ΑρχικήsecurityΚλεμμένα δεδομένα 945 ιστότοπων εμφανίστηκαν στο Dark Web

Κλεμμένα δεδομένα 945 ιστότοπων εμφανίστηκαν στο Dark Web

Σύμφωνα με μία αναφορά της Lucy Security, βάσεις δεδομένων SQL που έχουν κλαπεί από περίπου 945 ιστότοπους, επηρεάζοντας δεκάδες εκατομμύρια χρήστες, έχουν εμφανιστεί στο Dark Web.

Dark Web

Τα δεδομένα φαίνεται πως προέρχονται από πολλά sites από όλο τον κόσμο και έχουν κλαπεί από διαφορετικούς hackers. Ωστόσο ο παροχέας τους ισχυρίζεται ότι δεν έχει σχέση με την κλοπή τους.

Δύο βάσεις δεδομένων που περιέχουν συνολικά 150 GB μη συσκευασμένων αρχείων SQL, κυκλοφόρησαν στο Dark Web από την 1η μέχρι και την 10η Ιουνίου.

Στα αρχεία περιλαμβάνεται ένας μεγάλος αριθμός προσωπικών πληροφοριών, όπως πλήρη ονόματα και αριθμοί τηλεφώνου, μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ονόματα χρηστών, κωδικοί πρόσβασης, διευθύνσεις IP, φυσικές διευθύνσεις και άλλα.

«Η οντότητα που συνέλεξε και κοινοποίησε τις βάσεις δεδομένων στο Dark Web ισχυρίζεται ότι έχει συγκεντρώσει αυτές τις λεγόμενες «ιδιωτικές» βάσεις δεδομένων χωρίς να έχει διαπράξει κάποιο hacking, αλλά αναφέρει επίσης ότι διαθέτει ακόμη περισσότερες βάσεις δεδομένων, τις οποίες σκοπεύει να μοιραστεί ή να πουλήσει στον υψηλότερο πλειοδότη», αναφέρει η Lucy Security.

Οι ιστοσελίδες από τις οποίες έχουν κλαπεί οι πληροφορίες, φαίνεται να έχουν λιγότερους από ένα εκατομμύριο επισκέπτες η καθεμία, όπως διαπιστώθηκε από την κατάταξή τους στο site Alexa.

Όπως ανακάλυψαν οι ερευνητές της Lucy Security, οι βάσεις δεδομένων περιείχαν ολόκληρους χώρους αποθήκευσης SQL, με τα δεδομένα να προέρχονται από το 2017 έως και το 2020. Οι χρήστες που έχουν επηρεαστεί από αυτή την διαρροή είναι περίπου 14 εκατομμύρια.

Πέραν των άλλων, οι ερευνητές εντόπισαν και 14 κυβερνητικούς ιστότοπους στις κλεμμένες βάσεις δεδομένων. Οι ιστότοποι αυτοί ανήκουν σε χώρες όπως η Ουκρανία, το Ισραήλ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Λευκορωσία, η Ρωσία, ο Λίβανος, η Ρουάντα, το Πακιστάν και το Κιργιστάν.

Όπως αναφέρει η εταιρεία ασφαλείας, τα δεδομένα που ανακαλύφθηκαν δεν φαίνεται να συνδέονται με το Collection #1, τη μαζική συλλογή 773 εκατομμυρίων δεδομένων που συγκεντρώθηκαν από διάφορες πηγές και κοινοποιήθηκαν στο διαδίκτυο τον περασμένο Ιανουάριο. «Αυτή είναι μια εντελώς νέα απειλή. Kαμία από τις βάσεις δεδομένων δεν ήταν γνωστή στο κοινό πριν», αναφέρουν οι ερευνητές.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS