ΑρχικήinetΗ Google παρουσίασε εσφαλμένα έναν ποδηλάτη για ληστή;

Η Google παρουσίασε εσφαλμένα έναν ποδηλάτη για ληστή;

Ένας άντρας από την Φλόριντα, που ονομάζεται Zachary McCoy, ο οποίος χρησιμοποιούσε μία εφαρμογή γυμναστικής για να παρακολουθεί τις διαδρομές που έκανε με το ποδήλατό του, βρήκε τον μπελά του όταν βρέθηκε ύποπτος για ληστεία. Η τοπική αστυνομία χρησιμοποίησε ένα ένταλμα geofence για να συλλέξει δεδομένα από τις κοντινές συσκευές. Το συγκεκριμένο ένταλμα επιτρέπει στις υπηρεσίες επιβολής του νόμου, να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα που αποθηκεύονται από εταιρείες όπως η Google, για να βρουν πληροφορίες για έναν ύποπτο για εγκλήματα.

Όπως ανέφερε η NBC News, ενώ ο McCoy δεν επισκέφτηκε ποτέ το σπίτι που έγινε η ληστεία, βρέθηκε ύποπτος επειδή άφησε ενεργοποιημένες τις ρυθμίσεις τοποθεσίας της εφαρμογής RunKeeper και έτσι η Google απέκτησε πρόσβαση στα στοιχεία τοποθεσίας του.

Σύμφωνα με την αναφορά, ο McCoy πέρασε με το ποδήλατό του τρεις φορές μπροστά από το σπίτι που έγινε η ληστεία, καθώς αυτή ήταν η διαδρομή που ακολουθούσε. Οι κινήσεις του στην περιοχή, μαζί με τις πληροφορίες τοποθεσίας του, τον έκαναν να φαίνεται ύποπτος.

Τον Ιανουάριο, η ομάδα νομικών ερευνών της Google ήρθε σε επαφή με τον McCoy και του είπε ότι η αστυνομία του Gainesville απαιτεί τα δεδομένα τοποθεσίας του.

Ο ίδιος έμαθε σχετικά με την υπόθεση, όταν ανέφερε τον αριθμό της υπόθεσης που του παρείχε η Google στο email που του έστειλε και είδε πως αναφερόταν σε μία ληστεία που έγινε δίπλα από το σπίτι του.

Ο McCoy προσέλαβε έναν δικηγόρο και κατάφερε να αποδείξει την αθωότητά του στις αρχές.

Οι αιτήσεις για εντάλματα γεωγραφικής κάλυψης (geofence), αυξήθηκαν σε μεγάλη κλίμακα τα τελευταία χρόνια. Όπως αναφέρθηκε από την NBC, παρατηρήθηκε άνοδος κατά 1500% στη ζήτηση ενταλμάτων geofence από τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου.

Τον Φεβρουάριο του 2020, η Google δήλωσε ότι πρόκειται σύντομα να επιβάλει περιορισμούς στις εφαρμογές Android που επιτρέπεται να παρακολουθούν την τοποθεσία των χρηστών στο παρασκήνιο.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS