ΑρχικήUpdatesSegment Heap: Θα μειώσει τη χρήση μνήμης RAM του Chrome;

Segment Heap: Θα μειώσει τη χρήση μνήμης RAM του Chrome;

Η Microsoft κατάφερε να διορθώσει τα προβλήματα μνήμης του Edge Chromium, με τη βοήθεια του «Segment Heap Memory Management system» στην ενημέρωση «Windows 10 2020», σύμφωνα με δήλωση που έκανε χτες η εταιρεία.

Segment Heap: Θα μειώσει τη χρήση μνήμης RAM του Chrome;

Όπως ανέφερε η Microsoft, με τη βοήθεια του Segment Heap στην τελευταία ενημέρωση, κατάφερε να μειώσει την χρήση μνήμης RAM του Edge, κατά 27%.

Το Segment Heap Memory Management των Windows 10, υποστήριζε στο παρελθόν μερικές από τις σύγχρονες εφαρμογές και κάποιες από τις εφαρμογές του συστήματος. Στην τελευταία αναβάθμιση, τη διάσημη «Windows 10 2004», οι βελτιώσεις της διαχείρισης μνήμης έχουν επεκταθεί και στις εφαρμογές «Win32». Αυτό μπορεί να δώσει τη δυνατότητα στους προγραμματιστές να διαχειρίζονται πιο αποτελεσματικά τη μνήμη για τις εφαρμογές τους.

Τον ίδιο δρόμο φαίνεται ότι θα ακολουθήσει και ο Google Chrome, αφού μηχανικός του Chrome δήλωσε ότι η ομάδα του θα το αλλάξει σε «Segment Heap», κάτι που «θα εξοικονομήσει χιλιάδες ΜΒ στον περιηγητή και στη χρησιμότητα της υπηρεσίας δικτύου, για κάποιες συσκευές

Παρόλο που είναι ο πιο δημοφιλής περιηγητής σε όλο τον κόσμο, ο Google Chrome φημίζεται για την δέσμευση τεράστιου μέρους της μνήμης των υπολογιστών. Μπορεί η Google να παλεύει με διάφορες μεθόδους για να λύσει αυτό το πρόβλημα, αλλά μέχρι στιγμής δεν τα έχει καταφέρει.

Ωστόσο, η επιλογή για μετάβαση στο «Segment Heap» αντί για το «Legacy Heap», μπορεί να είναι η λύση που έψαχνε τόσο καιρό η Google και να βάλει τέλος σε ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα των χρηστών του Chrome.

Segment Heap: Θα μειώσει τη χρήση μνήμης RAM Chrome;
Segment Heap: Θα μειώσει τη χρήση μνήμης RAM του Chrome;

Δυστυχώς, η Google, προς το παρόν, δεν μπορεί να ξεκινήσει την διαδικασία για το Segment Heap λόγω κάποιων «μυστήριων ελαττωμάτων». Όπως δήλωσε, θα αρχίσει να δουλεύει πάνω στην εξέλιξη αυτής της δυνατότητας αμέσως όταν η ομάδα της φτιάξει το Chrome με «Windows 10 Build 19041.0 SDK».

«Θα μπορούσαμε να το ενεργοποιήσουμε και τώρα, αλλά αυτό θα έφερνε αρκετά προβλήματα. Επομένως η ενεργοποίησή του είναι απαγορευμένη για το Windows 10.0.19041.0 SDK, το οποίο είναι αποκλεισμένο λόγω μυστήριων σφαλμάτων

Αν με το Segment Hype καταφέρει και η Google να μειώσει τη χρήση της μνήμης RAM, όσο τη μείωσε η Microsoft, οι χρήστες του Chrome δε θα σκεφτούν να αλλάξουν browser για πολύ καιρό.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS