή, την Κίνα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Semiconductor Industry Association, μετά τον εμπορικό πόλεμο των 2 δυνάμεων, τα έσοδα της βιομηχανίας chip μειώθηκαν κατά 12% στα 412 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πτώση που έχει σημειώσει η βιομηχανία chip από το 2001, οπότε οι πωλήσεις της βιομηχανίας μειώθηκαν κατά 32% καθώς ξέσπασε η φούσκα dot-com. Υπήρχαν δύο βασικοί παράγοντες που οδήγησαν στην έκρηξη της διαδικτυακής φούσκας dot-com: ο πρώτος λόγος ήταν η χρήση μετρήσεων που αγνοούσαν τη ροή μετρητών, ενώ ο δεύτερος λόγος ήταν ότι πολλοί αναλυτές επικεντρώθηκαν σε πτυχές των μεμονωμένων επιχειρήσεων που δεν είχαν καμία σχέση με τον τρόπο που δημιουργούσαν τα έσοδα ή την ταμειακή τους ροή.εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας επηρέασε τη βιομηχανία τσιπ chip

Ο ρυθμός της πτώσης ωστόσο πέρυσι υποχώρησε καθώς οι πωλήσεις αυξήθηκαν ελαφρώς κατά το τέταρτο τρίμηνο, σύμφωνα με την Semiconductor Industry Association (SIA). Η μείωση των πωλήσεων στη βιομηχανία δεν εμπόδισε τους επενδυτές να στοιχηματίζουν σε μια μελλοντική ανάκαμψη. Το 2019, πέντε από τους 10 κορυφαίους “εκτελεστές” του Δείκτη S&P 500 Index ήταν κατασκευαστές τσιπ ή εταιρείες τσιπ εξοπλισμού.

Τα memory chips δέχτηκαν το πιο σοβαρό πλήγμα. Συγκεκριμένα, οι τιμές αυτών των chip μειώθηκαν στην αγορά καθώς η παραγωγή ξεπερνούσε τη ζήτηση. Τα έσοδα των memory chips μειώθηκαν κατά 33% από το 2018, γεγονός που οφείλεται στην μείωση της μνήμης του υπολογιστή. Σε όλες τις αγορές σημειώθηκε μείωση της ζήτησης των memory chips. Ιδιαίτερα στην Κίνα, της οποίας οι καταναλωτές και τα εργοστάσια που προμηθεύουν τελικά προϊόντα στον υπόλοιπο κόσμο αντιπροσωπεύουν πάνω από το ένα τρίτο της παγκόσμιας κατανάλωσης των ηλεκτρονικών εξαρτημάτων, οι πωλήσεις memory chips μειώθηκαν κατά 8,7%, σύμφωνα με την Semiconductor Industry Association. Στην Αμερική αντίστοιχα, οι πωλήσεις memory chips μειώθηκαν πολύ περισσότερο συγκριτικά με άλλες περιοχές, φτάνοντας ποσοστό του 24%.

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS