ΑρχικήsecurityFacebook: Αγωγές σε sites για κλοπή δεδομένων και πώληση likes

Facebook: Αγωγές σε sites για κλοπή δεδομένων και πώληση likes

Facebook

Το Facebook κατέθεσε πρόσφατα δύο αγωγές εναντίον των χειριστών δύο sites που έκαναν κατάχρηση των πλατφορμών του για να πουλήσουν Instagram likes και να συλλέξουν κωδικούς πρόσβασης και πληροφορίες για χρήστες του Facebοok.

Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, το Facebook έχει κάνει διάφορες αγωγές σε sites και εταιρείες που παραβιάζουν την πολιτική του.

Αγωγή σε ισπανική εταιρεία

Η πρώτη από τις δυο αγωγές κατατέθηκε στη Μαδρίτη της Ισπανίας. Το Facebook μήνυσε μια τοπική εταιρεία με την επωνυμία MGP25 Cyberint Services. Αυτή η εταιρεία διαχειρίζεται ένα site που πουλά Instagram likes και σχόλια.

“Η υπηρεσία του εναγομένου σχεδιάστηκε για να αποφεύγει τους περιορισμούς του Instagram σχετικά με το ψεύτικο engagement, μιμούμενη την επίσημη εφαρμογή Instagram”, δήλωσε σήμερα η Jessica Romero, βασικό στέλεχος του Facebook.

Σύμφωνα με τη Romero, οι κατηγορούμενοι το έκαναν αυτό για το κέρδος, και συνέχισαν να το κάνουν ακόμη και όταν το Facebook τους έστειλε μια επιστολή (Cease and Desist) για να σταματήσουν τις παράνομες δραστηριότητες. Επίσης, συνέχισαν ακόμα και μετά την απενεργοποίηση των λογαριασμών τους.

Αγωγή σε αμερικανική εταιρεία

Επιπλέον, το Facebοok κατέθεσε μια δεύτερη αγωγή στις ΗΠΑ, σε δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο, εναντίον του Mohammad Zaghar, του ιδιοκτήτη του Massroot8.com.

Αυτό το site ισχυρίζεται ότι επιτρέπει στους χρήστες να διαχειρίζονται πολλούς λογαριασμούς Facebook ταυτόχρονα. Το Facebοok, όμως ανακάλυψε ότι ότι η υπηρεσία του Zaghar κλέβει τους κωδικούς πρόσβασης των χρηστών στο Facebook, κατά τη διαδικασία δημιουργίας λογαριασμού.

Το Facebook λέει ότι ο Zaghar χρησιμοποιεί αυτούς τους κωδικούς πρόσβασης για να έχει πρόσβαση στους λογαριασμούς και να κλέβει πληροφορίες των ίδιων των χρηστών και των φίλων τους.

Σύμφωνα με έγγραφα του δικαστηρίου, το Facebοok δήλωσε ότι ο εναγόμενος είχε πρόσβαση σε περισσότερους από 5.500 λογαριασμούς της πλατφόρμας, το οποίο παραβιάζει τον αμερικανικό νόμο περί απάτης και κατάχρησης υπολογιστών.

Αγωγές

Η Romero λέει ότι η εταιρεία έστειλε επιστολή στον Zaghar και απενεργοποίησε τους λογαριασμούς του στο Facebook, αλλά το site συνεχίζει να λειτουργεί μέχρι σήμερα.

Πριν από το Massroot8, ο Zaghar διαχειριζόταν δύο άλλα sites, τα fast-likers.com και fast-autolikers.com, που πουλούσαν Facebοok likes και σχόλια.

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS