ΑρχικήHow ToCISA: Πώς να αντιμετωπίσετε απάτες που σχετίζονται με τον κορωνοϊό;

CISA: Πώς να αντιμετωπίσετε απάτες που σχετίζονται με τον κορωνοϊό;

Το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ εξέδωσε κάποιες συμβουλές για το πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τους απατεώνες που χρησιμοποιούν τον κορωνοϊό ως δόλωμα για να εξαπατήσουν χρήστες του διαδικτύου.

Ο Οργανισμός Κυβερνοασφάλειας CISA τόνισε στους χρήστες των ΗΠΑ ότι πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί και να βρίσκονται συνεχώς σε επαγρύπνηση, καθώς έχουν ήδη καταγραφεί πολλές ηλεκτρονικές απάτες που σχετίζονται με τον κορωνοϊό. Επομένως, όλοι οι χρήστες πρέπει να λάβουν μέτρα για να βεβαιωθούν ότι δεν θα πέσουν θύματα των hackers.

Αμυντικά μέτρα κατά των απατών που σχετίζονται με τον κορωνοϊό

“Οι κυβερνοεγκληματίες μπορεί να στείλουν emails με κακόβουλα συνημμένα ή συνδέσμους που οδηγούν σε δόλια sites για να εξαπατήσουν τα θύματα και να τα κάνουν να δώσουν προσωπικά στοιχεία ή να δωρίσουν χρήματα σε υποτιθέμενες φιλανθρωπικές οργανώσεις”, δήλωσε η CISA.

Οι ειδικοί τονίζουν ότι πρέπει να δίνουμε μεγάλη προσοχή στα emails που σχετίζονται με τον κορωνοϊό, καθώς και σε οποιαδήποτε άλλα μηνύματα, κείμενα ή pots στα social media.

CISA

Η CISA τονίζει ότι πρέπει να:

  • Αποφύγετε να κάνετε κλικ σε συνδέσμους που βρίσκονται μέσα σε δυνητικά επικίνδυνα emails και να είστε επιφυλακτικοί με τα συνημμένα έγγραφα.
  • Χρησιμοποιήστε αξιόπιστες πηγές, όπως νόμιμες κυβερνητικές ιστοσελίδες, για να ενημερώνεστε για τις νέες εξελίξεις σχετικά με τον κορωνοϊό.
  • Μην αποκαλύπτετε προσωπικά ή οικονομικά στοιχεία μέσω email και μην απαντάτε σε μηνύματα που ζητούν τέτοιες πληροφορίες.
  • Επιβεβαιώστε την αυθεντικότητα μιας φιλανθρωπικής οργάνωσης, πριν προχωρήσετε σε κάποια δωρεά.
  • Αναζητήστε περισσότερες συμβουλές της CISA σχετικά με τον κορωνοϊό, εδώ.

Phishing επιθέσεις, απάτες και κακόβουλα προγράμματα που σχετίζονται με τον κορωνοϊό

Δεν είναι η πρώτη φορά, που ανακοινώνονται επίσημες προειδοποιήσεις σχετικά με τον ιό και τις απάτες που σχετίζονται με αυτόν. Τον περασμένο μήνα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είχε, επίσης, μιλήσει για phishing επιθέσεις με θέμα τον κορωνοϊό και για hacking εκστρατείες με σκοπό τη διανομή malware.

Η χρήση του ιού για την εξαπάτηση ανθρώπων είναι πολύ έξυπνη, καθώς το τελευταίο διάστημα όλοι μιλούν γι’ αυτόν και υπάρχει μεγάλη αναστάτωση.

Οι κυβερνοεγκληματίες εκμεταλλεύονται τον κορωνοϊό με διάφορους τρόπους. Στέλνουν phishing email, διανέμουν κακόβουλα λογισμικά, εξαπλώνουν παραπληροφόρηση κλπ.

Η MalwareHunterTeam είχε ανακαλύψει τον Ιανουάριο ένα RAT Trojan, που εξαπλωνόταν μέσω μιας hacking εκστρατείας με θέμα τον κορωνοϊό.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS